Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Rass>Στο 6% το κόμμα του Παπανδρέου, στην τρίτη θέση!


Η «ΔΕΞΑΜΕΝΗ» ΤΟΥ Κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ !


Στη νέα μέτρηση ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί το προβάδισμα κατά 3,1%, έναντι του 3,4% που ήταν η διαφορά με τη Νέα Δημοκρατία σε έρευνα της Rass πριν από δέκα ημέρες, ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται καταλληλότερος πρωθυπουργός, ενώ έξι κόμματα «μπαίνουν» στη Βουλή, με το ΚΚΕ και το Ποτάμι να διεκδικούν την τρίτη θέση.
Η έρευνα ασχολήθηκε και με το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου, αν και όταν διεξήχθη δεν είχε ανακοινωθεί επίσημα.
Το 6,1% απάντησε ότι σε περίπτωση που ο πρώην πρωθυπουργός δημιουργούσε κόμμα θα τον εμπιστευόταν.
Η «δεξαμενή» του κ. Παπανδρέου βρίσκεται κυρίως στους ψηφοφόρους της ΕΛΙΑΣ και του ΠΑΣΟΚ, στην Κεντροαριστερά και το Κέντρο, στους πολίτες που έχουν αποφοιτήσει από την πρωτοβάθμια ή τριτοβάθμια εκπαίδευση, στους αυτοαποσχολούμενους και την κεντρική Ελλάδα. Σύμφωνα με την Rass, οι εισροές προς το κόμμα Παπανδρέου από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι 5,3%
Παράλληλα όμως, η δημοσκόπηση καταγράφει πόλωση του εκλογικού σώματος, καθώς σε σύγκριση με την προηγούμενη έρευνα, το άθροισμα των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ είναι κατά 6,9% αυξημένο, ενώ σημειώνεται μείωση των υπόλοιπων κομμάτων, καθώς κανένα δεν ξεπερνά το 5%.
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 30,4%, η Νέα Δημοκρατία 27,3%, τρίτο κόμμα είναι το ΚΚΕ με 4,8% και ακολουθούν το Ποτάμι (4,7%), η Χρυσή Αυγή (3,8%), το ΠΑΣΟΚ (3,5%), οι Ανεξάρτητοι Ελληνες (2,5%) και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (1,4%), ενώ το 15,2% δηλώνει αναποφάσιστο.
dimo1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...