Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Πάτρα: Ξεκινά εξαγωγές στην Ιταλία μέσω του λιμανιού η Αθηναϊκή Ζυθοποιία - Επένδυση 2 εκατ. ευρώ στην τοπική μονάδα

Εξαγωγικό άνοιγμα στις αγορές της Κίνας και της Ιταλίας ξεκίνησε πριν από λίγη ώρα η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, με το πρώτο φορτηγό να φεύγει από τις εγκαταστάσεις της στον Κηφισό προς το λιμάνι του Πειραιά, παρουσία εκπροσώπων από τις πρεσβείες της Κίνας και της Ιταλίας.
Η κίνηση αυτή, σύμφωνα με τον κ. Μηνά Ζωούλλη, διευθύνοντα σύμβουλο της Αθηναϊκή Ζυθοποιίας, έρχεται να ενισχύει την παραγωγή της εταιρίας και τις εξαγωγές της.
Τα προϊόντα που θα εξάγονται σε Κίνα και Ιταλία, παράγονται στο εργοστάσιο της Πάτρας, για το σκοπό αυτό έγινε επένδυση 2 εκατ. ευρώ, και η διακίνησή τους θα γίνεται για τη μεν Κίνα μέσω του λιμένα Πειραιώς και για τη δε Ιταλία από το λιμάνι της Πάτρας.
Στόχος της εταιρίας είναι οι εξαγωγές προς τις δύο αυτές χώρες τη φετινή χρονιά να αντιπροσωπεύσουν το ήμισυ και πλέον των συνολικών εξαγωγών της, οι οποίες εκτιμάται ότι θα αγγίξουν τα 20,5 εκατ. ευρώ φέτος από 9,5 εκατ. ευρώ που ήταν το 2014. Σημειώνεται από την αρχή της κρίσης η εταιρία έχει πραγματοποιήσει εξαγωγές ύψους 122 εκατ. ευρώ.
Σε ότι αφορά ειδικότερα την Κίνα η μέση κατά κεφαλήν κατανάλωση σε μπίρα αγγίζει τα 31 λίτρα με τις εισαγόμενες μπύρας να έχουν στη χώρα του Δράκου ισχυρή παρουσία. 
Πηγή: euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...