Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ: Ένα βήμα πριν από τη συμφωνία για τα "κόκκινα" δάνεια και το κούρεμα των ΧΡΕΩΝ για 100.000 επιχειρήσεις! Ποιους επιχειρηματίας θα αφορά;;;


Πολύ κοντά σε συμφωνία βρίσκεται το υπουργείο Ανάπτυξης με την τρόικα για τα κόκκινα δάνεια των επιχειρήσεων. Τη Δευτέρα, ο Νίκος Δένδιας έχει νέα συνάντηση με την τρόικα, για να μπουν οι τελευταίες πινελιές στο σχέδιο που θα δώσει μια δεύτερη ευκαιρία σε περισσότερες από 100.000 υπερχρεωμένες επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα ζητά η ρύθμιση οφειλών προς εφορίες, ταμεία και τράπεζες να έχουν κοινό πλαφόν τις 100 δόσεις. Ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας είναι αισιόδοξος ότι τη Δευτέρα που θα συναντηθεί εκ νέου με την τρόικα θα οριστικοποιηθεί η ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια των επιχειρήσεων.
«Μιλάμε για τους έντιμους συναλλασσόμενους. Δεν μιλάμε για τους επιχειρηματίες που πλούτισαν οι ίδιοι και άφησαν τις επιχειρήσεις τους να πτωχεύσουν» είχε δηλώσει ο Υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Δένδιας.
Η διαπραγμάτευση ωστόσο συνεχίζεται και για το «ταβάνι» των χρεών μιας επιχείρησης. Όπως προβλέπει μια από τις προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι το ανώτατο όριο θα φτάνει τις 500.000 ευρώ.
Η περίοδος χάριτος αναμένεται να φτάνει τον έναν χρόνο και το κούρεμα των προστίμων σε εφορίες και ταμεία, που επεβλήθησαν από το 2010 έως το 2013, θα κλιμακώνεται από το 50% έως 90%.
Το Υπουργείο Ανάπτυξης επιχειρεί να δώσει το φιλί της ζωής στην ελληνική αγορά και χαρακτηρίζει την ρύθμιση «έκτακτη» αφού θα τεθεί σε ισχύ για ένα με δυο χρόνια το πολύ.
Το σχέδιο προβλέπει επίσης αναστολή ποινικής δίωξης για έκδοση ακάλυπτης επιταγής, άρση της απαγόρευσης για έκδοση επιταγών και αναστολή των ατομικών διώξεων σε βάρος του οφειλέτη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...