Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

"Τώρα είναι η ώρα των μεγάλων απαντήσεων για ορισμένους - Τώρα θα φανούν οι πραγματικοί ... μάγκες του Πατρινού Καρναβαλιού " !!!




Σε κάθε επίσημη αφετηρία της καρναβαλικής περιόδου , παρατηρούμε σε ετήσια βάση να μην λείπουν οι καθιερωμένες κόντρες και οι εντονότατες παραθέσεις , σχετικά με ποιο πλήρωμα θα καταφέρει να κόψει πρώτο το νήμα της τελικής κούρσας !

Το παραπάνω φαινόμενο που μόλις σας περιγράψαμε , ομολογούμε πως εξελίσσεται για αρκετά χρόνια , με την κορυφή του παγόβουνου να εστιάζεται στην περσινή σεζόν . Και ενώ φέτος τα δεδομένα έχουν μεταβληθεί κατά ριζικό χαρακτήρα , ύστερα από τα αδιανόητα μέτρα που πέρασε η εκλεγμένη δημοτική αρχή , παρόλα αυτά όμως .. "πέρα βρέχει" για ορισμένους . Μάγκας δεν είναι αυτός που θα προσπαθήσει να πάρει εξολοκλήρου πάνω του την επιτυχία που μπορεί να έχει ένα καρναβαλικό πλήρωμα , αλλά εκείνος που θα βγει μπροστά στα δύσκολα . Έτσι λοιπόν τα δύσκολα τα συναντάμε κατά την φετινή σεζόν , αφού δεν αρκεί μονάχα η απεριόριστη αγάπη προς τον καρναβαλικό θεσμό της πόλης για να βγάλει κάποιος γκρουπ . Αντιθέτως , σύμφωνα με τις νέες προϋποθέσεις και διατάξεις που ψήφισε ο δήμαρχος Πατρέων , Γιάννης Δημαράς , θα πρέπει να ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία με εκείνη που απαιτείται για την σύσταση νόμιμης επιχειρήσεις . Δηλαδή σε πρώτο πλαίσιο επιβάλλεται να έχει εκδοθεί ΑΦΜ από την αρχή της εφορίας , ενώ σε κάθε πώληση στολής να κόβεται τιμολόγιο , με την ΣΔΟΕ να περιμένει στην γωνία για κάθε .... ''στραβη'' περίπτωση να μας πιάσει το αυτί για παραδειγματισμό !

Φυσικά ακόμη και ένας 5χρόνος μπορεί να κατανοήσει πως με όλα αυτά και εκείνα , οδηγούμαστε στον παραγκωνισμό του ιστορικότερου θεσμού καρναβαλικής παράδοσης  που έχουμε να επιδείξουμε σαν χώρα . Κανένας  17χρονος ή 18χρονος δεν διαθέτει την δυνατότητα να πράξει με βάση τα παραπάνω . Αυτό συνεπάγεται με λιγότερα καρναβαλικά γκρουπ που θα παρελάσουν φέτος , αρά κατ επέκταση με μειωμένο προσφερόμενο θέαμα για όλους εκείνους τους χιλιάδες τουρίστες που θα καταφτάσουν στην Αχαϊκή πρωτεύουσα . 

Η λύση είναι μόνο μια και βρίσκεται στα χέρια μας , κανενός άλλου . Προσωπικά σαν Ηλίας Τσίπας θεωρώ πως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να δείξουν ορισμένοι την πυγμή τους , όχι μόνο στα εύκολα και να ξεσαλώνουν στα partys . Ας μαζευτούν όλοι εκείνοι που τώρα τρέμουν στη ιδέα ενδεχόμενου προστίμου η πιθανής φυλάκισης , θέτοντας από κοινού VETO , να μην παρελάσει κανένα πλήρωμα , μέχρι να ακυρωθούν από τον δήμαρχο Πατρέων τα όσα έχει ήδη προαναγγείλει πως θα εφαρμοστούν . 

Μαγκιά δεν είναι μόνο η πλασματική εικόνα που θα προβάλουμε προς τα έξω , στο να τα "τσεπώνουμε" και να κάνουμε .... χαβαλέ και καλαμπούρι , αλλά τώρα που αρχίζουν τα δύσκολα . Οι απαντήσεις θα πρέπει να δοθούν με πραγματικούς αγώνες και όχι με σχόλια του καναπέ που ορισμένοι πράττουν στο facebook !

Ας ελπίσω πως στο τέλος θα διαψευσθώ παταγωδώς και θα φανεί πως ακόμη υπάρχουν ... ρομαντικοί πρίγκιπες !!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...