Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Αυτή είναι η 30χρονη Πατρινή που τα παράτησε όλα και έφυγε για τη Ζάμπια - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ !


30χρονη Πατρινή Καθηγήτρια, τα παράτησε όλα και έφυγε για την Αφρική προκειμένου να διδάξει τα φτωχά παιδάκια!Πρόκειται για την Αναστασία Μπεζεριάνου, ιδιοκτήτρια Κέντρου Ξένων Γλωσσών, που διαμένει στα Καμίνια και η οποία μετέβη για ένα μήνα στην Ζάμπια, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «African Impact», που περιλαμβάνει εθελοντικές δράσεις πάνω στην παιδεία, την υγεία, τον αθλητισμό και τα κοινωνικά έργα.Τι την οδήγησε σε αυτή την απόφασή της; Η ίδια εξομολογείται στον «Κόσμο»: «Μετά από τριάντα χρόνια καλοπέρασης μέσα σε μια καθημερινότητα που τα έχουμε όλα και δυσανασχετούμε γιατί δεν έχουμε πιο πολλά, μου πήρε μόλις 5 λεπτά για να συνειδητοποιήσω ότι η αγάπη μου για διδασκαλία και περιπέτεια, με οδηγούσαν στην Αφρική...».


Πώς όμως δέχτηκε η οικογένειά της, αλλά και οι φίλοι της αυτή την απόφασή της; «Η αλήθεια είναι ότι κάθε φορά που ανακοίνωνα σε κάποιον γνωστό ότι θα πάω να διδάξω στην Αφρική όλοι είχαν την ίδια έκφραση απορίας, φόβου και δυσπιστίας. Δεν θυμάμαι πόσες φορές με ρώτησαν αν είμαι... τρελή ή αν κάνω πλάκα! Στην οικογένεια μου υπήρχε πανικός!. Είχα πλέον πείσει τον εαυτό μου ότι μόλις πάω εκεί θα αντιμετωπίσω διάρροιες, εμετούς, πυρετό, αλλεργίες και ίσως πέσω θύμα βιασμού κ κακομεταχείρισης. Αντιθέτως, συνάντησε ευγενικούς ανθρώπους της μαύρης φυλής, με πλατιά χαμόγελα....»

Η Αναστασία Μπεζεριάνου, που στα 24 της έκανε ειδίκευση πάνω στη διδασκαλία στον Καναδά, δηλώνει ότι δεν θα ξαναπήγαινε στο ίδιο μέρος, γιατί όπως λέει «ο κόσμος έχει και άλλους τόπους που θέλω να ανακαλύψω», αλλά θεωρεί μεγάλο δώρο ζωής την εμπειρία που αποκόμισε και θα το συνιστούσε ανεπιφύλακτα σε όποιον το σκέφτεται!.



πηγή : flamiskonstantinos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...