Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου 2014

Δείτε τί πληρώνουμε για τέλη κυκλοφορίας-Έφτασε η ώρα της «λυπητερής»


Στο Taxis έχουν ήδη αναρτηθεί τα τέλη κυκλοφορίας του 2015 από τα οποία η κυβέρνηση προσδοκά έσοδα ύψους 1 δισ. ευρώ περίπου.

Κατάφερα να εξοικονομήσω μέχρι και 75% από τον Λογαριασμό Ρεύματος κάθε μήνα με αυτή την μικρή πρωτοποριακή συσκευή


Έχετε κουραστεί από τους απίστευτα υψηλούς λογαριασμούς ρεύματος που παίρνετε κάθε μήνα; Έχετε ήδη στερέψει από ιδέες πως να μειώσετε την κατανάλωση ρεύματος του νοικοκυριού σας, ώστε να μπορείτε να πληρώνετε τις οφειλές σας στην εταιρεία ηλεκτροδότησης;

Κρίσιμη αλλά σταθερή η κατάσταση του 29χρονου που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Ασκληπιείου Βούλας


Στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Ασκληπιείου Βούλας παραμένει ο 29χρονος οδηγός του αυτοκινήτου, στο οποίο επέβαινε η άτυχη 28χρονη, που έχασε τη ζωή της στη καραμπόλα στο Σχηματάρι. 

Όλα τα παιδιά είναι ίδια … Χωρίς Διακρίσεις ..Μια πράξη αγάπης που μας κάνει υπερήφανους !

Όλα τα παιδιά είναι ίδια … Χωρίς Διακρίσεις ..Μια πράξη αγάπης που μας κάνει υπερήφανους

Παιδιά του ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΠΙΔΑ ζωγράφισαν μισές ακουαρέλες και καμβάδες που συμπλήρωσαν το …άλλο τους μισό τα αστεράκια και τα πουλάκια του σώματος Ελληνικού οδηγισμού.

Έρχεται το 2015 και μαζί μειώσεις σε συντάξεις και εφάπαξ! Αναλυτικά όλες οι λεπτομέρειες...

Έρχεται το 2015 και μαζί μειώσεις σε συντάξεις και εφάπαξ! Αναλυτικά όλες οι λεπτομέρειες...
Με νέες μειώσεις σε συντάξεις, εφάπαξ και εισφορές θα μπει η νέα χρονιά, καθώς θα τεθούν... αυτόματα σε εφαρμογή οι ήδη ψηφισμένοι νόμοι (3863/10, 4093/12, 4052/12, 4310/14 κ.α.) που φέρνουν οκτώ αλλαγές στο ασφαλιστικό.
Σε αυτές τις αλλαγές αναμένεται να προστεθούν τα νέα μέτρα που ακόμα διαπραγματεύεται η ελληνική κυβέρνηση με την Τρόικα και για την ώρα έχουν "παγώσει", λόγω των πολιτικών εξελίξεων.
Σύμφωνα με την "Ημερησία", οι αλλαγές που θα ισχύσουν στο ασφαλιστικό από το 2015 είναι οι εξής:
1. Nέος τρόπος υπολογισμού των κύριων συντάξεων
Όσοι συνταξιοδοτούνται από την 1/1/2015 θα λαμβάνουν δύο τμήματα σύνταξης: Tο πρώτο θα υπολογίζεται για τον χρόνο ασφάλισης έως το 2010 σύμφωνα τις καταστατικές διατάξεις των Tαμείων ως προς τα ποσοστά αναπλήρωσης και τις συντάξιμες αποδοχές ή τις ασφαλιστικές κατηγορίες και το δεύτερο -το αναλογικό τμήμα- για τον χρόνο ασφάλισης από την 1/1/2011, με βάση τις ασφαλιστικές εισφορές που έχουν καταβληθεί, χαμηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης καθώς και αναλογία της βασικής εγγυημένης από το κράτος σύνταξης.
Tα παραπάνω προβλέπει ο σχετικός νόμος 3863/10, ωστόσο, ακόμη δεν έχουν λάβει τα Tαμεία οδηγίες για να εφαρμόσουν το νέο τρόπο υπολογισμού! Nα σημειωθεί, επιπλέον, ότι ειδικά για τους συνταξιοδοτούμενους από το Δημόσιο και τις ΔEKO, η σύνταξη του πρώτου τμήματος θα υπολογίζεται, σύμφωνα με τον ν. Pέππα (3029/02), το 2015 με συντελεστή αναπλήρωσης 72% των συντάξιμων αποδοχών (το ποσοστό αυτό μειώνεται σε 71% το 2016 και σε 70%, όσο είναι στο IKA, το 2017).
2. Nέα κατώτατη σύνταξη 15ετίας
Mειωμένη θα είναι η κατώτατη σύνταξη που θα χορηγούν τα Tαμεία αν ληφθεί ως βάση υπολογισμού της το νομοθετημένο κατώτατο ημερομίσθιο του ανειδίκευτου εργάτη (26,18 ευρώ). H κατώτατη σύνταξη θα περιοριστεί στα 392,70 ευρώ (26,18 ευρώ x 15), από 486 ευρώ στους νέους δικαιούχους (εκκρεμεί απόφαση του υπουργείου).
3. Kαταβολή αναλογικής σύνταξης σε ασφαλισμένους για πρώτη φορά από την 1/1/2011 που θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης μετά την 1/1/2015

H σύνταξη θα απονέμεται σε όσους δεν έχουν δικαίωμα σε άλλη σύνταξη και θα υπολογίζεται με συντελεστή 0,80% - 1,50%, ανάλογα με τις ημέρες ασφάλισης και με την προϋπόθεση να υπάρχει τουλάχιστον ένας χρόνος ασφάλισης.
4. Aύξηση ορίων για τη συνταξιοδότηση σε τρεις κατηγορίες ασφαλισμένων που θεμελιώνουν από 1/1/2015 δικαίωμα όπως φαίνεται στον πίνακα (όσοι συμπληρώνουν 10.500 ημέρες ασφάλισης από τις οποίες 7.500 σε βαρέα και ανθυγιεινά ή 10.000 ημέρες οι γυναίκες καθώς και 24 έτη ασφάλισης οι μητέρες ανηλίκων - ασφαλισμένες σε τράπεζες και στον OTE).
5. Mεγαλύτερη έκπτωση (50%) για την εξαγορά της στρατιωτικής θητείας
Όποιος θεμελιώνει από την 1/1/2015 συνταξιοδοτικό δικαίωμα με αναγνώριση του χρόνου της στρατιωτικής θητείας, θα καταβάλει μειωμένο κατά 50% το αντίτιμο για την εξαγορά. Για παράδειγμα ασφαλισμένος στο IKA με συντάξιμες αποδοχές 1.500 ευρώ, αντί των 210 ευρώ τον μήνα που ήταν το κόστος το 2014, θα καταβάλει 167 ευρώ για κάθε μήνα τον οποίο «αναγνωρίζει» ως συντάξιμο.
6. Aπό τον ερχόμενο Mάρτιο η καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών στον OAEE θα γίνεται σε μηνιαία βάση (και όχι ανά δίμηνο)
Tαυτόχρονα, από την 1/1/2015 οι ελεύθεροι επαγγελματίες που είναι ασφαλιστικά ενήμεροι (δηλαδή δεν χρωστούν ή καταβάλλουν τις δόσεις έναντι ρυθμισμένης οφειλής) μπορούν, επιπλέον, να επιλέγουν έως και δύο χαμηλότερες ασφαλιστικές κατηγορίες και να καταβάλουν χαμηλότερα ασφάλιστρα.
7. Mειώσεις επικουρικών συντάξεων και μερισμάτων (για τους δημοσίους υπαλλήλους)
Oι μειώσεις στις καταβαλλόμενες επικουρικές συντάξεις όλων των Tαμείων - NΠΔΔ καθώς και στα μερίσματα θα καθοριστούν με βάση τη ρήτρα «μηδενικού ελλείμματος», ενώ για όσους συνταξιοδοτούνται το 2015 θα ισχύει νέος τρόπος υπολογισμού της επικουρικής (χρόνια ασφάλισης μέχρι το τέλος του 2014 + το ποσό που αντιστοιχεί στα έτη ασφάλισης από 1/1/2015, λαμβάνοντας υπόψη τα οικονομικά δεδομένα του Tαμείου, τη δήλωση του νέου συνταξιούχου αν επιθυμεί τη μεταβίβαση της επικουρικής στον ή στην σύζυγο κ.α.).
8. Mειώσεις στα εφάπαξ
O υπολογισμός όλων των νέων εφάπαξ θα γίνεται με νέο μαθηματικό τύπο, συντελεστή βιωσιμότητας και ατομικές μερίδες (εισφορών) για κάθε ασφαλισμένο. Nα σημειωθεί ότι δεν έχουν εκδοθεί οι αποφάσεις για τους συντελεστές ανά Tαμείο(!), ενώ νομοθετικά έχει προβλεφθεί ότι ο νέος τρόπος υπολογισμού των μειωμένων εφάπαξ στο Tαμείο Πρόνοιας Δημοσίων Yπαλλήλων θα ισχύσει για όσους «βγήκαν» στη σύνταξη από την 1η/9/2013 και μετά καθώς και «ρήτρα αξιόΒαχου» στα Tαμεία των ενστόλων (για να περιοριστούν οι μειώσεις).
Tα όρια συνταξιοδότησης που αλλάζουν
Για τρεις κατηγορίες ασφαλισμένων, που θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα από την 1/1/2015, αλλάζουν τα όρια.
1. Aνδρες και γυναίκες που συμπληρώνουν τις 10.500 ημέρες ασφάλισης (από τις οποίες οι 7.500 σε βαρέα) συνταξιοδοτούνται σε ηλικία 62 ετών (αντί 61 ετών + 6 μηνών που ήταν το 2014) ή με μειωμένη στα 60 (από 59 + 6 μήνες).
2. Γυναίκες ασφαλισμένες στο IKA που συμπληρώνουν τις 10.000 ημέρες ασφάλισης, συνταξιοδοτούνται εφόσον έχουν 12.000 ημέρες ασφάλισης και ηλικία 62 με πλήρη σύνταξη ή στα 61 με μειωμένη (από 60,5 που ήταν το 2014).
3. «Παλαιές» ασφαλισμένες στα ταμεία τραπεζών (ETE, πρώην ATE) ή στον OTE μητέρες ανηλίκων για να συνταξιοδοτηθούν στα 52 θα πρέπει να συμπληρώνουν 24 έτη ασφάλισης το 2015 (αντί των 23 1/2 που ήταν το όριο των απαιτούμενων ετών ασφάλισης το 2014).
ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Πάτρα: Γυναίκα οδηγούσε ανάποδα στην Ακτή Δυμαίων - Απίστευτες και επικίνδυνες εικόνες αντίκρυσαν οι οδηγοί

Πάτρα: Γυναίκα οδηγούσε ανάποδα στην Ακτή Δυμαίων - Απίστευτες και επικίνδυνες εικόνες αντίκρυσαν οι οδηγοί Οδηγούσε με κατεύθυνση τον Πύργο, στο ρεύμα προς Πάτρα
Οδηγούσε με κατεύθυνση τον Πύργο, στο ρεύμα προς Πάτρα. Ο λόγος για νεαρή γυναίκα που στις 06.55 σήμερα, Κυριακή πρωί, κατέβηκε την Παπαφλέσσα, έστριψε αριστερά "σαν κυρία" και κατευθύνθηκε προς Πύργο, οδηγώντας όμως στο ρεύμα προς Πάτρα!!! 

Λόγω της ώρας ο δρόμος δεν είχε ακόμη κίνηση και αυτό εκτιμάται οτι γλιτωσε την οδηγό απο τα χειρότερα.
Την απίστευτη πορεία της οδηγού αντελήφθησαν οδηγοί που κινούνταν κανονικά στον δρόμο κι αφού έκαναν τον σταυρό τους, κάποιοι κάλεσαν στην άμεση δράση για να επέμβει κάποιος. Ωστε να μην προκληθεί ατύχημα. Ευτυχώς αστυνομικοί με μηχανές, πρόλαβαν την γυναίκα πριν άθελά της προκαλέσει κάποιο τροχαίο ατύχημα.
thebest.gr
 Γιάννης Πομώνης

Ο Γιώργος ψάχνει για υποψήφιους βουλευτές για να κατέβει στις εκλογές-Ποιοι τον ακολουθούν

Ο Γιώργος ψάχνει για υποψήφιους βουλευτές για να κατέβει στις εκλογές-Ποιοι τον ακολουθούν Τον αποθαρρύνει η οικογένειά του
Με δικό του κόμμα θέλει να κατέβει ο Γιώργος Παπανδρέου, αν γίνουν πρόωρες εκλογές και ήδη έχουν σπάσει τα τηλέφωνα στην οδό Πειραιώς, όπου εδρεύει το Ίδρυμα "Παπανδρέου".
Τα ψηφοδέλτια χρειάζονται 420 άτομα πανελλαδικώς και έτσι - σύμφωνα με την "Real News"- ο πρώην πρωθυπουργός έχει έρθει σε επικοινωνία με πρώην στελέχη, υπουργούς και βουλευτές, οι οποίοι έχουν δηλώσει... διαθέσιμοι, ενώ στη διάθεσή του έχει και άφθονους νεολαίους, σαν κι αυτούς που μετέχουν στα Συμπόσια της Σύμης.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στο παπανδρεϊκό επιτελείο, επικρατεί η κοινή άποψη ότι "ο Βαγγέλης δεν τραβάει", ότι "εξαφανίζει το ΠΑΣΟΚ για να καλύψει τη δική του ανεπάρκεια", καθώς και ότι "το brande name Παναδρέου είναι πιο ισχυρό από αυτό του ΠΑΣΟΚ, που το κακοποίησαν".
Με βάση αυτήν την τελευταία άποψη, είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να είναι κάποιος άλλος αρχηγός του κόμματος και όχι ο Γιώργος Παπανδρέου.
Τα πρόσωπα και οι αντιδράσεις
Πολιτικά στελέχη που τον ακολουθούν έχουν εκφράσει τους προβληματισμούς τους για το εγχείρημα του πρώην πρωθυπουργού, όπως ποιος θα χρηματοδοτήσει το κόμμα, τι στάση θα κρατήσουν τα μέσα ενημέρωσης απέναντί του και πώς θα κλείσει ψηφοδέλτια μέσα σε 20 ημέρες. Ανάμεσα σε αυτά τα πολιτικά στελέχη, βρίσκονται οι Σίλιππος Σαχινίδης, Θάνος Μωραΐτης, Παύλος Γερουλάνος, Γιώργος Πεταλωτής και Ρεγγίνα Βάρτζελη.
Από την άλλη πλευρά, οι Φίλιππος Πετσάλνικος, Γιώργος Ξυνίδης και Μιχάλης Καρχιμάκης, είναι πεπεισμένοι ότι τα ΜΜΕ θα στηρίξουν το κόμμα του Παπανδρέου που θα "επαναπατρίσει" ψηφοόρους από τον ΣΥΡΙΖΑ και μπορεί να του κόψει την αυτοδυναμία.
Έντονους προβληματισμούς, έχουν εκφράσει και μέλη της οικογένειά του που αναρωτιούνται "αν αρμόζει σε έναν Παπανδρέου να πάρει ένα ποσοστό της τάξης του 5% ή 6%", εκφράζοντας έτσι τη βεβαιότητά τους για την... αποτυχία του εγχειρήματος.
ΠΗΓΗ: REAL NEWS

Θέμης Αδαμαντίδης: Ο τελευταίος των μεγάλων αντί-σταρ του πενταγράμμου

Η καθαρή ματιά και οι μετρημένες λέξεις είναι η πραγματική κληρονομιά που αφήνει πίσω του ο τελευταίος τεράστιος αντί-σταρ του ελληνικού ...