Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ ΠΑΙΖΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ
Όπως έχει διαμορφωθεί το πολιτικό σκηνικό της πόλης , εννοώντας την Πάτρα, αυτό που αφορά το κομμάτι της τοπικής αυτοδιοίκησης συγεκριμένα, ο Κώστας Πελετίδης μπορεί να είναι Δήμαρχος για όσο καιρό επιθυμεί.

Ακόμα κι αν τα... μεγάλα μπασταρδεμένα κόμματα αποφασίσουν να κατεβάσουν κοινό υποψήφιο, ο Πελετίδης είναι ιδανικός για τη δεύτερη θητεία του.

Ακόμα κι αν οι αντίπαλοι του τον περιμένουν στη γωνία. 

Ακόμη κι αν του ασκούν δριμεία κριτική για οτιδήποτε λέει και κάνει. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η άγρια κόντρα μεταξύ δήμου-τοπικής ιστοσελίδας, με αφορμή δημοσίευμα περί της "βίλας" του Κ.Πελετίδη, που (όπως αναφέρεται) αποκλείει την πρόσβαση των δημοτών του στην παραλία των Αραχωβιτίκων.

Πάμε τώρα να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους.

Αριστερά του Πελετίδη δεν υπάρχει τίποτα, ενώ δεξιά του πάλι δεν υπάρχει τίποτα. 

Στις προηγούμενες εκλογές, ο Κώστας Χριστόπουλος ήταν ένα πολύ καλό δώρο της Νέας Δημοκρατίας στον Κώστα Πελετίδη. 

Διαβάστε επίσης : Ηλίας Τσίπας για τους μεγαλοοφειλέτες του Δήμου Πατρέων: «Ούτε μιλιά ούτε…λαλιά»

Είναι πιο πιθανό η Νέα Δημοκρατία να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια, λέμε τώρα, παρά να νικήσει τον Κώστα Πελετίδη σε εκλογές.

Και ξέρετε γιατί ; Απλούστατα, γιατί ο Πατρινός σκέφτεται όπως ο κάθε άλλος Έλληνας , ξένης, γειτονικής, μακρινής ή οποιαδήποτε άλλης πόλης και περιφέρειας. Ότι πάλι, θα προτιμήσω κάθε άλλον (σε αυτούς και ο Πελετίδης) παρά τους εκπροσώπους του Μητσοτάκη και του Τσίπρα. 

Η εξήγηση που δίνουν δεν αφήνει πολλά περιθώρια για σχολιασμό :

Ο Τσίπρας εξελέγη λέγοντας ψέματα, έκανε τα ακριβώς αντίθετα από όσα έλεγε προεκλογικά, ανέτρεψε το αποτέλεσμα ενός δημοψηφίσματος, ψήφισε το Μνημόνιο και, ουσιαστικά, είπε στους Έλληνες «είμαι απατεώνας, όπως είστε κι εσείς».

Οι Έλληνες εκτίμησαν την ειλικρίνεια του ψεύτη Τσίπρα και τον επιβράβευσαν για την απατεωνιά του, εκλέγοντάς τον πάλι πρωθυπουργό.

Αν αυτό δεν είναι συμφωνία αλήθειας μεταξύ ψευτών και απατεώνων, τι είναι συμφωνία αλήθειας;

Είναι προφανές πως υπάρχει συμμαχία ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στην Νέα Δημοκρατία.

Μαζί κυβερνούν, μαζί ψήφισαν το Μνημόνιο.

Δεν διαφωνούν σε τίποτα παρά μόνο στο ποιο από τα δυο κόμματα θα παριστάνει την κυβέρνηση στο προτεκτοράτο.

Θεωρτητικά, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία κοντράρονται άγρια αλλά, αν έχεις παρακολουθήσει τις κόντρες του ΠΑΣΟΚ με την Νέα Δημοκρατία για σαράντα χρόνια -μέχρι να χρεοκοπήσουν παρέα τη χώρα, να κυβερνήσουν μαζί και να αποδειχτεί πως, ουσιαστικά, ήταν ένα κόμμα-, πρέπει να είσαι εντελώς ηλίθιος, για να παίρνεις στα σοβαρά τις διαμάχες των συριζαίων με τους νεοδημοκράτες.

«Όχι, οι εκλογές δεν έχουν καμία σημασία. Όσο η χώρα είναι προτεκτοράτο, οι εκλογές δεν θα έχουν καμία σημασία.

Πάντως, όσο οι Έλληνες θα επιβραβεύουν τα κωλόπαιδα, η χώρα θα συνεχίσει να είναι προτεκτοράτο.

Πρέπει να επιβραβεύονται αυτοί που είναι συνεπείς σε όσα λένε.

Μόνο έτσι θα αλλάξει η χώρα.

Μην επιβραβεύετε τα κωλόπαιδα.

Μην αφήνετε τα κωλόπαιδα να την βγάζουν καθαρή.

Με αυτό τον τρόπο δημιουργείτε και άλλα κωλόπαιδα.

Και θα τα βρίσκετε συνέχεια μπροστά σας.»

Το χειρότερο από όλα είναι πως στην χρεοκοπημένη και διαλυμένη Ελλάδα συνεχίζει να θεωρείται μάγκας αυτός που εξαπατά τους άλλους και η απάτη του δεν έχει συνέπειες για αυτόν.

Ο Τσίπρας θεωρείται μάγκας στην Ελλάδα.

Μάγκας στην Ελλάδα θεωρείται ο απατεώνας.

Και αυτό το μήνυμα περνάει σε όλη την κοινωνία.

Όσο στην Ελλάδα θα θεωρείται μάγκας και ωραίος ο απατεώνας και ο ψεύτης, ελευθερία, δημοκρατία και προκοπή μην περιμένετε.

Καταλάβατε τώρα γιατί ο Κώστας Πελετίδης, παρότι κάνει λάθη και αστοχίες, θα επανεκλεγεί για άλλα πέντε χρόνια; Ο Πατρινός, επιλέγοντας κομμουνιστή δήμαρχο, δεν νιώθει ότι κάτι πολύ σπουδαίο θα βγει. Τουλάχιστον, όμως, είναι σίγουρος πως οι αναφερόμενοι, που τον πρόδωσαν και τον έφεραν στην σημερινή τραγική κατάσταση, θα πάρουν τελικά το μάθημα τους. Και ένα βήμα προς την κατεύθυνση αυτή, είναι ο πρώτος πολίτης να μην , άμεσα ή έμμεσα, υποχείριο τους.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...