Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Ανδρέας Τζουραμάνης: «Κύριε Δημαρά δεν μπορείτε. Αποδεχθείτε το!»

Ανδρέας Τζουραμάνης: «Κύριε Δημαρά δεν μπορείτε. Αποδεχθείτε το!» Άρθρο του επικεφαλής της παράταξης "Πρωτοβουλία για την Πάτρα"

Ως προπέτασμα καπνού με σκοπό την απόκρυψη των ανεπαρκειών της θητείας του θα μπορούσε να εκλάβει κανείς την χθεσινή φιέστα του Γιάννη Δημαρά στην Αγορά Αργύρη. Είναι προφανές πως ο απερχόμενος Δήμαρχος Πατρέων πραγματοποιεί μια "φυγή προς τα εμπρός" προκειμένου να διασώσει ό,τι μπορεί. Προσπαθεί να κερδίσει οφέλη  από τον ίσκιο των κ. Καμίνη και Μπουτάρη αλλά δεν τα καταφέρνει. Οι χθεσινές τοποθετήσεις των κ. Καμίνη και Μπουτάρη κατέδειξαν για άλλη μια φορά ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα σύγκρισης και ταύτισης με τον κ. Δημαρά.
Είναι αλήθεια πως όλη η Πατραϊκή κοινωνία παρακολουθεί με ειλικρινή απορία τον μεταρρυθμιστικό "μύθο" που προσπαθεί να χτίσει ο κ. Δήμαρχος. Επικοινωνιακά και μόνο. Γιατί κάτι τέτοιο δεν τεκμαίρεται από κανένα σημείο, σε ένα ούτως ή άλλως ελλιπέστατο έως ανύπαρκτο έργο.
Και μιας και αναφέρθηκα στην "φυγή προς τα εμπρός" αισθάνομαι την ανάγκη να επισημάνω πως ο κ. Δημαράς κατά την θητεία του πραγματοποίησε "φυγή" από τα προβλήματα του μέσου Πατρινού.Ξεκάθαρα, ήταν ο μεγάλος απόντας. Εκείνος που ταλαιπώρησε ανεπανόρθωτα με τον συνονθυλευματικό συνδυασμό του την πόλη, πηγαίνοντας την χρόνια πίσω. Τώρα καμώνεται τον μεταρρυθμιστή.
Ο "μεταρρυθμιστής" κ. Δημαράς ήτανε εκείνος που εξαπάτησε και υφάρπαξε την ψήφο των Πατρινών το Νοέμβριο του 2010, τάζοντας στους πάντες τα πάντα. Ξερόλακκα, κορύνες και δημοτικά τέληαποτέλεσαν τα πιο τρανταχτά σημεία αυτής της κοροϊδίας την οποία υπέστη ο μέσος Πατρινός.
Ο κ. Δημαράς είναι εκείνος που υπερηφανευόταν για την ανεξάρτητη παράταξή του, η οποία δεν ήταν και τόσο ανεξάρτητη, καθώς από την πρώτη μέρα της θητείας του ξεκίνησε να διαγράφει μέλη της παράταξής του, στα οποία εν πολλοίς όφειλε και την εκλογική του νίκη. Λογικό καθώς ο κ. Δήμαρχος αρέσκεται στο να στοχοποιεί τους άλλους, φορτώνοντας τους τις δικές του ανεπάρκειες. Μάλιστα σε πρόσφατη συνέντευξή του η λάσπη του ανεμιστήρα του κατευθύνθηκε προς τους δημοσιογράφους, οι οποίοι δήθεν τον εκβίαζαν. Τίποτε άλλο όμως δεν εκβιάζει τον κ.  Δημαρά από την δύσκολη πραγματικότητα των πολιτών αυτής της πόλης, την οποία ο ίδιος χειροτέρεψε με αποκλειστικά δική του ευθύνη.
Αυτή η δύσκολη πραγματικότητα καθρεφτίζεται ανάγλυφα σε όλες τις περιφερειακές συνοικίες της πόλης, στις οποίες και ο πιο ένθερμος υποστηρικτής της δημοτικής αρχής θα διαπιστώσει πλήρη εγκατάλειψη. Οδικό δίκτυο, απορρίμματα και άλλα πολλά μαρτυρούν την μηδενική παρέμβαση του Δήμου Πατρέων στα τεκταινόμενα της πόλης. Αλήθεια ποιος δεν θυμάται τις περιχαρείς φωτογραφήσεις του Δημάρχου και των στενών συνεργατών του στην διάνοιξη της οδού Κανακάρη; Αλήθεια, τι γίνεται σήμερα με αυτό το έργο; Τι γίνεται με την χωροθέτηση Σ.Μ.Α; Τι γίνεται με την εν γένει αναπτυξιακή προοπτική της πόλης;
Πέραν όμως των έργων και της δραστηριότητας της δημοτικής αρχής, η θητεία Δημαρά πήγε πίσω την πόλη και σε επίπεδο νοοτροπίας. Η παράταξη "Τώρα για την Πάτρα" τροφοδότησε την πόλη με οικονομικά σκάνδαλα (βλ. Πολιτιστικός και Καρναβαλικός Οργανισμός) και προκάλεσε με το δημόσιο ύφος και ήθος της απεμπολώντας κάθε κουλτούρα κοινωνικής λογοδοσίας. Άραγε ο κ. Δημαράς γνωρίζει σε ποιο τραπέζι κάθισε; Αντιλαμβάνεται πως το 2010 ήταν αντίπαλος συνδυασμός με αυτούς που φιλοξένησε; Η Πάτρα ήρθε η ώρα να αποδεσμευτεί από παρωχημένες πολιτικές λογικές που βρίσκουν έκφραση σε υποψηφιότητες σαν και αυτή του κ. Δημαρά.
Κύριε Δημαρά δεν μπορείτε. Αποδεχθείτε το. Η «Πρωτοβουλία για την Πάτρα» μπορεί. Έχει την θέληση, την ικανότητα και το σχέδιο να φτάσει την πόλη εκεί που της αξίζει.
Πηγή : thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...