Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Ο Αλαφούζος, η «ντροπή για τη σαπίλα» και ο χαμένος, έτσι και αλλιώς, Κοντονής




Ο Στάθης Κοντονής είναι μόνος. 

Ένας επαναστάτης με αιτία που δύσκολα θα επιβάλει την επανάστασή του. Ο υφυπουργός οδεύει σε μετωπική με τρένο που σέρνει πολλά βαγόνια. Στον συρμό προσδέθηκαν και δυνάμεις που θα μπορούσαν να σταθούν πλάι του, αλλά στην κρίσιμη στιγμή βρέθηκαν απέναντί του. Εννοείται πως εννοώ, κυρίως και πρωταρχικά, τον Παναθηναϊκό. Που μόλις είδε το πρώτο μακρινό σύννεφο του μπουρινιού από UEFA-FIFA, το ξέκοψε με ανακοίνωσή του. Πιθανός αποκλεισμός του Παναθηναϊκού από την Ευρώπη, είπε, «θα μοιάζει με ξερίζωμα της ιστορίας μας». 

Ο Παναθηναϊκός μπήκε και αυτός στις γραμμές του συνετού λόγου (όπως ο Ολυμπιακός και όπως σχεδόν ολόκληρη η Σούπερ Λίγκα), αλλά την ίδια ώρα κρατάει για τον εαυτό του το δικαίωμα, να καταγγέλει και να ζητάει κάθαρση:«Η Πολιτεία δεν ντρέπεται να ανέχεται όλη αυτή τη σαπίλα;» τουιτάρει οΓιάννης Αλαφούζος.

Έτσι, ο Κοντονής καλείται να φτιάξει ομελέτα με άθικτα αυγά, να ανοίξει στεγανά με το κουτάλι τής σούπας και να απαλλάξει τον στάβλο από τις σβουνιές με στεγνό καθάρισμα. Την ίδια ώρα το Σύστημα οργανώνεται, συμμαχεί και κλείνει ερμητικά σαν τεράστιο όστρακο. Διαρροές περί παραιτήσεων, ανακοινώσεις νουθεσίας, ορισμοί σε αγώνες υπόδικων διαιτητών και διατήρηση του αυτοδιοίκητου της ΕΠΟ που σημαίνει ότι μένει στο απυρόβλητο και συνεχίζει να υπάρχει μέσα από διάτρητες εκλογικές διαδικασίες.

Σε αυτό το περιβάλλον δεν βλέπω τον τρόπο με τον οποίο ο Κοντονής δεν θα βγει χαμένος – και στη μία και στη άλλη περίπτωση:

** Αν επιμείνει στην ψήφιση του νόμου θα τον κατηγορήσουν ως καταστροφέα του ποδοσφαίρου και ως τον άνθρωπο που το απομόνωσε διεθνώς.
** Αν κάνει πίσω θα είναι ο κύριος «μία από τα ίδια» με τους προηγούμενους.

Έτσι και αλλιώς, δηλαδή, το Σύστημα θα θριαμβεύσει και υφυπουργός θα είναι ο «λογάς», ο «κιοτής», αλλά μαζί και αυτός που θα πρέπει να… ντρέπεται γιατί«ανέχεται όλη αυτή τη σαπίλα».

Τα γενέθλια 
Η Live Sport σβήνει σήμερα τα τρία κεράκια των γενεθλίων της, αλλά κρατάει το φλόγα για να συνεχίσει στο δρόμο της επιτυχίας. Να είναι πολλά, και πάντα χωρίς δεσμεύσεις, τα χρόνια της.

Διον. Βραϊμάκης 

(Το άρθρο δημοσιεύεται στη Live Sport της Πέμπτης με τίλο «Ο Κοντονής χαμένος έτσι και αλλιώς»)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...