Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Έδειξε η Data Rc του Θόδωρου Λουλούδη ! Οι Πατρινοί ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ , ενώ η Δυτική Ελλάδα ΝΔ


Σύμφωνα με το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της DATA RC για λογαριασμό της εφημερίδας Πελοπόννησος, στην οποία και δημοσιέυεται σήμερα η συμπεριφορά του εκλογικού σώματος στην Αχαΐα δεν είναι ενιαία. Στην πρόθεση ψήφου, όπως προκύπτει από την έρευνα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 36,5% στο Δήμο Πατρέων και 28,3% στους λοιπούς δήμους, ενώ αντίστοιχα η ΝΔ στον Δήμο Πατρέων συγκεντρώνει ποσοστό πρόθεσης ψήφου 16,3%, ενώ στους λοιπούς δήμους 22,4%.

Το 3,5% των ψηφοφόρων του Δήμου Πατρέων δηλώνει την πρόθεση να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ και το 4,2% των ψηφοφόρων των άλλων δήμων της Αχαΐας.

Το Ποτάμι συγκεντρώνει πρόθεση ψήφου 7,4% στην Πάτρα και 4,2% στους λοιπούς δήμους, ενώ αντίστοιχα τα ποσοστά για το ΚΚΕ είναι 5,9% και 3,5%.

Το ΚΙΔΗΣΟ, το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου συγκεντρώνει ποσοστό πρόθεσης ψήφου 2,5% στο Δήμο Πατρέων και 6,6% στους άλλους δήμους του νομού.

Όπως αναφέρει η έρευνα ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζεται περισσότερο στο αστικό κέντρο της Πάτρας, ομοίως το ΚΚΕ το Ποτάμι και οι ΑΝΕΛ, ενώ η ΝΔ περισσότερο στην Αιγιάλεια και τη Δύμη. Στην επαρχία της Αχαΐας έχουν τη μεγάλη τους δύαν,η η ΧΑ, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΙΔΗΣΟ.

Από την έρευνα σχετικά με τη σταυροδοσία προκύπτει ότι περίπου ένας στους τρεις (33,9%) ψηφοφόρους των κομμάτων πρόκειται να "σταυρώσουν" κάποιους από τους υποψήφιους βουλευτές. Το 37% δεν έχει αποφασίσει αν θα σταυρώσει κάποιον ή ποιον , ενώ το 29,1% δηλώνει ότι θα ψηφίσει μόνο το κόμμα και δεν θα βάλει σταυρό σε κάποιο υποψήφιο βουλευτή.

Το μεγαλύτερο ποσοστό ψηφοφόρων που δεν θα σταυρώσουν είναι οι ψηφοφόροι του Ποταμιού (52,4%) αλλά και του ΚΚΕ (47,1%) ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό αναποφάσιστων ως προς τη σταυροδοσία παρουσιάζεται στο κόμμα των ΑΝΕΛ (50%) στο ΠΑΣΟΚ (46,2%) αλλά και στο Ποτάμι (42,9%).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...