Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Γιατί αξίζει να διαβάσει κάποιος την ΠΡΟΤΑΣΗ ;


Κι είμαστε ακόμα ζωντανοί στη σκηνή σαν ροκ συγκρότημα . Ήταν οι πρώτες σκέψεις που ήρθαν στο μυαλό μου , ύστερα από την συζήτηση που είχα με τον Κωνσταντίνο Μαρκέτο προκειμένου να επισημοποιήσουμε το .... "come back" της ΠΡΟΤΑΣΗΣ !

Σε καμία περίπτωση δεν είναι η δικιά μας εφημερίδα , αλλά η δικιά σας . Είναι η εφημερίδα όλων των νέων της Πάτρας , που δίνει την δυνατότητα στον οποιονδήποτε να αποτελέσει μέρος της . Δεν χρειάζεστε να έχετε την ταμπέλα του δημοσιογράφου , αλλά αρκεί να γνωρίζεται το τι συμβαίνει γύρω σας και να μην κοιμάστε τον ύπνο του δικαίου .

Εδώ και μέρες είχαμε προγραμματίσει να εκδώσουμε το νέο φύλλο για το τέλος του τρέχοντος μήνα , του Νοέμβρη , με πολλά νέα πρόσωπα να συμμετέχουν στο συγκεκριμένο "δύσκολο" εκδοτικό εγχείρημα . Και σας γράφω δύσκολο , γιατί πολύ απλά δεν έχουμε πίσω μας κάποιον επιχειρηματία ή πολιτικό παράγοντα στο να " τα τσεπώνουμε" , αλλά τρέχουμε από πόρτα σε πόρτα , στόμα σε στόμα για να καλυφθεί το αρχικό μπάτζετ που απαιτείται για να εξοφληθούν επαρκώς όλα τα έξοδα . Από τους γραφίστες , μέχρι το στάδιο της εκτύπωσης .

Τώρα , μπορεί κάποιος - και πολύ λογικά - να με ρωτήσει " Γιατί ρε μάγκες το κάνετε τότε όλο αυτό . Απλά για τα μάτια του κόσμου και να πουλήσετε μούρη σε πέντε φίλους & γνωστούς ;" Θα μπορούσε να είναι και αυτή μια απάντηση , αλλά όχι αυτή που εκφράζει τους συντελεστές της ΠΡΟΤΑΣΗΣ . Η συγκεκριμένη free press εφημερίδα δημιουργήθηκε με σκοπό να σας παρουσιάσει μια εναλλακτική οπτική γωνία στο πως βλέπουν σήμερα τα πράγματα οι νέοι . Όχι μόνο της Πάτρας αποκλειστικά , αλλά σε γενικότερο βαθμό . Η ΠΡΟΤΑΣΗ δεν εξυπηρετεί κανενός "μεγάλου κεφαλιού" τα συμφέροντα, αλλά πάνω από όλα βασίζει την λειτουργία της στους βασικούς κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας , που αρκετοί σήμερα τοπικοί συνάδελφοι έχουν ξεχάσει για τι τους μιλάμε . Βλέπετε η εμφάνιση της κρίσης έχει συντελέσει στο να χαθούν πια τα οράματα , τα ήθη και οι αξίες . Όλα για την επιβίωση . Όλα για το ρημάδι το χρήμα .

Η ΠΡΟΤΑΣΗ λαμβάνει την πληροφορία - και αφού φυσικά αξιολογήσει την πηγή της - την μεταδίδει προς το ευρύ κοινό , γιατί μόνο έτσι έτσι θα βγει η ΕΙΔΗΣΗ , χωρίς ποτέ μα ποτέ να μπει στη διαδικασία να την διαστρεβλώσει . Εμείς εδώ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ δεν κάνουμε , γατί απλά δεν έχουμε ...ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ πάνω ατό το κεφάλι μας .

Οτιδήποτε άλλο ξεφεύγει από το παραπάνω σκεπτικό , πολύ απλά δεν είναι δημοσιογραφία , αλλά δημόσιες σχέσεις ....


Ηλίας Τσίπας
Διαχειριστής έκδοσης των patra gossip-news.grTsipas Hlias blog
Σπουδαστής στο τμήμα Δημοσιογραφίας
Τελειόφοιτος στο τμήμα Marketing - Management


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...