Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Μείωση στις τιμές του φυσικού αερίου τον Απρίλιο


Μείωση στις τιμές του φυσικού αερίου τον Απρίλιο 

«Σημαντική μείωση» στις τιμές του φυσικού αερίου τον Απρίλιο, ανακοίνωσε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε παρέμβασή του στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής. Παράλληλα δήλωσε ότι έχει συσταθεί επιτροπή ανάμεσα στην κυβέρνηση και την εταιρεία του αγωγού ΤΑΡ για να συμφωνηθούν αντισταθμιστικά ωφελήματα υπέρ της Ελλάδος.


«Οι τιμές του φυσικού αερίου θα μειωθούν σημαντικά τον Απρίλη. Έχουμε κάνει συζητήσεις με την ΔΕΠΑ και θα γίνουν ανακοινώσεις», είπε ο υπουργός αποφεύγοντας να αποκαλύψει το ποσό της μείωσης. Υπογραμμίζεται πως μείωση, σύμφωνα με τον  Υπουργό, θα υπάρξει και στο ηλεκτρικό ρεύμα. 

Για τον αγωγό ΤΑΡ ο Π. Λαφαζάνης σημείωσε ότι «στηρίζουμε το έργο, αλλά όμως υπογραμμίσαμε ότι και αυτοί που έχουν μείζον συμφέρον από την διέλευση του ΤΑΡ από την χώρα μας, πρέπει να προσφέρουν τις αντίστοιχες αντισταθμιστικές ωφέλειες/. Δυστυχώς αυτές δεν υπήρξαν». «Από την πρώτη στιγμή έθεσα αυτό το θέμα με τους αρμόδιους του ΤΑΡ και την αζέρικη κυβέρνηση», είπε ο Π. Λαφαζάνης και πρόσθεσε: «μετά από αλλεπάλληλες συζητήσεις είχαμε μία θετική εξέλιξη. Όλες οι πλευρές συμφώνησαν ότι πρέπει να συζητήσουν στη βάση προτάσεων της ελληνικής κυβέρνησης».

Στην τελευταία συνάντηση που έγινε συμφωνήθηκε να συσταθεί επιτροπή για να βρεθούν προτάσεις αντισταθμιστικής ωφέλειας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...