Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

«Οι εργαζόμενοι στον Ελ. Τύπο δεν παίρνουν εντολές από κανένα πολιτικό κέντρο»



Απάντηση των εκπροσώπων των εργαζομένων του «Ε.Τ.» σε δημοσίευμα .


Με αφορμή το άρθρο του πρώην προέδρου και νυν μέλους του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, Δημήτρη Τρίμη, στην Εφημερίδα των Συντακτών, σχετικά με ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου με τίτλο «Χαράτσι ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις τραπεζικές συναλλαγές», οι εκπρόσωποι των εργαζομένων απέστειλαν στις συνδικαλιστικές τους Ενώσεις την παρακάτω απάντηση:

«Με έκπληξη διαβάσαμε στην ιστοσελίδα της Εφημερίδας των Συντακτών άρθρο του μέλους του ΔΣ της Ένωσης μας, και πρώην προέδρου της, κ. Δημήτρη Τρίμη με τίτλο "Με τη γίδα στην πλάτη ο Ελεύθερος Τύπος" (δείτε εδώ).

Αποτελεί ατόπημα το γεγονός ότι ο συνδικαλιστικός μας εκπρόσωπος απαξιώνει συνολικά τους εργαζόμενους, συναδέλφους του στον Ελεύθερο Τύπο, με φράσεις όπως: "…τις τελευταίες μέρες ο.. «Ελεύθερος Τύπος έχει περάσει, κατ' εντολήν, μάλλον, του επικοινωνιακού επιτελείου της Δεξιάς, σε μια διαρκή επίθεση διαστρέβλωσης των απόψεων της Αριστεράς…".

Δηλαδή θέλει να πει ότι οι εργαζόμενοι στον Ελεύθερο Τύπο εργάζονται υπό τις εντολές «του επικοινωνιακού επιτελείου της Δεξιάς», δεν κάνουν ρεπορτάζ, και απλά διαστρεβλώνουν τις απόψεις ειδικά της Αριστεράς; Ο Ελεύθερος Τύπος είναι αναμφισβήτητα εφημερίδα με παραταξιακή πολιτική τοποθέτηση, όπως πάρα πολλά άλλα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Από αυτό το σημείο όμως, μέχρι τον ισχυρισμό ότι είναι στην υπηρεσία του μεγάρου Μαξίμου, η απόσταση είναι τεράστια.

«Αφορμή» της επίθεσης Τρίμη στον ΕΤ, ήταν δημοσίευμα του Τύπου της Κυριακής (18-1-2015) με τίτλο "Χαράτσι ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις τραπεζικές συναλλαγές". Ο συντάκτης του Ελεύθερου Τύπου παράθεσε στοιχεία στο ρεπορτάζ του, και ακολουθώντας τους κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας επικοινώνησε πριν τη δημοσίευση με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι δεν είναι έτσι, και προέβη σε διάψευση του δημοσιεύματος, κάτι που αποτελεί μια φυσιολογική πολιτική απάντηση στο πλαίσιο της δημοκρατικής αντιπαράθεσης, και της πολυφωνίας. Εξάλλου, τις διαψεύσεις ή επιβεβαιώσεις των ρεπορτάζ και των πληροφοριών, τις αναλαμβάνουν τα επικοινωνιακά επιτελεία των κομμάτων. Πρώτη φορά, όμως, βλέπουμε συνδικαλιστή να αναλαμβάνει αυτό τον ρόλο. Όταν μάλιστα κάτι τέτοιο γίνεται από πρώην πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ, αποκτά άλλη βαρύτητα και, κατά τη γνώμη μας, αποτελεί προσπάθεια προληπτικής λογοκρισίας δημοσιογράφων εν μέσω προεκλογικής περιόδου. Ένας τέτοιος –ουσιαστικά πολιτικός- ρόλος είναι ασυμβίβαστος με την ιδιότητα του συνδικαλιστή και ζητούμε από τις Ενώσεις μας να το καταδικάσουν.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων
ΕΣΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ, ΕΠΗΕΑ
Κώστας Πλιάκος, Μάκης Βουδούρης, Σοφία Βιδάλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...