Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Κατάπιε τη γλώσσα του ο Σόιμπλε στην ερώτηση για τον Χριστοφοράκο (Βίντεο)

Κατάπιε τη γλώσσα του ο Σόιμπλε στην ερώτηση για τον Χριστοφοράκο (Βίντεο)

Τη γλώσσα του κατάπιε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε όταν κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με το Γιάννη Βαρουφάκη ρωτήθηκε για το ζήτημα της γερμανικής εμπλοκής στη διαφθορά.


Μάλιστα, ο δημοσιογράφος Παντελής Βαλασόπουλος, ο οποίος του έκανε τη σχετική ερώτηση, έφερε ως παράδειγμα αυτό της Siemens και του Μιχάλη Χριστοφοράκου.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας φάνηκε να αιφνιδιάζεται από την ερώτηση και να είναι αμήχανος. Τελικά, απάντησε πολύ γενικά λέγοντας ότι ο καθένας έχει την ευθύνη να καθαρίζει το χώρο γύρω από το σπίτι του.

Αντιθέτως, ο Γιάννης Βαρουφάκης πήρε το λόγο για να πει ότι ναι μεν ο καθένας είναι υπεύθυνος για το σπίτι του, όμως υπάρχουν περιπτώσεις όπου η διαφθορά είναι διασυνοριακή και στο πλαίσιο της συνεργασίας στην ενωμένη Ευρώπη, οφείλουν να φροντίζουν όλοι για την πάταξη της, αναφερόμενος ευθέως στηστάση της Γερμανίας στο θέμα του Χριστοφοράκου.

Το μεγαλοστέλεχος της ελληνικής Siemens, Μιχάλης Χριστοφοράκος, καταζητείται στην Ελλάδα αλλά έχει διαφύγει στη Γερμανία, η οποία αρνείται να τον εκδώσει στη χώρα μας.

Μάλιστα πριν αρκετό καιρό δημοσιεύτηκαν στον Τύπο φωτογραφίες του να ψωνίζει χαβιάρι σε κατάστημα του Μονάχου.
Δείτε την ερώτηση στο 7ο λεπτό:Εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...