Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

ΠΑΤΡΑ: Αστυνομικοί πήγαν για έρευνα σε σπίτι νεαρού... και εκείνος τους γρονθοκόπησε - Συνελήφθησαν η μάνα του ο πατέρας του και τα δύο του αδέλφια


Με τον λαμπρό όπως κάθε χρόνο, πάνδημο εορτασμό και πανήγυρη για τον Πολιούχο και Προστάτη της πόλεως των Πατρών, Πρωτόκλητο Απόστολο Ανδρέα αναμένεται να κορυφωθούν την ερχόμενη Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013 και το Σάββατο 30 Νοεμβρίου τα φετινά Πρωτοκλήτεια της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών,.
Σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον 5 αρχιερείς θα έρθουν μετά από πρόσκληση του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου για να παραστούν στον διήμερο εορτασμό του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα.
Συγκεκριμένα θα έρθουν και θα συγχοροστατήσουν με τον Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβρόσιος, ο Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεος, ο Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγος που κάθε χρόνο τιμά με την παρουσία του την Πάτρα και τον Πολιούχο μας Άγιο Ανδρέα, ο Μητροπολίτης Γλυφάδος κ.κ. Παύλος και ο Μητροπολίτης Ιερισσού κ.κ. Θεόκλητος.
Το λατρευτικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει όπως πάντα στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής 29/11/2013 με τον Μέγα πανηγυρικό εσπερινό ενώ θα ακολουθήσει η νυχτερινή Θεία λειτουργία στις 10 το βράδυ, πάντοτε στο νέο ιερό ναό του Αγίου Ανδρέου.
Το Σάββατο 30/11/2013 το πρωί, ανήμερα της εορτής, θα τελεστεί η πολυαρχιερατική Θεία λειτουργία και θα ακολουθήσει η Θεία Δοξολογία και η λιτάνευση της Τιμίας Κάρας και της εικόνας του Αποστόλου Ανδρέα στους δρόμους της Πάτρας.
Ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος είχε απευθύνει πρόσκληση και στον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάσος κ.κ. Ιερώνυμο να έρθει στην Πάτρα για τον εορτασμό, ωστόσο ο κ.κ. Ιερώνυμος δεν θα μπορέσει.
Θα επισκεφθεί πάντως στην Αχαία ο Αρχιεπίσκοπος στις 13 Δεκεμβρίου 2013 και θα παραστεί στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 70 χρόνια από το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα από τους Γερμανούς, στην μαρτυρική ορεινή πόλη των Καλαβρύτων, στη σκιά του Χελμού.

Πηγή : dete.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...