Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Και πολύ άργησε! Η εταιρεία ZARA ζητεί ΣΥΓΓΝΩΜΗ γιατί...!!! (PHOTO)


Ήταν μία αποτυχημένη στιλιστική επιλογή της ZARA: ένα ριγέ μπλουζάκι μπλε-άσπρο για παιδιά ηλικίας έως 3 ετών, με ένα άστρο επάνω αριστερά.

Παρά τις προσπάθειες της εταιρείας να απολογηθεί υποστηρίζοντας ότι ο σχεδιαστής εμπνεύστηκε από το «αστέρι του σερίφη των κλασικών γουέστερν», εκατοντάδες έξαλλοι καταναλωτές επιμένουν ότι ο σχεδιασμός της παιδικής μπλούζας είναι μία σαφής αναφορά στις στολές που φορούσαν οι Εβραίοι κρατούμενοι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Έπειτα από καταιγισμό σχολίων στο Twitter, η ZARA όχι μόνο ζήτησε συγγνώμη για την όποια προσβολή προς τους καταναλωτές της, αλλά απέσυρε αμέσως όλα τα κομμάτια από τα ράφια των καταστημάτων της. Η παιδική μπλούζα με το «αστέρι του σερίφη» - που οι περισσότεροι είδαν σαν το άστρο του Δαυίδ - φέρεται πως ήταν αρχικά διαθέσιμο στα καταστήματα της Γαλλίας, της Σουηδίας, της Αλβανίας και του… Ισραήλ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...