Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

ΔΙΚΗ ΑΛΕΞΗ ΦΡΑΓΚΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ: Λεπτό προς λεπτό η ενημέρωση από Αχ. Ροδίτη - Χρ. Ξάνθη! ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΣΙΡΚΑ: Προμελετημένη η δολοφονία του αδελφού μου !


ΩΡΑ 09.50: Μόλις ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία, με την κατάθεση της κ. Μ.Π. η οποία ήταν αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας στην οδό Ανθειας. Αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι τη στιγμή που συναντήθηκαν τα δυο οχήματα (Φράγκου και Τσίρκα) η ίδια με τον αδελφό της βρισκόταν στο ύψος του Χορευταρη.


Είδε τον Φράγκο να κατεβαίνει μαζί με έναν άλλον βρίζοντας."Νομίζαμε ότι θα γίνει καυγάς, δεν καταλάβαμε και δεν είδαμε τη στιγμή των πυροβολισμών. Τρόμαξα. Μετά από λίγο όμως που ξαναγυρίσαμε το κεφάλι είδαμε να φεύγουν πυροβολώντας προς τα πίσω", τονίζει.Επίσης, περιέγραψε ότι εντός του οχήματος από το οποίο κατέβηκε ο κατηγορούμενος καθόταν μόνο μια γυναίκα και μάλιστα νεαρή με ξανθά μαλλιά.

ΩΡΑ 10.20: Τώρα ρωτά ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Αλέξης Κούγιας.
Ερώτηση: Είστε σίγουρη ότι κατέβηκαν δυο άτομα από το αυτοκίνητο;
Απάντηση: Ναι
Ερώτηση: Είσαστε σίγουρη ότι αυτά τα δυο άτομα έκαναν αυτά που μας περιγράψατε;
Ερώτηση: Τι είδατε μέσα από το κατάστημα του Χορευταρη όπου βρισκόσασταν;
Απάντηση: Ακούω το θόρυβο σαν τρακάρισμα και είδα ότι άνοιγαν οι πόρτες του τζιπ και τα δυο άτομα κατέβηκαν και ...τρέχοντας και χορόπηδώντας πήγαιναν προς τα πίσω κρατώντας όπλα
Ερώτηση: πόση απόσταση διένυσαν;
Απάντηση: Δεν θυμάμαι ακριβώς. Έγιναν όλα σε δευτερόλεπτα. Απλά είδα δυο ανθρώπους να χορόπηδούν προς την αντίθετη κατεύθυνση


Ερώτηση Α. Κούγια: Είπατε είδατε μέσα στο αυτοκίνητο μια κοπέλα και είπατε ότι ήταν ατάραχη. Την είδατε να φωνάζει, να κατεβαίνει από το αυτοκίνητο, να κάνει κάτι;
Απάντηση: Όχι. Δεν έκανε τίποτα. Ήταν ανέκφραστη εντός του τζιπ
Ερώτηση: Όλες τις εκφράσεις (ύβρεις) εναντίον των θυμάτων τις έλεγαν και τα δυο άτομα η μόνο ο κατηγορούμενος;
Απάντηση: Μόνο ο κατηγορούμενος.


ΩΡΑ 10.50: Μάρτυρας: "Έτρεχαν προς το αυτοκίνητο τους αλλά κάποιες στιγμές γύριζαν πίσω και έριχναν


Ερώτηση Α. Κούγιας : Μπορείτε να μας πείτε πόσους πυροβολισμούς έριξαν;
Απάντηση: Δεν θυμάμαι ακριβώς. Έπεσαν πολλοί πυροβολισμοί. Πρέπει γυρίζοντας στο τζιπ να έριξαν άλλους πέντε έξι πυροβολισμούς
Ερώτηση: Συνολικά πόσοι πυροβολισμοί έπεσαν;
Απάντηση: έριχναν συνέχεια με κάποιες παύσεις
Ερώτηση: Υπήρχε κι άλλος κόσμος εκεί; Γιατί δεν ήρθαν άλλοι μάρτυρες
Απάντηση: Για τον ίδιο λόγο που αργότερα κατάλαβα κι εγώ. Γιατί τρομοκρατήθηκα πολύ
Ερώτηση: Αυτοί οι δυο σας φάνηκαν άνθρωποι αποφασισμένοι για όλα;
Απάντηση: Ναι. Η υποκειμενική μου άποψη είναι ότι επρόκειτο για ανθρώπους που εκείνη τη στιγμή και μια φρουρά ολόκληρη να υπήρχε μπροστά τους θα έκαναν τα πάντα δεν μου φάνηκε ότι έκαναν κάτι προμελετημένο
Ερώτηση:  Γνωρίζετε κυρία μου τι είναι προμελετημένο και τι μη προμελέτη κενό και ποια η διάφορα τους;
Απάντηση: Όχι βέβαια

Ο κ. Κούγιας επέμεινε θέλοντας να κάνει κι άλλες ερωτήσεις επικαλούμενος συγκεκριμένα στοιχεία και περιστατικά.

Εκεί, ο συνήγορος πολιτικής αγωγής θέλησε να επιμείνει σε περαιτέρω ερωτήσεις όμως δεν του επετράπη, με τον πρόεδρο να λέει στην μάρτυρα να αρκεστεί σε περιγραφή γεγονότων και όχι στο να καταθέτει την κρίση της.

Κατόπιν αυτών ο κ. Κούγιας απείλησε ότι αποχωρεί από τη δική και μάλιστα κάλεσε τον υπεύθυνο των πρακτικών να καταγράψει, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω:

"Η πολιτική αγώνα διαμαρτύρεται εντονότατα διότι ο κ. Πρόεδρος ασκώντας το δικαίωμα του και ενώ δεν έχουν ολοκληρωθεί ερωτήσεις που προήλθαν από την κατάθεση της μάρτυρος, ότι έτσι όπως ενεργούσαν μου φάνηκε σαν να μην ήταν προμελετημένο και όποιες ερωτήσεις αποσκοπούσαν στο να γίνουν γνωστά πραγματικά περιστατικά τα οποία αγνοούσε η μάρτυρας και συγκεκριμένα ότι πριν ακινητοποιηθεί το αυτοκίνητο των θυμάτων οι δράστες έχουν πυροβολήσει και είτε έχουν αφαιρέσει τη ζωή των δυο θυμάτων είτε τους έχουν τραυματίσει, και πριν γίνουν ερωτήσεις στη μάρτυρα για το γεγονός ότι αν ενόψει όλων των κατά σειρά πυροβολισμών είτε πριν ακινητοποιηθεί το αυτοκίνητο είτε όταν ακινητοποιήθηκε είτε μετά τους δεύτερους πυροβολισμούς είτε εν κινήσει, δηλαδή μετά από τέσσερις ομοβροντίες πυροβολισμών από δυο άτομα συνεχίζει να έχει την άποψη ότι οι δράστες ενήργησαν μη προμελετημένα, ο Πρόεδρος αφαίρεσε το λόγο από το συνήγορο πολιτικής αγωγής κι έτσι πλήττονται κατά την κρίση μου τα νόμιμα δικαιώματα πολιτικής αγωγής όταν ο βασικός ισχυρισμός της υπεράσπισης είναι ότι τα εγκλήματα έγιναν άσπρο μελετητή δηλαδή σε βρασμό ψυχικής ορμής".

Ο κ. Κούγιας υπαγόρευσε στον γραμματέα της έδρας 4 ερωτήματα που θα ήθελε να υποβάλλει στην μάρτυρας και πως είπε, αφορούν στο κρίσιμο σημείο του αν ήταν η όχι προμελετημένο το έγκλημα.

Προς το παρόν, η διαφωνία Κούγια - Πρόεδρος Έδρας, δεν έχει τελειώσει.

Παρενέβη ο Εισαγγελέας λέγοντας ότι το να προσπαθήσουμε να δώσουμε κι αλλά δεδομένα στη μάρτυρα είναι σαν να προσπαθούμε να αλλάξουμε τη γνώμη της.


ΩΡΑ 11.10: Η ακροαματική διαδικασία συνεχίζεται με τον επόμενο αυτόπτη μάρτυρα του φονικού στην Αθεΐας. Ο οποίος γύριζε στο σπίτι του από τη λαϊκή και είδε το τζιπ που όπως λέει "πήγαινε βιαστικά".


Η περιγραφή του μάρτυρα αφορά τη χρονική περίοδο μετά τη δολοφονία, τη στιγμή δηλαδή που ο κατηγορούμενος διέφυγε με το τζιπ


ΩΡΑ 11.10: Η ακροαματική διαδικασία συνεχίζεται με τον επόμενο αυτόπτη μάρτυρα του φονικού στην Αθεΐας. Ο οποίος γύριζε στο σπίτι του από τη λαϊκή και είδε το τζιπ που όπως λέει "πήγαινε βιαστικά".


Η περιγραφή του μάρτυρα αφορά τη χρονική περίοδο μετά τη δολοφονία, τη στιγμή δηλαδή που ο κατηγορούμενος διέφυγε με το τζιπ.


ΩΡΑ 11.30: Πρόκειται για μια προμελετημένη εν ψυχρώ δολοφονία του αδερφού μου Πάνου, κατέθεσε ο Ανδρέας Τσίρκας. και συνέχισε: 

Ο αδερφός μου ήταν ένας πολύ μορφωμένος άνθρωπος με αξίες αποφασισμένος για την ζωή του . Πίστευαν ότι αδερφός μου έδινε πληροφορίες στον αστυνομικό αδερφό μου Παντελή για την υπόθεση των κυκλωμάτων της νύχτας .

Είχαμε συζητήσει με τον αποθανόντα αδερφό μου για το διπλό φονικό στην οδό Σαχτούρη και μου είχε πείτε ότι γνώρισε μονό τον Αλέξη και όχι τον νεκρό Κώστα Φράγκο.

Την μέρα της διπλής δολοφονίας στην Ανθείας πήγα στο νοσοκομείο και βρήκα τον Διονύση Βαρβαρέσο και τον ρώτησα να μου πει τι είχε συμβεί στη οδό Ανθειας.

Μου είπε ότι ο κατηγορούμενος κυνηγούσε τον Βαρβαρέσο και τον κυνηγούσε και τον έβριζε.
Είπε επίσης ότι από ότι έχει μάθει ότι πυροβολούσε και ο μπάρμαν και όχι μόνο ο Φράγκος. 



ΩΡΑ 11.55: Ο Κούγιας ρωτάει τον αδελφό του Πάνου Τσίρκα για το αν υπήρχε κάποια αντιπάθεια η έχθρα με τον Κώστα Φράγκο, δεδομένης της τοποθέτησης του κατηγορουμένου ότι σκότωσε τον Τσίρκα επειδή αυτός είχε βάλει να σκοτώσουν τον αδελφό του στην οδό Σαχτούρη τρεις μέρες πριν.

Ο αδελφός του Τσίρκα, κατέθεσε ότι δεν υπήρχε καμία έχθρα και καμία σχέση.

Μετά από ερώτηση του κ. Κούγια ο αδελφός του Πάνου Τσίρκα καταθέτει ότι ο αδελφός του τη νύχτα της διπλής δολοφονίας στην οδό Σαχτούρη βρισκόταν στην ιχθυόσκαλα όπου απασχολείτο στο πλαίσιο επαγγελματικής δραστηριότητας. 

Και όπως λέει αυτή ήταν μια από τις δυο επιχειρήσεις του αφού η δεύτερη σχετίζονταν με τις ελιές που διέθεσε η οικογένεια σε χωράφι στην Αχαΐα.


ΩΡΑ 12.05 : Μετά από νέα ερώτηση του κ. Κούγια, για το τι σχέση μπορεί να είχε ο αδελφός του Τσίρκα με τους αδελφούς Φράγκου, ο Ανδρέας Τσίρκας επιμένει πως δεν υπήρχε καμία.

Επίσης, απάντησε και σε ερώτηση σχετικά με το αν γνωρίζει τι δουλειά έκαναν ο κατηγορούμενος και ο αδελφός του, λέγοντας ότι ήταν άνθρωποι της νύχτας. Μάλιστα κατονόμασε και δυο αλλά άτομα που ζούσαν από το χώρο της νύχτας


Επίσης, αναφέρεται και στον τρίτο αδελφό του, Παντελή Τσίρκα ο οποίος είχε εμπλοκή στην έρευνα της Ασφαλείας Πατρών ως βαθμοφόρους αστυνομικός στην πολύκροτη υπόθεση για τα κυκλώματα της νύχτας.

Και επίσης καταθέτει ότι στην οδό Σαχτούρη ο Κώστας Φράγκος καθόταν στο ...πόδι του Αλέξη Φράγκου ο οποίος δούλευε πόρτα στο μαγαζί.

Κούγιας: Άρα, οι δολοφόνοι ήθελαν να σκοτώσουν τον Αλέξη Φράγκο. Ο αδελφός σάς είχε καμία σχέση με τα αδέλφια;

Απάντηση: Όχι

Τώρα ο κ. Ανδρέας Τσίρκας τονίζει ότι το βράδυ του φονικού στη Σαχτούρη ο αδελφός του βρισκόταν όλη νύχτα στην ιχθυόσκαλα δουλεύοντας και την επόμενα μέρα πήγαν για μια δουλειά στην Αθήνα και δεν έδειχνε να τον ανησυχούσε κάτι. Και την επόμενη μέρα συναντήθηκε με τον Νταντη για να πάνε και μαζί με άλλους στο πάρτι του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη

Κούγιας: Φράγκαιοι, Βαρβαρέσοι, κλπ τι κοινό άθλημα έκαναν;

Απάντηση: Πυγμαχία

Ερώτηση: Ο αδελφός σας ασχολείται με αυτά;
Απάντηση: Όχι.


ΩΡΑ 12.15: Ερωτήσεις κάνει τώρα στον Ανδρέα Τσίρκα ο συνήγορος υπεράσπισης κ. Πασχάκης. Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Τσιρκας ανέφερε ότι το 2007 στην υπόθεση των κυκλωμάτων της νύχτας, ο μακαρίτης αδελφός του έδινε πληροφορίες στον τρίτο αδελφό του Παντελή κι εκείνος με τη σειρά του τις διοχετεύε στην Ασφάλεια Πατρών ως βαθμοφόρος της που ήταν επί θητείας του Θ. Νταβλούρου.

Ερώτηση Πασχάκη: Είπατε ότι απασχολεί το στην ιχθυόσκαλα. Τι ακριβώς έκανε; Από που προέρχονταν τα χρήματα που εισέπραττε;
Απάντηση: Δεν ξέρω ακριβώς
Ερώτηση: Κάθε ποτέ πήγαινε στην ισχύος καλά κι εργαζόταν;
Απάντηση: Δεν ξέρω ακριβώς. Πήγαινε συχνά.



Ο κ. Πασχακης επικαλείται μάρτυρες από την Ιχθυόασκαλα που ισχυρίζονται ότι είχαν να δουν τον Πάνο  Τσίρκα στην ιχθυόσκαλα για πάνω από εννέα μήνες

Σε αυτό ο κ. Τσίρκας απάντησε: "Δεν γνωρίζω"

Ερώτηση: Οι σχέσεις με τον κ. Βαρβαρέσο ποιες ήταν;
Απάντηση: Φιλικές
Ερώτηση: Το βράδυ της Σαχτούρη που λέτε ήταν στην ιχθυόσκαλα ήταν μαζί με τον Σάκη Βαρβαρέσο;
Απάντηση: Δεν το ξέρω


ΩΡΑ 12.30: Σύμφωνα με τον μάρτυρα Ανδρέα Τσίρκα γνωρίζει πως η μητέρα του κατηγορουμένου Αλέξη Φράγκου που επέβαινε στο τζιπ την μοιραία μέρα του διπλού φονικού κατέβηκε από το τζιπ και φώναζε στον κατηγορούμενο "Αλέξη σταματά μην το κανείς αυτό".


Ο μάρτυρας δήλωσε πως ο κατηγορούμενος δεν κυνήγησε τον Βαρβαρέσο .

Ο μάρτυρας επικαλούμενος μαρτυρίες της δικογραφίας ο άτυχος Ντάντης κατευθυνόταν προς μια καφετέρια κρατώντας το στήθος του και κάποιος τον κυνηγούσε χωρίς όμως να είναι σίγουρος ότι τον κυνηγούσε ο κατηγορούμενος .


ΩΡΑ 12.55: Το δικαστήριο διέκοψε πάλι διότι η υπεράσπιση ζήτησε να διαβαστούν έγγραφα από την δικογραφία της δολοφονίας της οδού Σαχτούρη υποστηρίζοντας πως τα δυο εγκλήματα είναι συνδεδεμένα και ότι εκεί κρύβεται η αλήθεια για τον βασικό ισχυρισμό του κατηγορουμένου ότι σκότωσε τον Τσίρκα εν βρασμώ ψυχής επειδή τον θεωρούσε ως τον άνθρωπο που έδωσε εντολή να σκοτώσουν τον δικό του αδελφό στην Σαχτούρη. Το αίτημα της υπεράσπισης προκάλεσε την αντίδραση του συνηγόρου πολιτικής αγωγής κ. Κούγια επειδή όπως είπε η δικογραφία δεν έχει ολοκληρωθεί γη αυτή την υπόθεση. Ο κ. Κεχαγιόγλου πήρε το λόγο αναφέροντας πως "δεν πήρε ξαφνικά το όπλο ο Φράγκος κι άρχισε να χτυπά στην Πάτρα. Υπήρχε κάποιο κίνητρο. Και η υπόθεση της Σαχτούρη  είναι συνδεδεμένη με αυτήν στην Ανθείας. Αν λοιπόν θέλουμε να δούμε την αλήθεια πρέπει να διαβάσουμε τα έγγραφα" .

Πηγή : flamiskonstantinos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...