Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Η Μαργαρίτα Παπανδρέου θα έχει ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ρόλο στο κόμμα του ΓΑΠ!

Στην Κρήτη για το διδακτορικό της η Μαργαρίτα Παπανδρέου

Πρωταγωνιστικό ρόλο και από τα ιδρυτικά στελέχη του νέου κόμματος του Γιώργου, είναι η γοητευτική κόρη του Μαργαρίτα Παπανδρέου...


Εχοντας σπουδάσει μοριακή βιολογία στο Imperial College συνέχισε ως ερευνητική φοιτήτρια στο Ίδρυμα Τεχνολογίας κι Έρευνας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Το τελευταίο διάστημα δίνει καθημερινά το παρόν στο Ιδρυμα Παπανδρέου, στην οδό Πειραιώς, εδώ όπου με δεκάδες εθελοντές από ολόκληρη την Ελλάδα το νέο επιτελείο του Γιώργου εργάζεται σε πυρετώδεις ρυθμούς. Η Μαργαρίτα της 4ης γενιάς Παπανδρέου παίρνει έτσι το (πολιτικό) βάπτισμα του πυρός.

Ήταν 8 Απριλίου του 1990 όταν το ΠΑΣΟΚ γνωρίζοντας μια βαριά εκλογική ήττα παρέδιδε την εξουσία στη Νέα Δημοκρατία. Ήταν η μέρα που η σημερινή πρώτη κυρία, Άντα Παπανδρέου, γεννούσε ένα πανέμορφο και χαμογελαστό κοριτσάκι-γράφει ο Γιάννης Πολέμης.
Ακόμη και σήμερα φίλοι γνωστοί και συμμαθητές της την αποκαλούν το «πιο όμορφο χαμόγελο». Ένα χαμόγελο που συγκίνησε τον Γιώργο Παπανδρέου στο Ζάππειο, όπου την Κυριακή 4 Οκτωβρίου έκανε την πρώτη του δήλωση ως πρωθυπουργός. Η κόρη του Μαργαρίτα-Έλενα είχε επιστρέψει από το Λονδίνο λίγα 24ωρα νωρίτερα, προκειμένου να βρεθεί με την οικογένειά της σε αυτή τη χαρούμενη στιγμή.

Αν και ιδιαίτερα επικοινωνιακή, η 19χρονη Μαργαρίτα ποτέ δεν θέλησε να εκμεταλλευτεί για τον οποιονδήποτε λόγο το βαρύ επώνυμό της. Στο κολέγιο κάνοντας παρέα με πολλά παιδιά πολιτικών και δημοσιογράφων, όπως ο Κωνσταντίνος Λιάπης και η Ιόλη Πρετεντέρη, απέφευγε πάντα τη συμμετοχή της σε πολιτικές συζητήσεις, όχι γιατί δεν είχε άποψη, αλλά γιατί γνώριζε πως αυτή ίσως παρερμηνευτεί.

Τώρα όμως θέλει να είναι παρούσα στο νέο στοίχημα του πατρός και της οικογένειας Παπανδρέου.

Τα γραφεία του Ιδρύματος Παπανδρέου στη Πειραιώς θυμίζουν παράρτημα της Silicon Valley καθώς δεκάδες νεαροί εθελοντές έχουν κατακλύσει τους χώρους.

Ενας πιτσιρικάς λίγο πάνω που 20 χρόνων είναι ο εκλεκτός του Γιώργου για την 1η θέση στο Επικρατείας ενώ στην τελευταία θέση θα είναι ο Πετσάλνικος.

Αυτή την στιγμή το Ιδρυμα Παπανδρέου κατακλύζεται απο χιλάδες βιογραφικά ενώ έχουν κλείσει οι λίστες των υποψηφίων σχεδόν σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Μεγάλη υποστήριξη ιδεολογική και ψυχική στο Γιώργο και από φίλους τους Ελληνες και ξένους από ολόκληρο τον πλανήτη. Κεντρικό ρόλο στο πρόγραμμα του κόμματος ΓΑΠ θα έχουν τα ηλεκτρονικά δημοψηφίσματα, όπως συμβαίνει σε όλα τα προηγμένα κράτη. Η τεχνολογία μπορεί να συμβάλει στην κατεύθυνση της Αμεσης Δημοκρατίας.

Δημοψηφίσματα γίνονται σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ, στην Γερμανία αλλά και στις βορειοευρωπαικές χώρες. Τα προβλέπει ακόμη και το απηρχαιωμένο (και υπέρ των διαπλεκόμενων) ελληνικό σύνταγμα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες μυστικές δημοσκοπήσεις το κόμμα του Γιώργου βρίσκεται μόλις 3 μονάδες πίσω από την ΝΔ του Σαμαρά. Το κόμμα του ΓΑΠ φλερτάρει με ένα 13-14%, η ΝΔ είναι στο 17-18% και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 25-26%. Οι επόμενες 24 μέρες ως τις εκλογές θα είναι συναρπαστικές. Οσο για την Μαργαρίτα θα αποκτήσει μια πλούσια εμπειρία στην μοριακή βιολογία της πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...