Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Στον απόηχο του Εurogroup - Όλα όσα έγιναν στις Βρυξέλλες! Τα... καλά νέα, οι λύσεις που τελικά βρέθηκαν και η χρηματοδότηση


Το κρίσιμο Eurogroup ήδη ξεκίνησε και οι δανειστές πιέζουν με την τρόικα, που δεν την λένε πια «θεσμούς», για να ολοκληρωθεί η Πέμπτη και τελευταία αξιολόγηση του Μνημονίου.

Οι εταίροι, με βαρύ πυροβολικό, τον Σόιμπλε επιμένουν ότι δεν θα κάνουν τίποτα εάν δεν υπάρξουν συμπεράσματα της τρόικας και των τεχνικών κλιμακίων για το τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Από την άλλη, ο Βαρουφάκης επιμένει ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να ξεκινήσουν συζητήσεις της τρόικας με τους υπουργούς. Θεωρεί ότι το θέμα είναι πολιτικό και η ό,ποια συζήτηση θα πρέπει να γίνεται στις Βρυξέλλες.
Τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα για τη χώρα μας και φαίνεται ότι η ελληνική αντιπροσωπεία έχει στριμωχτεί στη γωνία χωρίς να υπάρχει φως για πιθανή νέα χρηματοδότηση είτε από την ΕΚΤ είτε από τον ELA είτε από τη δόση των 7, 5 δις του τελευταίου προγράμματος.
UPDATE 17.40: Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα από το Eurogroup, η νέα μεταρρύθμιση που θα φέρει χρήματα στα ταμεία μετά τις περίφημες νοικοκυρές Ράμπο, με κρυφες κάμερες θα είναι το Λόττο που θα παίζουν οι Έλληνες με τις αποδείξεις που θα κόβουν. Έτσι εκτιμούν ότι θα ανεβάσουν τα έσοδα και θα αναγκάσουν του τζογαδόρους Έλληνες να ζητάνε αποδείξεις από παντού. Η κλήρωση των αποδείξεων θα γίνεται κάθε εβδομάδα όπως ακριβώς συμβαίνει με το Λόττο.
UPDATE 18.15: Σύμφωνα με το Reuters:  - Η συζήτηση για την Ελλάδα στο Eurogroup τελείωσε. Οι υπουργοί είπαν ότι είναι ώρα να γίνει πρόοδος, σύμφωνα με κοινοτικό αξιωματούχο
- Δεν θα εκδοθεί κοινό ανακοινωθέν για την Ελλάδα, αναφέρει ευρωπαίος αξιωματούχος
Μόλις 90 λεπτά κράτησε η συζήτηση για την Ελλάδα. Σύμφωνα με το Reuters οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης ολοκλήρωσαν τις διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα και τόνισαν ότι αυτό που μένει τώρα να γίνει είναι πρόοδος. Μάλιστα τόνισαν ότι δεν θα εκδοθεί κοινό ανακοινωθέν για το θέμα.
«Τελείωσε», δήλωσε κοινοτικός αξιωματούχος. Κια Έλληνας αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι η συζήτηση τελείωσε.
UPDATE 18.50: "Εχουμε καλά νέα από το Eurogroup.Υλοποιείται η απόφαση της 20ής Φεβρουαρίου" ανέφερε ο Πάνος Καμμένος πριν λίγο.Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως υπήρξε οριστική συμφωνία στο Eurogroup της Δευτέρας μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των Ευρωπαίων εταίρων της. Το Μέγαρο Μαξίμου, διαρρέει ότι οι πιστωτές άναψαν το «πράσινο φως» για την εξεύρεση λύσης για το χρηματοδοτικό κενό, κάτι που επιβεβαίωσε ο Πάνος Καμμένος εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά από συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα. Την Τετάρτη, μάλιστα, η «Τρόικα» πιάνει δουλειά στις Βρυξέλλες, ενώ αναμένονται άμεσα τα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...