Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Καμμένος: «Σε περίπτωση Grexit θα ακολουθήσουν Ιταλία και Ισπανία»


Καμμένος: «Σε περίπτωση Grexit θα ακολουθήσουν Ιταλία και Ισπανία» 

Την εκτίμηση ότι εάν η Ελλάδα εγκαταλείψει την ευρωζώνη, θα ακολουθήσουν η Ιταλία και η Ισπανία και κατόπιν σε ένα βαθμό, η Γερμανία  εκφράζει  σε συνέντευξη του στη γερμανική Bild ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.


Πρέπει, επομένως, να βρούμε μία λύση εντός της ευρωζώνης, ωστόσο η λύση αυτή δε μπορεί να είναι οι Έλληνες να πρέπει να συνεχίσουν να πληρώνουν» υποστήριξε, σύμφωνα με τα αποσπάσματα της συνέντευξης που έδωσε στη δημοσιότητα το πρακτορείο Ρόιτερς. 

Ο Έλληνας υπουργός επισήμανε ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται ένα τρίτο πρόγραμμα στήριξης αλλά «ένα κούρεμα όπως ακριβώς έλαβε η Γερμανία το 1953 στη σύνοδο του Λονδίνου». Σύμφωνα με το Ρόιτερς,  ο Πάνος Καμμένος κατηγόρησε το Βερολίνο ότι παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας ενώ προσέθεσε: « κάποιοι πραγματικά θέλουν να μας οδηγήσουν εκτός της ευρωζώνης».

Ο υπουργός Άμυνας σχολίασε και το θέμα των πολεμικών επανορθώσεων , υπογραμμίζοντας ότι «ο χρυσός που οι ναζί μετέφεραν στο Βερολίνο από την Αθήνα αξίζει πολλά χρήματα. Εμείς αναμένουμε να αποζημιωθούμε από αυτό, όπως επίσης και από το αναγκαστικό δάνειο και την καταστροφή των αρχαιολογικών μνημείων».  Υπονόησε επίσης, σύμφωνα με το Ρόιτερς, ότι η Ελλάδα θα σταματήσει να υποδέχεται πρόσφυγες στην περίπτωση που «εκδιωχθεί» από την ευρωζώνη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...