Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Ολύμπια τα έσοδα της "Ολυμπίας" από τα διόδια στην Πατρών- Αθηνών, παρά τα επιχειρήματα για...χασούρα- Οι αριθμοί τους διαψεύδουν - Νέος μετωπικός σταθμός στα Νικολέικα

Ολύμπια τα έσοδα της "Ολυμπίας" από τα διόδια στην Πατρών- Αθηνών, παρά τα επιχειρήματα για...χασούρα- Οι αριθμοί τους διαψεύδουν - Νέος μετωπικός σταθμός στα Νικολέικα Κλαίγοντσν για να αλλάξει η σύμβαση- Κανείς βουλευτής δνε το είδε;

Κάθε άλλο παρά επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς των υπευθύνων της Ολυμπίας Οδού, περί μείωσης των εσόδων της από τα διόδια λόγω κρίσης, τα στοιχεία που  διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Τα στοιχεία που αφορούν την περίοδο από το 2008 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2013 δείχνουν ότι σε ό,τι αφορά ειδικότερα το τμημα  Ολυμπία Οδός (Ελευσίνα- Κόρινθος- Πάτρα- Πύργος-Τσακώνα) τα έσοδα ανέρχονται στο ποσό των  435.623.473,07 ευρώ.
Ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Αϊβαλής έκανε πριν από λίγο μια αποκαλυπτική διαίρεση στον τηλεοπτικό αέρα του Achaia Channel και μας άφησε εμβρόντητους.
Σύμφωνα με στοιχεία λοιπόν του υπουργείου  από προηγούμενα χρόνια, αλλά και από στοιχεία της ίδιας της Κοινοπραξίας, η Ολυμπία Οδός  είχε εισπράξει από τον Αύγουστο του 2007  έως το Δεκέμβριο 2011, 253 εκατομμύρια ευρώ.
Αν διαιρέσουμε αυτό το ποσό ανά μήνα, τότε προκύπτουν έσοδα της τάξης των 6, 170 εκ. ευρώ περίπου  ανά μήνα.
Το  2012 και το 2013, έως τον Οκτώβρη  η Ολυμπία εισέπραξε 182 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που αναλογεί σε περίπου 8,3 εκ. το μήνα. "Στη μεγάλη κρίση δηλαδή εισέπρατταν 25% αύξηση απο τα διόδια" λέει ο κ. Αϊβαλής επισημαίνοντας ότι "πάτησαν πάνω σε αυτή την... μείωση για να ζητήσουν τροποποίηση της σύμβασής προς όφελός τους".
Οι αριθμοί καταρρίπτουν όλους τους ισχυρισμούς  ότι έχουν μειωθεί τα έσοδα επειδή δεν υπάρχει κίνηση και όλες τις άλλες βαρύγδουπες δηλώσεις περί της οικονομικής...χασούρας, καθώς τα στοιχεία είναι αποδεικτικά της αύξησης των εσόδων.
Σε όλα αυτά υπολογίστε ότι με βάση τη σύμβαση του 2007 η Ολυμπία Οδός έχει τη δυνατότητα να κάνει νρο μετωπικό σταθμό διοδίων στα Νικολέικα (κάτι που ήδη δρομολογείται) και τρεις πλευρικούς σταθμούς στους κόμβους Αιγίου, Λόγγου και Καλαβρύτων.
Πηγή : thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...