Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Ποιον θα προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Τσίπρας;


Επειδή την επομένη των εκλογών - σύμφωνα με όσα δείχνουν οι δημοσκοπήσεις - ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψάχνει κατά πάσα πιθανότητα για ψήφο ανοχής κι όχι ψήφο εμπιστοσύνης, το πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει η Κουμουνδούρου ως πρώτο κόμμα θα είναι η εκλογή ΠτΔ.


Μέσα από αυτή τη διαδικασία ο Τσίπρας θα ζητήσει ψήφο ανοχής για να σχηματίσει κυβέρνηση, άρα θα πρέπει να προτείνει κάποιο πρόσωπο που θα μαζέψει ψήφους και δεύτερον, κάποιον που η υποψηφιότητά του να φέρει σε δύσκολη θέση τη ΝΔ.

Μια από τις πρώτες επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος παρά το γεγονός ότι ο ίδιος δηλώνει ότι δεν ενδιαφέρεται. Άλλωστε τις τελευταίες ημέρες ο Σαμαράς είναι έξαλλος με τον Ευρωπαίο Επίτροπο διότι με τη στάση του κάνει αβάντα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η δεύτερη επιλογή του Τσίπρα όπως όλα δείχνουν είναι ο παγκοσμίου φήμης σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς στον οποίο, το προηγούμενο διάστημα, άσκησε στενή πίεση ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο κ. Σαμαράς είχε ζητήσει από τον Γαβρά να είναι υποψήφιος στην προηγούμενη προεδρική εκλογή κάτι που ο διάσημος σκηνοθέτης αρνήθηκε. Αν τώρα δεχθεί να είναι υποψήφιος ως πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, η κίνηση αυτή θα συντρίψει επικοινωνιακά τη ΝΔ.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η τρίτη επιλογή του Τσίπρα, η οποία θα δημιουργήσει εξίσου μεγάλο πρόβλημα στη ΝΔ. Ο Τσίπρας σκέφτεται πολύ σοβαρά να προτείνει για Πρόεδρο τον Σταύρο Δήμα! Κάτι τέτοιο θα είναι τελειωτικό χτύπημα για τον Σαμαρά.

Στο περιθώριο ακούγονται βεβαιώς και άλλα ονόματα όπως του Κώστα Καραμανλή, της Μαρίας Δαμανάκη, του Μανώλη Γλέζου και του Νίκου Κωνσταντόπουλου με μικρότερες βεβαίως πιθανότητες, αφού ο Τσίπρας θα αποφύγει να προτείνει κομματικό υποψήφιο της αριστεράς, θέλοντας να σηματοδοτήσει ότι οι προθέσεις του είναι υπερκομματικές και ότι δεν ετοιμάζει μια κυβέρνηση Συριζαίων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...