Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Γιατί πήγε πάλι στο Δικαστήριο Αιγίου ο Αλέξης Φράγκος;


Στο Δικαστικό Μέγαρο του Αιγίου και μάλιστα κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μεταφέρθηκε το πρωί της Τρίτης ο Αλέξης Φράγκος. Αυτή τη φορά όχι για να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορούμενου αλλά να καταθέσει ως μάρτυρας στην δίκη τριών νεαρών Πατρινών, μελών συγκεκριμένης «ομάδας» που κατηγορούνται για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στην πολυκατοικία που διαμένει η οικογένεια Φράγκου.


Ο καταδικασθείς για τις δολοφονίες των Πάνου Τσίρκα και Νίκου Ντάντη στην οδό Ανθείας και αδελφός του δολοφονημένου Κώστα Φράγκου στο ανεξιχνίαστο διπλό έγκλημα της οδού Σαχτούρη, κάθισε στο πρώτο έδρανο της αίθουσας και περίμενε υπομονετικά τη σειρά του να καταθέσει. Ηταν ήρεμος, ενώ χαρακτηριστικό της διάθεσής του, ότι παρακάλεσε για έναν φρέντο καπουτσίνο (όταν βγήκε από το όχημα των φυλακών Αγίου Στεφάνου), αίτημα που ικανοποιήθηκε αμέσως από φίλους του.

Η υπόθεση είχε συνταράξει την κοινωνία της πόλης το 2010. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι τρεις νεαροί είχαν μεταβεί τη νύχτα στο σπίτι της οικογένειας και είχαν τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό, προφανώς για να εκδικηθούν τους αδελφούς Φράγκου ή... να τους «προειδοποιήσουν» στο πλαίσιο του ανταγωνισμού για τον χώρο της νύχτας.

Στο Δικαστήριο θα καταθέσουν συνολικά πάνω από 20 μάρτυρες, αφού αρκετοί από τους ενοίκους και ιδιοκτήτες διαμερισμάτων της πολυκατοικίας έχουν κληθεί για να καταθέσουν όλα όσα έζησαν εκείνη τη νύχτα. Ηδη την Τρίτη κατέθεσε η μητέρα του Αλέξη Φράγκου, η οποία ήταν «καταπέλτης». Περιέγραψε με ακρίβεια και στοιχεία όλα όσα συνέβησαν. Πως άκουσαν την έκρηξη, πως τρόμαξαν, ποιες ζημιές είχαν προκληθεί.

Στο εδώλιο κάθεται μόνο ένας από τους τρεις κατηγορούμενους. Οι άλλοι δύο νεαροί εκπροσωπούνται από τον δικηγόρο τους Αγγελο Στεργιόπουλο.

Θα αποκαλυφθούν στοιχεία;Η δίκη διεκόπη το μεσημέρι της Τρίτης και θα συνεχιστεί στις 10 Νοεμβρίου. Από την κατάθεση του Αλέξη Φράγκου, ίσως αποκαλυφθούν και στοιχεία για την δράση των ομάδων που «διεκδικούσαν» μερίδιο από την οικονομική ζωή της νύχτας στην πόλη της Πάτρας εκείνη την περίοδο. Θα πρέπει να σημειωθεί πως οι επιθέσεις σε σπίτια ατόμων που σχετίζονται με τη νύχτα είχαν συνεχιστεί και μετά από την επιδικαζόμενη έκρηξη στο σπίτι της οικογένειας Φράγκου. Με εμπρησμούς σε δίκυκλα, αυτοκίνητα κλπ. Γεγονός που αποδεικνύει πως οι παλιές «κόντρες» αναβίωναν... με πρωταγωνιστές νέα πρόσωπα!

πηγή : εφημερίδα "Κόσμος" της Πάτρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...