Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Η ΝΤΟΡΑ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜENIKΩΝ ΑΞΙΩΝ ΚΑΤΑ 30% !


ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ Ο ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ Η ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ !

Την πρόθεσή της να καταθέσει τροπολογία, που θα προβλέπει μείωση των αντικειμενικών αξιών ακινήτων κατά 30%, προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη. Σκοπός, όπως είπε η Ντ. Μπακογιάννη, είναι η άρση του αδιεξόδου με τον ΕΝΦΙΑ και ο εξορθολογισμός της φορολογίας ακινήτων. «Δεν πιστεύω ότι η υπερφορολόγηση θα φέρει έσοδα. Πιστεύω αντίθετα ότι με τη μειωμένη φορολογία θα υπάρχουν αυξημένα έσοδα» είπε η κ. Μπακογιάννη και ανέφερε ότι θα καταθέσει την τροπολογία, η οποία θα προβλέπει 30% μείωση στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων. Στόχος, όπως είπε, είναι η αντικειμενική αξία να φθάσει πιο κοντά στη σημερινή εμπορική αξία, το φορολογικό σύστημα να γίνει πιο ορθολογικό και να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.


Αναφερόμενη στην πρόταση εμπιστοσύνης, η κ. Μπακογιάννη είπε ότι θα ψηφίσει «ναι» γιατί δεν πρέπει η χώρα να επιστρέψει στο λαϊκισμό. «Αυτή τη μάχη με τον λαϊκισμό, η Ελλάδα την έχει πληρώσει ιστορικά, πολλές φορές στο παρελθόν, πολύ ακριβά. Είναι η ώρα λοιπόν, λέγοντας αλήθειες, να μην διακινδυνεύσουμε τις μεταρρυθμίσεις, οι οποίες έχουν γίνει και αυτές που πρέπει να γίνουν ακόμα. Είναι ανάγκη, η Ελλάδα να πάει μπρος και όχι πίσω. Κάποτε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε πει κάτι που θέλω να επαναλάβω: 'το πρόβλημα της Ελλάδος δεν είναι αν θα πάμε δεξιά ή αριστερά'. Να πω εγώ σήμερα πως το πρόβλημα της Ελλάδος δεν είναι αν θα κραδαίνουμε το Μνημόνιο ή το αντιμνημόνιο. Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι αν θα πάμε μπρος ή πίσω. Ε, εμείς λοιπόν που ψηφίζουμε αυτή την κυβέρνηση είμαστε αποφασισμένοι να πάμε μπρος» είπε η κ. Μπακογιάννη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...