Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

LIVE οι δηλώσεις Βαρουφάκη - Σόιμπλε από το Βερολίνο - ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Φωτ. lifo
Σόιμπλε για Siemens και Χριστοφοράκο: Υπάρχει φοροδιαφυγή και στη Γερμανία. Την καταπολεμούμε. Δεν είμαστε διαφορετικοί.Καθένας πρέπει να τακτοποιεί τον οίκο του.
Βαρουφάκης: Θα κάνουμε ο,τι περνάει από το χέρι μας για να αποφύγουμε μια χρεοκοπία.
Βαρουφάκης: Πρέπει να υπάρξει διαβούλευση με σύνθεση για το συμφέρον της Ευρώπης. Πρόγραμμα-γέφυρα για να γίνουν διαβουλεύσεις. Υπάρχουν άλλες 17 χώρες. Πρέπει να βρούμε τρόπο να συνδυάσουμε τα συμφέροντα όλων.
Βαρουφάκης: Η άποψή μας ήταν πάντα ότι οι εταίροι μας είχαν δώσει πολλά χρήματα. Αυτά εξυπηρέτησαν μη βιώσιμο χρέος.
Βαρουφάκης: Οι δεσμοί που δένουν τα έθνη μας είναι βαθείς. Θέλουμε τη βοήθεια του λαού της Γερμανίας.
Βαρουφάκης: Ζητάμε χρόνο για να παρουσιάσουμε το πρόγραμμα-γέφυρα στην Ευρώπη.
Βαρουφάκης: Δεν θα υπερασπιστούμε μόνο τα συμφέροντα του μέσου έλληνα αλλά και αυτά του μέσου ευρωπαίου
Βαρουφάκης: Αντιμετωπίσαμε το 2010 ένα πρόβλημα χρεοκοπίας σαν να ήταν πρόβλημα ρευστότητας
Βαρουφάκης: Το μήνυμά μου προς τον κ. Σόιμπλε είναι ότι στην κυβέρνηση αυτή έχει εταίρο στην αναζήτηση λύσεων σε προβλήματα της Ένωσης. Επιθυμούμε να σταματήσει η απαξίωση και είμαι σίγουρος ότι και στη Γερμανία το συμμερίζονται αυτό
Βαρουφάκης: Δεν συμφωνήσαμε ούτε καν ότι διαφωνούμε. Να δοθεί ένα τέλος στην αέναη κρίση που ξεκίνησε στην Ελλάδα και διοχετεύθηκε στην Ευρώπη.
Βαρουφάκης: "Δεν συζητήσαμε για το χρέος της Ελλάδας, θέσαμε το πλαίσιο για τις διαβουλεύσεις".
Βαρουφάκης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης να λειτουργήσει η Ελλάδα σε ευημερούσα ΕΕ. Όπως ειπώθηκε δεν καταλήξαμε σε συμφωνία.
Σόιμπλε: Υπάρχουν δεσμεύσεις σε επίπεδο κυβερνήσεων για τους προϋπολογισμούς και χρειάζεται επιβεβαίωση
Σόιμπλε: Το θέμα κούρεμα δεν τίθεται αυτή τη στιγμή στην ατζέντα. Το σημαντικότερο είναι η πρόσβαση στις αγορές.
Β. Σόιμπλε: Είχαμε τις καλύτερες προθέσεις με τα προγράμματα έναντι της Ελλάδας, με κεντρικό δόγμα βοήθεια έναντι αντιπαροχής.
Σόιμπλε: Ο κ. Βαρουφάκης μου είπε ότι πρέπει να σεβαστούμε τους Έλληνες ψηφοφόρους-Αυτό όμως ισχύει για όλους τους ψηφοφόρους της Ευρώπης.
Β. Σόιμπλε: Κάνουμε ο,τι μπορούμε προς το συμφέρον της Ελλάδας, δεν έκρυψα σκεπτικισμό για κάποια από τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση.
Σόιμπλε: Είχα προτείνει και παλαιότερα να στείλουμε εμπειρογνώμονες για είσπραξη φόρων αλλά δεν είχε γίνει αποδεκτό.
Σόιμπλε: Η Ελλάδα πρέπει να διαπραγματευθεί και με τους τρεις θεσμούς (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) για επίτευξη συμφωνίας. Πρέπει να είμαστε αξιόπιστοι στην εφαρμογή όσων συμφωνήσαμε
Σόιμπλε: Συμφωνήσαμε (με τον κ. Βαρουφάκη) ότι υπάρχουν διαφωνίες. Είναι καθήκον όμως να υπάρξουν κοινές λύσεις, δεν μπορέσαμε να τις βρούμε σήμερα
Β. Σόιμπλε: Είναι αναμφίβολο ότι στην Ελλάδα δεν έχουν λυθεί τα προβλήματα αλλά έχουν γίνει πρόοδοι κατά την εφαρμογή του προγράμματος
Παρακολουθήστε ζωντανά από το Βερολίνο τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας, Γιάννη Βαρουφάκη με τον Γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...