Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

"Εφυγε" η 27χρονη Θεοδώρα στο Νοσοκομείο Ρίου - χάρισε ζωή με τον θάνατό της




Ο απρόσμενος χαμός μίας 27χρονης κοπέλας, ήταν η αιτία για να στηθεί μία γέφυρα ζωής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, αφού οι οικείοι της, παρά τον ανείπωτο πόνο τους, αποφάσισαν να δωρήσουν τα όργανά της για να αποκτήσουν ελπίδα ζωής κάποιοι άλλοι συνάνθρωποί τους. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Γνώμη", η μοίρα έπαιξε το τραγικό της παιχνίδι εις βάρος της Θεοδώρας Σπυροπούλου, η οποία έφυγε από την ζωή εξαιτίας εγκεφαλικής θρόμβωσης και μετά από νοσηλεία μερικών ημερών στο ΠΓΝΠ.

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, όπως αναφέρει η "Γνώμη", η άτυχη κοπέλα δεν τα κατάφερε και έτσι, αργά το βράδυ της Παρασκευής άφησε την τελευταία της πνοή. Αλλά, εκείνη την τραγική ώρα, η οικογένειά της βρήκε την δύναμη και αποφάσισε να δωρίσει τα όργανά της, προκειμένου η Θεοδώρα να συνεχίσει να «ζει», μέσα από τις ζωές κάποιων συνανθρώπων της.

Άμεσα, από τα ξημερώματα του Σαββάτου ξεκίνησε μία μεγάλη προσπάθεια για την λήψη και μεταφορά των οργάνων. Η ομάδα του Μεταμοσχευτικού Κέντρου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, υπό τον συντονισμό των διευθυντών του Χειρουργικού Τομέα, Διονυσίου Καραβία και του Νεφρολογικού Τομέα, Δημητρίου Γούμενου, με τους συνεργάτες τους, τον χειρουργό Γιάννη Μαρούλη και άλλους έμπειρους και ικανούς γιατρούς, προχώρησαν στην λήψη των νεφρών, του ήπατος και της καρδιάς.

Ήδη, το απόγευμα του Σαββάτου, ο ένας νεφρός μεταμοσχεύθηκε σε ασθενή στο νοσοκομείο της Πάτρας, ενώ ο άλλος νεφρός τέθηκε στην διάθεση του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων προκειμένου να δοθεί σε ασθενή από την πανελλαδική λίστα. Η καρδιά μεταφέρθηκε στο Ωνάσειο, ενώ το ήπαρ ταξίδεψε μέχρι την Ιταλία.

Ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, Χαράλαμπος Μπονάνος, ανέφερε: «Το ΠΓΝΠ απέδειξε για μια ακόμη φορά τη μεγάλη του επιστημονική προσφορά και παρά τις δυσκολίες, με το υψηλού επιπέδου ιατρικό προσωπικό που διαθέτει βρίσκεται πάντα σε ετοιμότητα για να χαρίζει ζωές σε συνανθρώπους μας. Αυτό δεν θα συνέβαινε εάν δεν υπήρξε η συγκατάθεση των συγγενών της 27χρονης, οι οποίοι μέσα στην οδύνη τους για την μεγάλη απώλεια επέδειξαν αλληλεγγύη και μεγαλείο ψυχής».

Να σημειωθεί τέλος, ότι ο επίλογος της τραγωδίας για την οικογένεια της Θεοδώρας από την Πάτρα θα γραφτεί στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής, από τον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στο Προάστιο Πατρών. Εκεί θα βρεθούν συγγενείς, φίλοι και πλήθος πολιτών για να αποχαιρετίσουν μία νέα κοπέλα που όλοι αποκαλούσαν «άγγελο» και η οποία ως πραγματικός άγγελος θα προσφέρει το χαμόγελο της ζωής σε κάποιους άλλους ανθρώπους...

Πηγή : flamiskonstantinos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...