Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Φάουλ την πιο κρίσιμη ώρα! Η Φώφη Γεννηματά κάνει προσωπικό παιχνίδι και δηλώνει (με έπαρση) «νέα αρχηγός» του ΠΑΣΟΚ

??????? ????? ??????????? ?????????? ????????? ?

Από τον Στάθη Παλαιολόγο,
πολιτικό συντάκτη του PRESS-GR 

Όσο πλησιάζει η ημέρα των εκλογών, τόσο μεγαλώνει το άγχος ορισμένων υποψηφίων. Αυτό φαίνεται ότι ισχύει δυστυχώς και για την Φώφη Γεννηματά..
Διεκδικώντας, ύστερα από 15 χρόνια (!), την επανεκλογή της με σταυρό ως βουλευτή, η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας άρχισε να υποπίπτει σε σοβαρά φάουλ λέγοντας με έπαρση, στις προεκλογικές της συγκεντρώσεις, ότι αυτή θα είναι η «νέα αρχηγός» του ΠΑΣΟΚ!
Ενδεχομένως αυτή την οδηγία να της έχουν δώσει, στην προσπάθεια να αλιεύσει σταυρούς στη δύσκολη Β” Αθηνών, οι επικοινωνιολόγοι της και οι πολιτικοί μέντορες της που θα ήθελαν μέσω της Φώφης να επανέλθουν στα πράγματα. Διότι όσο να “ναι με το επιχείρημα ότι είναι «η κόρη του Γεννηματά» πιστεύουν ότι κάτι παραπάνω μπορεί να γίνει (Και η Ντόρα το πίστευε και την πάτησε, αλλά τέλος πάντων…).
Η ουσία είναι ότι με αυτά τα προσωπικά παιχνίδια υπονομεύεται η συλλογική μάχη του ΠΑΣΟΚ στην πιο δύσκολη στιγμή του. Από την μία αντιμετωπίζει τη διάσπαση του Παπανδρέου και από την άλλη τον δελφινισμό της Γεννηματά. Αποδυναμώνεται και ο ίδιος ο Βενιζέλος ως αρχηγός του ο οποίος προσπαθεί να το κρατήσει όρθιο και να του δώσει την τρίτη θέση, όχι μόνο για να πάρει την τρίτη εντολή αλλά και να έχει νόημα η πολιτική του ύπαρξη, ως κόμμα, την επομένη των εκλογών. Αν όμως τα προσωπικά άγχη διαμορφώνουν νέες φυγόκεντρες τάσεις και προκαλούν νέα εσωτερικά μέτωπα, τότε η προσπάθεια πλήττεται εκ των έσω από τώρα. Κι αν δεν υπάρξει αυτοσυγκράτηση, ο κίνδυνος να μην έχει τίποτε επί του οποίου θα αρχηγεύσει ο νέος ή η «νέα αρχηγός» (όποιο όνομα κι αν έχει, από όποιο «τζάκι» κι αν προέρχεται) είναι πολύ μεγάλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...