Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ!! Αυτή είναι η δεύτερη πολυκατοικία που θα φιλοξενήσει ΑΣΤΕΓΕΣ οικογένειες!! (PHOTOS)

ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ!! Αυτή είναι η δεύτερη πολυκατοικία που θα φιλοξενήσει ΑΣΤΕΓΕΣ οικογένειες!! (PHOTOS)

Έτοιμη προς παράδοση σε οικογένειες στα πρόθυρα αστεγίας, είναι η δεύτερη Κοινωνική Πολυκατοικία στον Νέο Κόσμο.

Η πολυκατοικία
Βρίσκεται στην οδό Θεοδωρύτου Βρεσθένης 31, στον Νέο Κόσμο και είναι ιδιοκτησία του Δήμου Αθηνών, ενώ την ανακαίνιση και επίπλωση ανέλαβε η εταιρία «P&G». Αποτελείται από εννέα διαμερίσματα, στα οποία θα φιλοξενηθούν οικογένειες που κινδυνεύουν να μείνουν άστεγες. Τα διαμερίσματα είναι εξοπλισμένα με υπολογιστές αλλά και ειδικό διαμορφωμένο χώρο για παιδιά. Τα διαμερίσματα είναι 55 με 60 τετραγωνικά μέτρα και έχουν υπνοδωμάτιο, μπάνιο, σαλόνι, όλα επιπλωμένα και κουζίνα πλήρως εξοπλισμένη.
«Η στήριξη των οικογενειών της Αθήνας που έχουν ανάγκη αποτελεί πολιτική προτεραιότητα του δήμου Αθηναίων. Για το λόγο αυτό, αποφασίσαμε να συνεργαστούμε με την Κοινωνία των Πολιτών, ιδιώτες, το δημόσιο αλλά και τον ιδιωτικό τομέα για ένα αποτελεσματικό δίκτυο κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης», είπε σε δήλωσή του για την ενέργεια αυτή, ο δήμαρχος Αθηνών Γιώργος Καμίνης.
Στα εγκαίνια ήταν και η διευθύντρια Επικοινωνίας της «P&G»για την Νοτιοανατολική και Κεντρική Ευρώπη, κυρία Δέσποινα Πάσσαρη, η οποία παρέδωσε το κλειδί του «Σπιτιού Αισιοδοξίας» στον δήμαρχο Αθηναίων. Εκτός από την ανακαίνιση και επίπλωση, η εταιρία ανέλαβε και την περαιτέρω ενίσχυση διαβίωσης των οικογενειών που θα στεγαστούν. Επίσης οι εργαζόμενοι της εταιρίας προσφέρθηκαν εθελοντικά να συμμετέχουν σε ενέργειες για διάφορες επιπλέον υπηρεσίες και παροχές σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του δήμου.
Η επιλογή των οικογενειών
Η επιλογή των οικογενειών, γίνεται από την αρμόδια επιτροπή του δήμου και στην συγκεκριμένη περίπτωση, έχει ολοκληρωθεί και οι επτά οικογένειες θα μετακομίσουν στο νέο τους σπίτι πριν από τα Χριστούγεννα, καθώς επίσης θα δρομολογηθεί άμεσα κ η επιλογή οικογενειών για τα άλλα δύο διαμερίσματα. Προτεραιότητα δίνεται σε οικογένειες με παιδιά, μονογονεϊκές οικογένειες, εγκύους και ηλικιωμένους, με γενικά και εισοδηματικά κριτήρια που έχουν θεσπιστεί από το δήμο Αθηναίων, ανεξαρτήτως ιθαγένειας.
Το πρόγραμμα
Το «Δίκτυο Κοινωνικής Κατοικίας»είναι ένα νέο πρόγραμμα του δήμου Αθηναίων, με στόχο να προσφέρει βραχυπρόθεσμη φιλοξενία σε οικογένειες που είναι ή κινδυνεύουν να μείνουν άστεγες. Ταυτόχρονα, ο δήμος στηρίζει τις οικογένειες αυτές με δωρεάν οργανωμένες, ειδικευμένες και εξατομικευμένες υπηρεσίες, ώστε να ξεφύγουν από τον κύκλο του κοινωνικού τους αποκλεισμού και να επανενταχτούν στο κοινωνικό σύνολο το συντομότερο δυνατό. Η φιλοξενία παρέχεται αρχικά για έξι μήνες με δυνατότητα ανανέωσης για άλλους έξι. Το πρόγραμμα έχει ξεκινήσει εδώ και έξι περίπου μήνες με τη δημιουργία, από το δήμο Αθηναίων, της πρώτης Κοινωνικής Πολυκατοικίας στην οδό Μπουμπουλίνας, πίσω από το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...