Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟ Ο ΒΟΡΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΟΧΗ ΤΗΣ ΝΔ !


ΤΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΕ ΤΟ "ΚΡΑΣ ΤΕΣΤ" ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΤΟ "ΧΡΙΣΜΑ" ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΝΤΟΡΑ .


Δεν είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε τι πραγματικά σκέφτεται το μυαλό του πρωθυπουργού, με την κίνησή του όμως να προτείνει ο ίδιος το Μάκη Βορίδη ως εισηγητή στην σημερινή συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Σαμαρά, ο υπουργός Υγείας παίρνει μεγάλο προβάδισμα όταν και εφόσον ανοίξει η διαδοχή στη ΝΔ.

Όπως και αν ερμηνευτεί η απόφαση του πρωθυπουργού, ο Βορίδης έχει ήδη κάνει άλματα μπροστά σε εσωκομματικό επίπεδο για τη διαδοχή. Εμφανίζεται παντού ως η πιο σοβαρή και αξιόπιστη εναλλακτική λύση διαδοχής του Σαμαρά, κατορθώνει και διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Καραμανλή και τη Μπακογιάννη με τους οποίου συνομιλεί πολύ συχνά, αν και σκληρός δεξιός δεν είναι ασόβαρος και γραφικός σαν τον Άδωνι και τέλος δίνει την εντύπωση ότι ο Σαμαράς μόνο αυτόν εμπιστεύεται στις κοινοβουλευτικές και τηλεοπτικές μάχες απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ.


Αυτό το τελευταίο είναι ίσως και το πιο σημαντικό. Ελάχιστοι υπουργοί και κοινοβουλευτικοί της Νέας Δημοκρατίας μπορούν να αντιμετωπίσουν το ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και πολύ περισσότερο ο αρχηγός είναι άφθαρτοι πολιτικά καθώς ουδέποτε κλήθηκαν μέχρι σήμερα να κυβερνήσουν τη χώρα μετά από εκλογές. Ο Βορίδης το έχει καταφέρει και αυτό. Να αντιμετωπίζει στα ίσα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς κανένα από αυτά να του υπενθυμίζουν το ακροδεξιό παρελθόν του.


Αυτό το έχει καταφέρει ο Βορίδης επειδή βάζει όρους ευπρέπειας σε όλες τις αντιπαραθέσεις που έχει μαζί τους. Δεν συμπεριφέρεται δηλαδή σαν... Ταλιμπάν επιπέδου Άδωνι και Μουρούτη. Είναι ευπρεπής, έχει επιχειρήματα, δεν... τσιρίζει με άναρθρες κραυγές και γενικά δεν προκαλεί τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Το Fimotro από πέρσι σας έχει ενημερώσει ότι ο Βορίδης όταν θα έρθει η ώρα της διαδοχής θα είναι ο βασικός και ίσως ο ΜΟΝΟΣ διεκδικητής. Το εάν θα επιβεβαιωθούμε θα φανεί πολύ σύντομα. Μετά τις πρόωρες εκλογές που θα έρθουν λόγω αδυναμίας εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας...



Fimotro


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...