Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

"Ομερτά" για την 14χρονη στο Σαραβάλι




Αναστάτωση επικρατεί στο Σαραβάλι στην Πάτρα μετά τον ξυλοδαρμό μιας 14χρονης μαθήτριας του γυμνασίου από συμμαθητές της.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το συγγενικό περιβάλλον της κοπέλας, η 14χρονη μαθήτρια βρισκόταν την τελευταία ώρα των μαθημάτων της στο προαύλιο του σχολείου, όταν για άγνωστο λόγο δύο συμμαθητές της την ακινητοποίησαν και τη χτύπησαν σε διάφορα μέρη του σώματός της.

Μόλις η 14χρονη πήγε στο σπίτι της, οι γονείς της υπέστησαν σοκ από την εικόνα του παιδιού τους.

«Είχε παντού αίματα κυρίως στα πόδια και τα χέρια, ενώ πονούσε στην κοιλιακή χώρα», λέει φίλος της οικογένειας στο «Εθνος».

Η 14χρονη βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και δεν έχει αποκαλύψει μέχρι στιγμής τι ακριβώς συνέβη, ενώ δεν έχει υποδείξει ούτε τους συμμαθητές της που προέβησαν σε αυτήν την ενέργεια.

Λόγω της κοινωνικής κατακραυγής και λόγω της κλειστής κοινωνίας του χωριού, τα στόματα παραμένουν κλειστά, ενώ επίσημη καταγγελία δεν έχει γίνει στις αστυνομικές αρχές. Η υπόθεση, όμως, αναμένεται να έχει και συνέχεια, αφού το οικογενειακό περιβάλλον υποστηρίζει ότι η 14χρονη φοβάται να μιλήσει μήπως της ξαναεπιτεθούν.

Ο διευθυντής του σχολείου ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή από τη μητέρα της μαθήτριας και στη συνέχεια ενημερώθηκε και ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Γιώργος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος διαψεύδει κατηγορηματικά ότι το περιστατικό συνέβη μέσα στο σχολείο και κατά τη διάρκεια μαθήματος, αφού θα είχε γίνει αντιληπτό από τους καθηγητές.

«Φαίνεται πως έχει συμβεί ένα περιστατικό διαπληκτισμού με μικροτραυματισμό μίας μαθήτριας, αλλά όχι κατά τη διάρκεια που το σχολείο λειτουργούσε. Συνέβη απογευματινές ώρες από ό,τι έμαθα και ενημερώθηκα», τονίζει ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Χθες τη συγκεκριμένη σχολική κοινότητα επισκέφθηκαν η προϊσταμένη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Αχαΐας αλλά και ειδικοί σύμβουλοι για την ενδοσχολική βία.

Πηγή : flamiskonstantinos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...