Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ- ΒΟΜΒΑ: Φοροφυγάς ο ΓΑΠ!


Το 1990 ο Γιώργος Παπανδρέου φαίνεται πώς «ζήλεψε» την πολυτελέστατη βίλα που ετοιμαζόταν να φτιάξει ο πατέρας του στην Μιμή -το... «κωλόσπιτο» όπως το ονόμασε στη συνέχεια ο μακαρίτης Βαγγέλης Γιαννόπουλος- και αποφάσισε να φτιάξει και αυτός μια βίλα, στα βόρεια προάστια -όχι στο.... Κορυδαλλό ή στο Πέραμα θα την έφτιαχνε- και άρχισε να ψάχνει για οικόπεδο.

Επειδή εκείνη την εποχή ο Γιωργάκης, κλαιγόταν πως δεν είχε λεφτά, η αδελφή του, η Σοφία που ο παππούς της ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Γέρος της Δημοκρατίας, της είχε αφήσει με ιδιόχειρη διαθήκη στις 20-9-1968 που δημοσιεύθηκε στη συνεδρίαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών στις 7-11-1968 και εξεδόθη το υπ΄ αριθμ. 9316/68 πρακτικό, και στη συνέχεια η Σοφία Παπανδρέου, σύζυγος του Θ. Κατσανέβα απεδέχθη την κληρονομιά, με το υπ΄ αριθμ. 3047/19-1-1970 συμβόλαιο του Συμβολαιογράφου Χαρ. Κουλουριανού, με την οποία ο παππούς της, της άφησε την ιστορική βίλα στο Καστρί με πεντέμισι χιλιάδες τ.μ. - 5,5 στρέμματα - οικόπεδο τεράστιας αξίας, είπε στον αδελφό της, ότι του ΧΑΡΙΖΕΙ ΕΝΑ ΠΕΡΙΠΟΥ στρέμμα για να χτίσει και αυτός ένα «κεραμίδι». Έτσι βολεύτηκε πάλι τζάμπα, από οικόπεδο ο Γιωργάκης.
Όταν όμως πήγε να υπογράψει το συμβόλαιο, διαπίστωσε ότι τα έξοδα για την ΔΩΡΕΑΝ απόκτηση του οικοπέδου, ήταν τεράστια. Έψαξε λοιπόν να βρει τρόπο, για να «φάει» από το Δημόσιο όσα περισσότερα χρήματα από φόρους, μπορούσε να γλιτώσει!
Και το τζίνι ο Γιωργάκης, ξέρετε τι έκανε; Δήλωσε στην εφορία πώς το... «αγόρασε» το οικόπεδο από την αδελφή του!
Έτσι λοιπόν έγινε το... ψευτοσυμβόλαιο αγορά - και υπεγράφη το υπ΄ αριθμ. 18168/90 προσύμφωνο - για την αγορά ενός περίπου στρέμματος στο Καστρί και πλήρωσε δήθεν στην αδελφή του 4.300.000 δραχμές(!), που αν τα είχε πάρει στην πραγματικότητα η καημένη η Σοφούλα δεν θα χρώσταγε στην εφορία και δεν θα της έβγαζαν τα σπίτια στο σφυρί.
Το συμβόλαιο γράφει ότι ο Γιωργάκης κατέβαλε «ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ» 600.000 δραχμές και τα υπόλοιπα 3.700.000 δραχμές θα τα πλήρωνε σε ΤΡΙΑΝΤΑ ΕΦΤΑ μηνιαίες δόσεις, από 100.000 το μήνα.
πηγή: To Xωνί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...