Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Την "πάτησε" Πατρινός επιχειρηματίας - Ετριβε τα μάτια του στην εφορία... εξαιτίας άλλου


Δεν πίστευε στα μάτια του και τα αυτιά του γνωστός επιχειρηματίας από τον χώρο της διασκέδασης με αντικείμενο τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, μαθαίνοντας πως… χρωστάει 1300 ευρώ στην εφορία… από μία κλήση!

Ο Πατρινός επιχειρηματίας απευθύνθηκε στην εφορία προκειμένου να πάρει φορολογική ενημερότητα, και τον ενημέρωσαν πως θα πρέπει να τακτοποιήσει την οφειλή του! Επεσε από τα σύννεφα καθώς δεν γνώριζε περί τίνος πρόκειται και αμέσως ζήτησε διευκρινήσεις! 

Μετά από κάποια λεπτά η εφοριακός τον ενημέρωσε πως όχημα μίας από τις εταιρείες του είχε δεχθεί κλήση η οποία δεν είχε πληρωθεί κι έτσι το χρέος πέρασε στην εφορία! 

Ο επιχειρηματίας δήλωσε πως αποκλείεται να συμβαίνει κάτι τέτοιο, ενώ εύκολα διαπιστώθηκε πως το όχημα το οποίο είχε κάνει την παράβαση (προφανώς πολλές παραβάσεις) δεν ανήκε καν στην εταιρεία του.

Με την βοήθεια τρίτων ανακάλυψαν τελικά πως το αυτοκίνητο ανήκε σε άλλον Πατρινό ο οποίος εύκολα εντοπίστηκε! Ανακάλυψαν πως την συγκεκριμένη μέρα είχε υποπέσει σε σοβαρή παράβαση (προσπέραση και είσοδο στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας) ενώ προφανώς τον «έγραψαν» και για άλλες παραβάσεις. Όταν λοιπόν ρωτήθηκε για τον Αριθμό του Φορολογικού του Μητρώου έδωσε τον αριθμό… της εταιρείας του επιχειρηματία! «Τον γνώριζε γιατί παλιά συνεργαζόμασταν» δήλωσε ο γνωστός πατρινός στον «Κόσμο»! Αλλά και ο ίδιος ο παραβάτης οδηγός «ομολόγησε» αυτό που έκανε: «Ναι το παραδέχομαι, αυτό το ΑΦΜ βρήκα μπροστά μου σε ένα τιμολόγιο και αυτό έδωσα» είπε!
Τα ερωτηματικά που προκύπτουν είναι πολλά! Πως είναι δυνατόν οι αρμόδιοι φορείς να πείστηκαν από αυτό που ισχυρίστηκε ένας παραβάτης οδηγός και να «χρέωσαν» έναν ανυποψίαστο πολίτη με 1300 ευρώ; Δεν γίνεται καμία διασταύρωση στοιχείων; Γιατί με αυτή τη λογική ο καθένας που κάνει σοβαρή παράβαση με το όχημά του θα μπορεί να ισχυριστεί… ότι θέλει, το «λάθος» να περάσει στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές της εφορίας και στη συνέχεια κάποιοι… να βρεθούν μπλεγμένοι!

Ο επιχειρηματίας τελικά… βρήκε την άκρη! Ξέμπλεκε με την εφορία και εξακολουθεί και είναι «καθαρός» και χωρίς οφειλές! Εξιστόρησε το περιστατικό και σε φίλους του οι οποίοι… έκαναν τον σταυρό τους! Τι μπορεί να πάθει κάποιος… ζώντας στο ελληνικό κράτος!

Πηγή : flamiskonstantinos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...