Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Πάτρα: Δείτε φωτογραφίες από το εσωτερικό του εκπαιδευτικού Ρώσικου ιστιοφόρου «Kruzenshtern»

Πάτρα: Δείτε φωτογραφίες από  το εσωτερικό του  εκπαιδευτικού Ρώσικου ιστιοφόρου «Kruzenshtern» Το «Kruzenshtern» είναι τετρακάταρτος μυοδρόμωνας, ο οποίος  κατασκευάστηκε κατά τη διάρκεια του 1925-1926 στην Γερμανία

Στα πλαίσια των επετειακών εκδηλώσεων με αφορμή την συμπλήρωση των 70 χρόνων από τη Νίκη της Ρωσίας στο Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο του 1941 – 1945 έφτασε χθες στο λιμένα της Πάτρας το εκπαιδευτικό ιστιοφόρο «Kruzenshtern».
Το «Kruzenshtern» είναι τετρακάταρτος μυοδρόμωνας, ο οποίος κατασκευάστηκε κατά τη διάρκεια του 1925-1926 στην Γερμανία. Ονομάστηκε προς τιμήν του περίφημου Ρώσου Ναύαρχου θαλασσοπόρου Ιβάν Φίοντοροβιτς Κρουζενστέρν. Το πλοίο έχει ως βάση το λιμάνι της ρωσικής πόλης Καλινινγκράντ.
Το ιστιοφόρο συμμετείχε σε πολλές υπερατλαντικές αποστολές και περίπλους της Γης. Σε αυτόν τον περίπλου συνολικής διάρκειας 62 ημερών, το «Kruzenshtern» θα παραμείνει εν πλω για 30 ημέρες, στους λιμένες για 32 μέρες, 12 από τις οποίες θα βρίσκεται σε λιμένες του εξωτερικού. Το σημείο εκκίνησής του είναι ο λιμένας της πόλης Καλινινγκράντ της Ρωσίας, με τελικό προορισμό τη Σεβαστούπολη της Ουκρανίας. Στην πορεία του προς την Πάτρα έκανε στάσεις στο Bremerhaven (Γερμανία), στο Tangier (Μαρόκκο) και στο Bari (Ιταλία).
Για περισσότερες φωτογραφίες : Εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...