Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

"Ντου" σε καταστήματα της Πάτρας - Έγινε χαμός με τους ελέγχους !!!


Πάνω από 130 περιπτώσεις αδήλωτων εργαζομένων εντόπισε, μέχρι το βράδυ της Δευτέρας, το κλιμάκιο του ΙΚΑ που από την Παρασκευή έχει προχωρήσει σε σαρωτικούς ελέγχους στην αγορά της Πάτρας. Oι έλεγχοι ήσαν εξονυχιστικοί σε μια μεγάλη γκάμα επιχειρήσεων τόσο στο κέντρο όσο και στις συνοικίες της πόλης ενώ δεν αποκλείεται σε ορισμένες περιπτώσεις να ήσαν «στοχευμένοι», δηλαδή να διενεργήθηκαν ύστερα από ανώνυμες καταγγελίες, εξ ου και ο σχετικά υψηλός αριθμός παραβάσεων που διαπιστώθηκαν.


Χαρακτηριστικό είναι ότι οι ελεγκτές του ΙΚΑ αυτή την φορά δεν περιορίστηκαν σε επιχειρήσεις στο κέντρο αλλά «επισκέφθηκαν» καταστήματα και άλλες επιχειρήσεις και σε συνοικίες (Ζαρουχλεϊκα, Αγία Τριάδα, Ελευθερίου Βενιζέλου κ.α.).

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μόνο σε μια μόνο επιχείρηση εντοπίστηκαν 21 ανασφάλιστοι εργαζόμενοι, στην μεγάλη πλειονότητα τους αλλοδαποί και φυσικά διαπιστώθηκαν τα αναλογούντα πρόστιμα που φτάνουν, ως γνωστόν, στα 10.500 ευρώ ανά αδήλωτο εργαζόμενο!

Από την άλλη, στην Πάτρα βρέθηκε, και κλιμάκιο του Υπουργείου Ανάπτυξης (Γενικό Χημείο του Κράτους) για ελέγχους στην αγορά τροφίμων και στα καταστήματα εστίασης και αναψυχής (για ληγμένα τρόφιμα και νοθευμένα ποτά, αντίστοιχα).

Έως αυτή την ώρα δεν υπάρχουν στοιχεία για τα ευρήματα των ελέγχων, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι ορισμένα καταστήματα εστίασης και αναψυχής, για να αποφύγουν τους ελέγχους, προτίμησαν να μην λειτουργήσουν ή να πάρουν... έκτακτα μέτρα, δηλαδή να ελέγχουν εξονυχιστικά όσους εισέρχονταν στους χώρους τους.

πηγή : flamiskonstantinos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...