Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Νέος σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά - Άλλο ένα δύσκολο βράδυ για τους σεισμόπληκτους - Τσελέντης: Φτάνει η σπέκουλα

Νέος σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά - Άλλο ένα δύσκολο βράδυ για τους σεισμόπληκτους -  Τσελέντης: Φτάνει η σπέκουλα Ανάστατοι οι κάτοικοι του νησιού

Σεισμική δόνηση 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 21:42 στην Κεφαλονιά αναστατώνοντας εκ νέου τους κατοίκους του νησιού.
Συγκεκριμένα, ο δυνατός μετασεισμός, σύμφωνα με το γεωδυναμικό ινστιτούτο Αθηνών, είχε επίκεντρο 17 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Αργοστολίου και εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων, έγινε δε ιδιαίτερα αισθητός και στην Ζάκυνθο.
Τσελέντης: Φτάνει η σπέκουλα
Ως Κεφαλλονίτης θλίβομαι είπε στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ-1 ο Άκης Τσελέντης. Έχουμε μπλέξει. Να μην πω, με τι ακριβώς έχουμε μπλέξει.Ο κύριος σεισμός τελείωσε. Φτάνει η σπέκουλα».
Η κ. Χούκλη τον ρώτησε, ποιοι κάνουν σπέκουλα και μετά από έναν μικρό δισταγμό απάντησε: «δημοσιογράφοι και επιστήμονες».
Τέλος, δήλωσε, πως είναι η τελευταία φορά που βγαίνει. Θα αποσυρθεί στα όργανά του (ΒΑΝ) και μόνο εάν προκύψει κάτι σοβαρό, θα ξαναμιλήσει.
Μίνι υπουργικό συβούλιο
Στο μεταξύ ευρεία κυβερνητική σύσκεψη, με τη συμμετοχή όλων των συναρμόδιων υπουργών, συγκαλεί την Τετάρτη, στις 6 το απόγευμα, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, για την αποτίμηση των μέχρι τώρα δράσεων και τον περαιτέρω συντονισμό για την αντιμετώπιση της καταστροφής στην Κεφαλονιά.
Στην σύσκεψη θα πάρουν μέρος οι υπουργοί Δημήτρης Αβραμόπουλος, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Γιάννης Στουρνάρας, Γιάννης Μιχελάκης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Νίκος Δένδιας, Άδωνις Γεωργιάδης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Πάνος Παναγιωτόπουλος και Όλγα Κεφαλογιάννη. Επίσης θα συμμετάσχουν οι Γενικοί Γραμματείς των υπουργείων καθώς και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.
Την Κεφαλονιά θα επισκεφθεί την Τετάρτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να δει από κοντά το μέγεθος της καταστροφής από τους σεισμούς και να ενημερωθεί για τα προβλήματα του νησιού. Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές της Κεφαλονιάς την Πέμπτη και θα συναντηθεί με τον δήμαρχο και τον αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...