Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

«ΓΕΜΙΖΕΙ» Η ΠΑΤΡΑ ΜΕ ΝΟΘΕΥΜΕΝΑ…!Ποια καταστηματα τα σερβιρουν; Τρεις στο ΠΠΝΠ από… Βουλγάρικες «μπόμπες»!


«Θραύση» κάνουν τα κυκλώματα – Εμπλεκόμενοι κρούουν τον κώδωνα κινδύνου

Του Αχιλλέα Ροδίτη

Τι γίνεται με τα ποτά «μπόμπες» που κυκλοφορούν στην αγορά της Πάτρας και καταλήγουν σε ανυποψίαστους νέους; Τις τελευταίες ημέρες σε πολλά βραδινά στέκια της πόλης κυριαρχεί ως θέμα συζήτησης τα κρούσματα ατόμων που κατέληξαν στο νοσοκομείο έχοντας καταναλώσει «μπόμπες» κατά τη διάρκεια διασκέδασής τους. Σύμφωνα με όσα λέγονται, την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε όχι ένα, ούτε δύο, αλλά… τρία άτομα νεαρής ηλικίας που κατέληξαν στα εξωτερικά ιατρεία του Περιφερειακού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών έχοντας καταναλώσει νοθευμένα οινοπνευματώδη. Και τα τρία περιστατικά καταγράφηκαν τα ξημερώματα της προηγούμενης Κυριακής. Είναι χαρακτηριστικό πως τα δύο εξ αυτών αφορούσαν το ίδιο κατάστημα διασκέδασης, στο οποίο κλήθηκαν ασθενοφόρα σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, προκειμένου να μεταφέρουν στο νοσοκομείο τους ασθενείς που βρίσκονταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση. Το τρίτο περιστατικό συνέβη σε άλλο κατάστημα νυχτερινής διασκέδασης, όπου οι εργαζόμενοι είδαν τον νεαρό να… σωριάζεται στο πάτωμα μην αντέχοντας στην ποσότητα νοθευμένου ποτού που είχε πιει. Και στα δύο μαγαζιά επικράτησε πανδαιμόνιο από τους υπόλοιπους θαμώνες οι οποίοι βλέποντας τι συνέβη σάστισαν και άρχισαν να διαμαρτύρονται. Με τους περισσότερους βέβαια να αποχωρούν εκνευρισμένοι. Όσο για την μετέπειτα εξέλιξη των τριών ασθενών, ευτυχώς τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και την επομένη το πρωί πήραν εξιτήριο. Ωστόσο το πρόβλημα φαίνεται να έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις στην αχαϊκή πρωτεύουσα, με βάση και όσα υποστηρίζουν άτομα που κινούνται στο χώρο.

«Μπόμπες» από Βουλγαρία… 7 ευρώ το μπουκάλι!Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτουν στον «Κόσμο» άνθρωποι που κινούνται στο χώρο της νυχτερινής διασκέδασης, το τελευταίο δίμηνο τουλάχιστον έχει γίνει «όργιο» διακίνησης νοθευμένων ποτών από την Βουλγαρία. «Καταφθάνουν ολόκληρα φορτία με μπουκάλια του Johnny Walker που έχουν μέσα ένας… Θεός ξέρει τι. Σκεφθείτε ότι η κάθε φιάλη πωλείται μόλις… 7 ευρώ! Όταν ένα κανονικό ποτό ο μαγαζάτορας το αγοράζει χονδρική στα 14 ευρώ περίπου», λέει στον «Κόσμο» ένας από αυτούς. Και μπορεί προς τα μέσα Ιανουαρίου οι αρχές να εξάρθρωσαν ένα κύκλωμα διακίνησης νοθευμένων ποτών που έρχονταν από την Βουλγαρία, προχωρώντας σε συλλήψεις και κατάσχεση πάνω από 20.000 μπουκαλιών, όμως το πρόβλημα συνεχίζεται αφού τα κυκλώματα με Βουλγαρία είναι πολλά και κάνουν «χρυσές» δουλειές.

Κατηγορίες νοθευμένωνΟι κατηγορίες νοθευμένων είναι οι εξής:

1. Απλά αραιωμένα ποτά. Επιβαρύνουν μόνο την τσέπη του καταναλωτή2. Αλλαγή της ετικέτας. Δηλαδή, φθηνά ποτά σερβίρονται ως ακριβά και επώνυμα άρα δεν επιβαρύνεται η υγεία3. Νοθευμένα με μεθυλική αλκοόλη, αντί της αιθυλικής αλκοόλης. Προκαλούνται βλάβες στον εγκέφαλο αλλά και τύφλωση!. Στα ένα με δύο ποτά, προκαλείται μόνο έντονος πονοκέφαλος και ζάλη4. Νοθευμένα ποτά με βιομηχανική αλκοόλη. Ό,τι πιο επικίνδυνο υπάρχει. Προκαλούν βλάβες στον εγκέφαλο, το νευρικό σύστημα, το συκώτι, τα νεφρά και αλλού.

Πηγή : dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...