Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

Κώστας Μπακαλάρος : Το «μικρόβιο» του παραγοντισμού, η Παναχαϊκή και το ...δημαρχιλίκι!

Σχετική εικόνα
Εξ όσων φαίνεται, όλα όσα έχουν συμβεί τα τελευταία διάστημα στην Παναχαΐκή, με τις απανωτές συμπτώσεις αποχωρήσεων, πιάνουν απροετοίμαστους τους πάντες. Ελάχιστοι περίμεναν ότι θα κινδυνεύει να χαλάσει η σκληρή δουλειά που οικοδομήθηκε τα τελευταία 2 χρόνια. Ότι, δηλαδή, κι ενώ διανύουμε το καλοκαίρι του 2018, η προσπάθεια της «συμμαχίας» θα περνούσε τέτοια κρίση και αμφισβήτηση. 

Η γκρίνια γίνεται ολοένα και συχνότερη. Προέρχεται κυρίως από τους οργανωμένους οπαδούς των πατρινών, οι οποίοι στρέφουν τα πυρά τους και τον αντιπολιτευτικό τους λόγο κατά των «υποστηρικτών» επιχειρηματιών. Για να μπείτε στο κλίμα, τους χρεώνουν το γεγονός ότι επιζητούν την εικόνα, την επιτυχία, την προβολή, όμως, από την άλλη πλευρά, δεν δείχνουν διαθέσιμοι να τα «χώσουν». Να στηρίξουν την προσπάθεια ανάκαμψης της ομάδας με λεφτά και όχι με ψέμματα και φρούδιες ελπίδες. 

Εδώ, που τα λέμε, δεν έχουν και άδικο . (Ξανά) βλέποντας με πιο ψύχραιμη ματιά τα πράγματα, κάποιοι εκ των συμμετεχόντων της «πολυμετοχικότητας» μόλις καλέστηκαν να βοηθήσουν, την έκαναν ευγενικά και με ελαφρά πηδηματάκια. 

Βέβαια, όπως σε κάθε κανόνα υπάρχουν και εδώ οι εξαιρέσεις. Θα συγκεκριμενοποιήσω την αναφορά μου, εστιάζοντας στο πρόσωπο του Κώστα Μπακαλάρου. Ο αυτοδημιούργητος Αχαιός επιχειρηματίας, δημιουργός της εταιρίας διανομής ποτών και αναψυκτικών «ΜΠΑΚΑΛΑΡΟΣ ΑΕ» , η οποία συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες εμπορικές εταιρίες στην Ελλάδα με πολύ υψηλούς τζίρους, είναι ίσως ο μοναδικός που δεν κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του. 

Υπό την ιδιότητα του Προέδρου της ΠΑΕ, βγαίνει στα ΜΜΕ και ξεκαθαρίζει ότι : «Είναι ένα νέο ξεκίνημα για την ομάδα, μια νέα αρχή. Τις επόμενες ημέρες θα έρθουν και άλλοι ποδοσφαιριστές για να μας ενισχύσουν. Το θέμα της αναδιάρθρωσης μας καθυστέρησε, αλλά εμείς προχωράμε το πλάνο μας. Αναμένουμε την πολιτεία για να καθοριστούν και οι στόχοι της ομάδας και τότε θα μιλήσουμε εκτενέστερα σε συνέντευξη τύπου που θα παραθέσουμε. Ευχαριστούμε το φίλαθλο κοινό που ήρθε στην Αγυιά. Εμείς θα κάνουμε τα πάντα γι΄ αυτούς». 

Στο πλαίσιο της πρώτης προπόνησης της Παναχαϊκής εντοπίζονται τα παραπάνω λόγια του. Προσωπικά, είμαι σίγουρος ότι τα εννοεί. Και ξέρω και τον λόγο. Διότι έχει μέσα του το μικρόβιο του παραγοντισμού και, ακόμα περισσότερο, που είναι το πιο βασικό, το οικονομικό στάτους να το υποστηρίξει μέχρι τέλους. Όσο χρειαστεί.

Ενδεικτικά, για πρώτη φορά θα μιλήσω για την παλαιότερη πρόθεσή του να κατέβει για Δήμαρχος Πατρέων. Μάλιστα, όπως είμαι σε θέση να γνωρίζω, είχε καταλήξει στο ποσό των 300 χιλιάδων ευρώ, για την υποστήριξη του προεκλογικού του αγώνα. Όμως, εντέλει,  κατόπιν αξιολόγησης σχετικής εσωτερικής δημοσκοπικής έρευνας, επείσθη -από νεοδημοκράτη φίλο του - να μην προχωρήσει προς το βήμα αυτό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...