Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Οι απλήρωτοι των Σκαναβή - Μπενέκου(!) ζητούν τα δεδουλευμένα τους ...


Κλιμακώνουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις στον Ελεύθερο Τύπο - Και μέσα σε όλα επέστρεψε κι ο Μπενέκος!


Δεν κυκλοφόρησε σήμερα Τρίτη (03/3) η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος των Αλ. Σκαναβή και Δημήτρη Μπενέκου (ναι, επέστρεψε!)  καθώς οι εργαζόμενοι έχουν κατέβει σε απεργία από τις 6 π.μ. της Δευτέρας, 2 Μαρτίου. Οι δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι και  τεχνικοί τύπου ζητούν την τήρηση όλων των δεσμεύσεων της εργοδοσίας και την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών τους (τους χρωστάνε την εξόφληση Δεκεμβρίου 2014 και Ιανουαρίου 2015). 

Ο Ελεύθερος Τύπος αναμένεται να μην κυκλοφορήσει και αύριο Τετάρτη (04/3) στα περίπτερα , καθώς τα Διοικητικά Συμβούλια της Ε.Σ.Η.Ε.Α, της Ε.Π.Η.Ε.Α και της Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α., σε έκτακτη συνεδρίασή τους αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 17.00 της Τρίτης, 3 Μαρτίου έως τις 17.00 της Τετάρτης, 4 Μαρτίου  για όλους τους εργαζόμενους στην εφημερίδα και στην ιστοσελίδα «www.e-typos.com».

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων διεκδικούν:
• Την άμεση καταβολή όλων των οφειλόμενων δεδουλευμένων αποδοχών των εργαζομένων μηνός Δεκεμβρίου 2014 και Ιανουαρίου 2015 και την τήρηση όλων των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η εργοδοσία.
• Την εφαρμογή όλων των όρων των συλλογικών συμβάσεων σχετικά με τις ημέρες και την αμοιβή της ετήσιας αδείας με αποδοχές.
• Τη δέσμευση της εργοδοσίας για την εφεξής εμπρόθεσμη καταβολή των μισθών των εργαζομένων.

ΥΓ Μία ακόμη είδηση που αφορά τη «ναυαρχίδα της δεξιάς» (τη διαβάσαμε στο mediatvnews), είναι η επιστροφή του Δημήτρη Μπενέκου στον Ελ. Τύπο με το 50% της εκδοτικής εταιρείας! Ο Δ. Μπενέκος εμφανίστηκε σήμερα ως εκπρόσωπος της ιδιοκτησίας του Ε.Τ στην ΕΣΗΕΑ. Για να πει πως αν οι εργαζόμενοι δεν σταματήσουν την απεργία δεν βάζουν ούτε ευρώ για μισθούς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...