Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Ας μιλήσουμε λοιπόν για οικογενειοκρατία: Η κυβέρνηση οφείλει να ανοίξει τον φάκελο Μητσοτάκη – Χρστοφοράκου – ακίνητα Τήνου


Ο κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε πάντα απίστευτα ντηλς. Καλύτερα και από τον Χριστοφοράκο. Θα μείνουν στην ιστορία τα περίφημα τηλεφωνικά κέντρα που είχε πάρει από την Siemens καθώς και τα περίεργα πιστωτικά τιμολόγια που κόπηκαν την ίδια περίοδο.


Υπάρχει όμως ένα ακόμα πιο πετυχημένο ντηλ. Τα περιβόητα αγροτεμάχια της Τήνου, που αγοράστηκαν την ίδια περίοδο από την τότε σύζυγό Κυριάκου Μητσοτάκη, την οφσορ που ανήκε στον Χριστοφοράκο και τον υπόδικο Δενδρινό της Siemens.

Η τότε κυρία Κυριάκου Μητσοτάκη, φέρεται να αγόρασε ακίνητο πραγματικής αξίας 1,5 εκ. Ευρώ, στην προνομιακή τιμή των… 62.486 ευρώ!! Σηκωθείτε από ντιβάνια, καρέκλες κλπ.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, ο Χριστοφοράκος φέρεται να πιάστηκε μεγάλο κορόιδο, αφού αγόρασε από τον ίδιο προμηθευτή, γειτονικό ακίνητο, για το οποίο όμως φέρεται να πηρε εσωτερικό δανειο από την. Siemens ύψους… 810,000 ευρώ! Μιλάμε για μεγάλο κουνέλι ο Χριστοφοράκος.

Επειδή λοιπόν γίνεται λόγος για οικογενειοκρατία, ο κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης που έπιασε στο στόμα του τον Νίκο Κουντουρά, μήπως μπορει να μας πει το μυστικό της επιτυχίας εκείνης της αγοράς; Πως ειναι δυνατόν να αγοράζει παρέα με τον Χριστοφοράκο, από τον ίδιο προμηθευτή και αυτός να πληρωνει τόσο φτηνά; Ας πει το μυστικό του λοιπον και στο κράτος που τοσο ανάγκη εχει απο φωτισμένα μυαλά.

Δειτε πως παρουσίασε το θεμα ο ΕΤ

Ερωτηματικά που περιπλέκουν περισσότερο την υπόθεση της Siemens δημιουργούν αγορές γης που -όπως αποκαλύπτει ο Ελευθερος Τυπος της Κυριακης έγιναν στην ίδια περιοχή της Τήνου, από τον κ. Μ. Χριστοφοράκο, μέχρι πρότινος επικεφαλής της Siemens Hellas, τον κ. Δ. Δενδρινό, πρωτοκλασάτο στέλεχος της εταιρίας, και την κυρία Μάρεβα Μπραμπόφσκι, πρώην σύζυγο του βουλευτή κ. Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο τελευταίος έχει παραδεχθεί, μετά την αποκάλυψη των τιμολογίων για την αγορά ηλεκτρονικού υλικού από την εν λόγω εταιρία για τον εξοπλισμό του γραφείου του, ότι διατηρούσε φιλικές και οικογενειακές σχέσεις με στελέχη της Siemens Hellas, αλλά είπε ότι τέτοιου είδους σχέσεις δεν πρέπει να ποινικοποιούνται.

Ιδού, όμως, πώς έχουν τα πράγματα με τις αγορές γης στην Τήνο. Το 2002, στην περιοχή Χαλακιά Αγίου Πέτρου Καρδιανής, αγοράστηκαν 24,6 στρέμματα. Ειδικότερα, έγιναν αγορές: 1. Δύο αγροτεμαχίων (Ε2, Ε3) από την off shore εταιρία «Mistras Holding Limited», με έδρα το φορολογικό παράδεισο του Αγίου Βικεντίου (Trusthouse 112 Bondie Street, ΑΦΜ 800300662). Παραμένει άγνωστο ποιοι βρίσκονται πίσω από τη συγκεκριμένη υπεράκτια εταιρία. 2. Ενός αγροτεμαχίου (Ε1) στο όνομα του Διονυσίου Δενδρινού, διευθυντή τομέα στη Siemens και χειριστή, μεταξύ των άλλων, του έργου για το ολυμπιακό σύστημα ηλεκτρονικής ασφάλειας (C4i). 3. Ενός αγροτεμαχίου (Ε5) για τον καθηγητή ΕΜΠ Λ.Τ. 4. Ενός τελευταίου (Ε4) για τον αρχιτέκτονα που εργάζεται σε Αθήνα και Τήνο, Κ.Β. Το 2003, ο μέχρι προ μηνών επικεφαλής της Siemens Hellas, κ. Μ. Χριστοφοράκος, προέβη σε δύο αγορές από τον παραπάνω αρχιτέκτονα στην περιοχή Τριαντάρο. Το 2005-2006, επίσης, αγόρασε στη Χαλακιά 8,5 και 16,5 στρέμματα αντίστοιχα. Το 2002, δηλαδή όταν ακόμα δεν είχε χωρίσει τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, δίπλα στα αγροτεμάχια του κ. Χριστοφοράκου, η κ. Μάρεβα Μπραμπόφσκι αγόρασε οκτώ στρέμματα, έναντι 62.486 ευρώ (αντικειμενική αξία, αν και όλοι γνωρίζουν πως η πληρωτέα αξία είναι σημαντικά μεγαλύτερη). Να σημειωθεί, πάντως, πως έντονες φήμες φέρουν το πρώην ζεύγος Κυριάκου Μητσοτάκη και την οικογένεια Δενδρινού να διατηρούσαν στενές σχέσεις. Λέγεται επίσης ότι, εκτός των άλλων, αυτή η σχέση ενισχύθηκε και την περίοδο κατά την οποία η σύζυγος του κ. Δενδρινού ήταν προϊσταμένη της κυρίας Μπραμπόφσκι στο παράρτημα της Ντρέζντνερ Μπανκ στην Ελλάδα.

πηγή : olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...