Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Μας κάνουν πλάκα οι δημοσκόποι;


Δυο μόλις μέρες πριν τις εκλογές.

Παρακολουθώ με μεγάλη προσοχή τα αποτελέσματα των εταιρειών δημοσκοπήσεων.
Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να βγάλω άκρη. Φυσικά καταλαβαίνω- όπως και σεις φαντάζομαι- ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το προβάδισμα. Επίσης αντιλαμβάνομαι ότι θα είναι το κόμμα που θα καταφέρει να πάρει το bonus των 50 εδρών.
Το μετά δεν μπορώ να εκτιμήσω από την πολύ προσεχτική παρατήρηση των δημοσκοπικών ευρημάτων.
Θα έχει άραγε αυτοδυναμία;
Ποια θα είναι η διαφορά;
Θα καταφέρει να σχηματίσει Κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας;
Σε αυτά τα βασικά ερωτήματα αποφεύγουν συστηματικά να απαντήσουν οι δημοσκόποι. Θα μου πείτε τους έχεις εμπιστοσύνη; Όχι. Τους θεωρούσα πάντα αναξιόπιστους. Δεν λέω υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις. Λίγες όμως. Δυο λοιπόν μέρες πριν τι εκλογές έχω ακούσει δεκάδες εκδοχές για το εκλογικό αποτέλεσμα. Εν πολλοίς ο καθένας προσαρμόζει την δημοσκόπηση του ανάλογα με τον πελάτη του. Τους κατανοώ αλλά δεν τους σέβομαι. Γιατί έχουν καταντήσει έναν ολόκληρο λαό να νοιώθει ότι βρίσκεται σε καθεστώς «κηδεμονίας».
Η εκτίμηση μου είναι ότι πλέον δεν υπάρχει κώδικας δεοντολογίας αλλά και συμπεριφοράς. Αυτό το σύστημα των ομαδικών μετρήσεων έχει κάνει απίστευτη ζημιά. Και το υποστηρίζω γιατί κάποτε εάν ήσουν από την Πάτρα, τον Πειραιά, τη Τούμπα, την Πρέβεζα ή το Ψυχικό κάτι σήμαινε.
Γιατί υπήρχε μια άλλη αντίληψη ζωής και άλλοι κώδικες συμπεριφοράς, γλώσσας και εμφάνισης. Τώρα όλα γίνονται νούμερα. Απάντησαν 1.200 άνθρωποι στην δημοσκόπηση που διεξήχθη από τότε μέχρι τότε. Ποιοι είναι αυτοί οι 1.200; Σε ποια κοινωνική κατηγορία ανήκουν; Τι δουλειά κάνουν; Τι ηλικία έχουν; Αυτά δεν τα μαθαίνουμε ποτέ δυστυχώς.
Και ξέρετε γιατί μας επηρεάζουν οι δημοσκοπήσεις;
Γιατί η βλακεία είναι της μόδας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...