Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Πέθανε ο Σωτήρης Σβανάς του ThePressProject !



Σε ηλικία 36 ετών έφυγε από τη ζωή μετά από από οξύ έμφραγμα, ο δημοσιογράφος Σωτήρης Σβανάς. 


Ο Σωτήρης Σβανάς, αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας The Press Project, ήταν παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού 2,5 χρονών. Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο στις 12.30 στο νεκροταφείο Ζωγράφου. Αντί στεφάνου η σύζυγός του εξέφρασε την επιθυμία να δοθούν τα χρήματα στο Κοινωνικό Ιατρείο Ν.Φιλαδέλφειας.

H Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ) με ανακοίνωσή της αποχαιρέτισε τον δημοσιογράφο:

«Το Διοι­κη­τικό Συμβούλιο της ΕΣΠΗΤ με οδύνη ανα­κοι­νώ­νει την απώ­λεια ενός άξιου συνα­δέλ­φου, Σωτήρη Σβανά, ο οποίος χάθηκε σε ηλι­κία μόλις 36 ετών. Γεν­νη­μέ­νος το 1979, στρα­τεύ­τηκε στο κίνημα από τα φοι­τη­τικά του χρό­νια στη φιλοσοφική, ως δρα­στή­ριο μέλος του συλ­λό­γου φοι­τη­τών. Μετά το Πανεπιστήμιο θα στρα­φεί στο χώρο της.. 

δημο­σιο­γρα­φίας, ως διορ­θω­τής αρχικά, μεταξύ άλλων στα περιο­δικά Κουίζ, Σάββατο και Γρί­φος, και τα τελευ­ταία χρό­νια ως αρχι­συ­ντά­κτης στην ιστο­σε­λίδα thepressproject.gr. Είχε ενεργό δράση στην ΕΣΠΗΤ ως μέλος της από το 2007, ενώ συμ­με­τείχε πολ­λές φορές ως υπο­ψή­φιος με το ψηφο­δέλ­τιο της Αρι­στε­ρής Πρωτοβουλίας ΠΑΡΑΤΥΠΩΣ σε αρχαι­ρε­σίες της Ένω­σης. Πάντα ανή­συ­χος, δρα­στή­ριος, δημιουρ­γι­κός, στρα­τευ­μέ­νος στον αγώνα για μια άλλη, πιο δίκαιη κοι­νω­νία, ο Σωτήρης έφυγε και είναι για όλες και όλους μας δύσκολο να το πιστέ­ψουμε. Το ΔΣ της ΕΣΠΗΤ εκφρά­ζει τα θερμά του συλ­λυ­πη­τή­ρια στη σύντροφο της ζωής του Χρυσούλα Παπαγεωργίου και το γιο τους Ορέ­στη».
Ο Κώστας Εφήμερος έγραψε στην ιστοσελίδα ThePressProject για τον αιφνίδιο θάνατο του Σωτήρη Σβανά:

«Αν μας παρακολουθείτε δεν θα βλέπατε συχνά το όνομα του Σωτήρη αλλά μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι τον διαβάζατε καθημερινά. Σχεδόν όλα τα πρωτοσέλιδα μας, η καθημερινή σας ενημέρωση, η επιλογή των ειδήσεων για το ThePressProject γινόταν είτε από αυτόν είτε υπό τις οδηγίες του. Ήταν ο συνεκτικός μας κρίκος με την πραγματικότητα. Ήταν ο άνθρωπος μας και επειδή δεν τον ενδιέφερε ποτέ να υπογράψει τα κείμενα του αλλά αντίθετα τον ενδιέφεραν πάρα πολύ τα συμφέροντά σας ήταν και ο δικός σας άνθρωπος.

Ο 36χρονος Σωτήρης αφήνει πίσω του ένα παιδί 2,5 χρονών και μια υπέροχη γυναίκα να τα βγάλουν πέρα στον κόσμο που προσπάθησε να βελτιώσει. Είναι τώρα η οικογένειά μας. Δεν θα αφήσουμε τον μικρό Ορέστη να μεγαλώσει χωρίς να είμαστε δίπλα του για να του μάθουμε πόσο σημαντικός ήταν ο πατέρας του. Γιατί εκτός από εμάς που φωνάζουμε και προκαλούμε φασαρία υπάρχουν στη ζωή και άνθρωποι πιο εργατικοί, πιο συγκεντρωμένοι και σίγουρα πιο αποτελεσματικοί και ο Σωτήρης ήταν ένας από αυτούς.

Όλοι εδώ στο ThePressProject είμαστε συγκλονισμένοι. Για τις επόμενες ώρες η σελίδα δεν θα λειτουργεί ή τουλάχιστον δεν θα λειτουργεί κανονικά. Ζητάμε την κατανόησή σας και το χρόνο να θρηνήσουμε για την απώλειά μας. Όλων μας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...