Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Θα προμηθευόμαστε "χαρτάκια" για να σταθμεύουμε εναλλάξ στο κέντρο - ΔΕΙΤΕ τι προβλέπει το σχέδιο ΠΕΛΕΤΙΔΗ !


Με σταθερό προσανατολισμό το δωρεάν παρκάρισμα των πολιτών στο κέντρο της Πάτρας η νέα δημοτική Αρχή αναζητά τρόπους να εφαρμόσει ένα καινούργιο σχέδιο εκ περιτροπής στάθμευσης. Ο σχεδιασμός έχει προχωρήσει, χωρίς όμως ακόμα να έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις, αφού θα προηγηθεί αναλυτική συζήτηση με τους τοπικούς φορείς, από την Τροχαία, μέχρι τους εκπροσώπους των μέσων μεταφοράς.


Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Παύλο Στάμο επιδίωξη είναι οι οδηγοί να παρκάρουν δωρεάν και παράλληλα να υπάρχει ένας χρονικός περιορισμός ώστε να υπάρχει εναλλαγή στις θέσεις και να μπορούν να σταθμεύουν και συμπολίτες που κατεβαίνουν στο κέντρο μετά το άνοιγμα των καταστημάτων. 

Πάντως τα παρκόμετρα δεν πρόκειται να λειτουργήσουν  μιας και το κόστος συντήρησής τους ήταν πάρα πολύ μεγάλο, σχεδόν αντίστοιχο των εσόδων που προέκυπταν από τα χρήματα που πλήρωναν οι οδηγοί. Η δημοτική αρχή προσανατολίζεται στο να τυπώσει κάρτες στις οποίες θα αναγράφεται ο αριθμός του Ι.Χ. και η ώρα της στάθμευσης. Οι κάρτες θα προμηθεύονται από περίπτερα και άλλα σημεία. 

Στόχος της δημοτικής Αρχής είναι να φέρει προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο, μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το κυκλοφοριακό στο οποίο θα εμπεριέχεται και η παράμετρος της εκ περιτροπής στάθμευσης. «Θα είναι από τα πρώτα ζητήματα που θα φέρουν στο σώμα», διαβεβαιώνει ο Αντιδήμαρχος.

πηγή : flamiskonstantinos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...