Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Ακούς, βλάκα;



Ο Σόιμπλε βγάζει αφρούς και μερικοί στην Ελλάδα θα ήταν πρόθυμοι να του σκουπίσουν τα σάλια. Είναι αυτοί που ενοχλούνται από την «κυβερνητική διγλωσσία», αλλά όχι από το μαστίγιο και καρότο των «εταίρων» σε βάρος μας. Εμείς φοβόμαστε για τα μελλούμενα – όχι άδικα – αλλά και οι Ευρωπαίοι είναι πανικοβλημένοι. Παίζουν με τις απειλές τους σε όλη την κλίμακα των εκβιασμών, αλλά υπάρχουν και δικές τους φωνές, δικών τους ανθρώπων, που τους λένε ότι θα υποστούν και αυτοί μεγάλη ζημιά αν πέσει η Ελλάδα. 





Το μέγεθος της διγλωσσίας (που δεν ενοχλεί τους Έλληνες επικριτές) βγαίνει από τις δηλώσεις δυο στελεχών του ΔΝΤ με λίγες ώρες διαφορά μεταξύ τους. Το πρωί διαβάζαμε ότι ο επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ολιβιέ Μπλανσάρ, δήλωσε ότι «η ευρωζώνη είναι σήμερα καταλληλότερα προετοιμασμένη» και ότι θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τη νέα πραγματικότητα καταγράφοντας «πρόοδο προς μια δημοσιονομική και πολιτική ένωση».

Και το βράδυ μας ήρθε η δήλωση του επικεφαλής της Διεύθυνσης Νομισματικής Πολιτικής του ΔΝΤ Χοσέ Βινιάλ, ότι οι συνέπειες ενός Grexit«θα είναι τρομερές» και ότι «για την ευρωζώνη θα μπορούσε να υπάρχει θέμα επίδρασης (από το Grexit) που δεν πρέπει να υποτιμάται».

Από αυτό και μόνο βγαίνει ότι και εκείνοι (όπως και εμείς) έχουν λερωμένα τα σώβρακά τους από τον φόβο. Και ότι αν ασκούσαμε μια πολιτική εθνικής αξιοπρέπειας από νωρίς, πριν οργανωθούν οι τράπεζές τους, η πίεση απέναντί τους θα ήτα μεγαλύτερη. 

Ακούς, βλάκα Έλληνα – εσύ που τόσα χρονιά έλεγες «ναι σε όλα»;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...