Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - ΒΟΜΒΑ για ΑΜΦΙΠΟΛΗ από επίσημη πηγή: Πρόκειται σίγουρα για...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - ΒΟΜΒΑ για ΑΜΦΙΠΟΛΗ από επίσημη πηγή: Πρόκειται σίγουρα για...
«Πρόκειται σίγουρα για βασιλικό τάφο». Με αυτή τη φράση παράγοντες του υπουργείου Πολιτισμού εκφράζουν τον ενθουσιασμό τους μετά την αποκάλυψη του επιβλητικού ψηφιδωτού στον Τάφο της Αμφίπολης που απεικονίζει την Αρπαγή της Περσεφόνης.
Και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς, σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του dikaiologitika.gr, η αποκάλυψη του ψηφιδωτού επιβεβαίωσε απολύτως το γεγονός ότι πρόκειται για Βασιλικό Τάφο, γκρεμίζοντας οποιαδήποτε αμφιβολία μπορεί να υπήρχε.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τα κομμάτια του ψηφιδωτού που λείπουν είναι πολύ πιθανόν -αν όχι σίγουρο- ότι θα βρεθούν κατά τη διαδικασία του «κοσκινίσματος» του χώματος που αφαιρέθηκε. Μάλιστα, την άποψη αυτή ενισχύει το γεγονός ότι κομμάτι που λείπει από το ψηφιδωτό δεν είναι αυτό που θα επέλεγε κάποιος τυμβωρύχος να αφαιρέσει. «Δεν μπορεί να άφησαν ολόκληρα τα κεφάλια των παραστάσεων και να πήραν αυτό το κομμάτι», είναι η απάντηση έμπειρων στελεχών του ΥΠ.ΠΟ.Α.
Σε ό,τι αφορά το τι μέλλει γενέσθαι η επωδός των στελεχών είναι ή ίδια: «Δεν υπάρχει προηγούμενο, δεν βασιζόμαστε σε πεπατημένη, το μνημείο είναι μοναδικό μας εκπλήσσει κάθε μέρα», είναι η απάντηση των ανθρώπων που πραγματικά έχουν γνώση της κατάστασης και συμμετέχουν με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο στην ανασκαφή.
Σε κάθε περίπτωση οι εργασίες συνεχίζονται με ιδιαίτερη επιμέλεια και υπευθυνότητα, χωρίς οι συμμετέχοντες σε αυτές να επηρεάζονται, στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό, από το παγκόσμιο ενδιαφέρον που συγκεντρώνει πάνω του ο Τάφος της Αμφίπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...