Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2019

«ΜΑΥΡΟ» ΤΟ 2019 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Αγαπημένοι μου αναγνώστες,
Κατ’ αρχάς σας εύχομαι ένα υπέροχο 2019, γεμάτο αγάπη, υγεία, αταραξία και πολλές όμορφες στιγμές.

Μιας και πολλοί βλέπουν το ξεκίνημα μιας νέας χρονιάς ως μια νέα αρχή, για να κάνουν ό,τι δεν κατάφεραν τον προηγούμενο χρόνο, με τις γνωστές υποσχέσεις για προσωπική βελτίωση, είπα να κάνω το εναρκτήριο λάκτισμα με μια δόση περί Παναχαϊκής.
Τέχνη είναι το θέατρο, όμως και μπίζνες. Επιχείρηση που αν δεν παρουσιάζει κέρδη θα μείνουν άδεια τα στομάχια των ηθοποιών και των άλλων εργαζομένων στο θέατρο. Και για να μη μπαίνει μέσα το μαγαζί θα χρειαστεί να γεμίζει το θέατρο. Πως να συμβεί αυτό αν δεν αρέσει το έργο, αλλά δεν ικανοποιεί και η παράσταση.
Το ίδιο και το ποδόσφαιρο. Θέαμα κι αυτό που για να βγάζει τα λεφτά του, δεν φθάνει μονάχα ο οπαδισμός. Η αγάπη για την ομαδάρα μας. Αδειάζει το γήπεδο, ο κόσμος απομακρύνεται από την ομάδα, όταν το προϊόν είναι σκάρτο, είναι θέαμα που σε διώχνει.
Καταδικασμένο το ποδόσφαιρο στην Πάτρα. Γιατί; Επειδή είναι αναξιόπιστο θέαμα. Επειδή το θέαμα από τους ποδοσφαιρικούς μας θιάσους, δηλαδή τις ΠΑΕ - την Παναχαΐκή κατά κύριο λόγο- είναι και πολύ δεύτερο. Γιατί, όμως, η ιστορική ΠΑΕ δεν είναι σε θέση να παράγει καλό, εμπορικό προϊόν; Επειδή πουλάει μόνο οπαδισμό, κι όχι ποδόσφαιρο μαζικής κατανάλωσης.
Παρακάτω. Να σου πω το μυστικό γιατί η ντόπια ΠΑΕ δεν θα σηκώσει κεφάλι. Επειδή είναι της πλάκας μαγαζί. Εντελώς. Μιλάμε για ανθρώπους που την στελεχώνουν που δεν ξέρουν, ούτε και ενδιαφέρονται να μάθουν πως φτιάχνεται μια ομάδα. Όπως το λέω. Είναι ποδοσφαιρική εταιρεία άσχετη με το αντικείμενο! Γι’ αυτό.
Η ιστορική ΠΑΕ της Πάτρας δεν πουλάει ποδόσφαιρο! Ούτε και ψάχνει αγοραστές του ποδοσφαιρικού θεάματος. Η τοπική ΠΑΕ πουλάει δυσφήμιση του ποδοσφαίρου. Πουλάει ακόμα και αντιπαλότητα. Όπως ο Τσίπρας. Δεν έγινε κυβέρνηση για να κάνει αυτά που είχε υποσχεθεί, αλλά να κατηγορεί την αντιπολίτευση. Το ίδιο και οι Πατρινοί επιχειρηματίες που μετέχουν στην "Παναχαϊκή Συμμαχία". Ότι εμείς είμαστε καθαροί, ότι ο άλλος είναι απατεώνας. Γραφικότητες που λανσάρονται στα σοβαρά. Και με θυμό.

Την επιχειρηματικότητα και το επαγελματικότητα της ΠΑΕ δεν τις ορίζουν οι ποδοσφαιριστές που έρχονται και φεύγουν, αλλά τα στελέχη της, διοικητικά και κατ’εξοχήν ποδοσφαιρικά.
Για να φτιάξεις ομάδα ξεκινάς πρώτα από τα λεφτά. Επενδύσεις τις λένε στη γλώσσα της οικονομίας. Στην ομάδα της Πάτρας ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ οι επενδύσεις. Μόνον άτομα ύποπτα θα ρίξουν λεφτά σ’ ένα άρρωστο μέγεθος, όπως είναι το πρωτάθλημα, σ’ ενα αντιεπενδυτικό περιβάλλον.
Μηδαμινή εξαίρεση ο Θανάσης Παπαγεωργίου. Ο μόνος που έχει μιλήσει σοβαρά και συγκεκριμένα : "Βάζω άμεσα 300 χιλιάρικα στα ταμεία, για να πάρω το 68% των μετοχών. Μόνο έτσι θα ηγηθώ, χωρίς άλλες δεσμεύσεις και τους συμμάχους στα πόδια μου". 
Ωστόσο, στη συνέχεια, βλέποντάς ότι υπάρχει αντιγνωμία μεταξύ των συμμάχων -άλλοι τον θέλουν, άλλοι όχι- απέσυρε την πρόταση του. 
Πάντως, δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να ξαναμπεί γερά στο κόλπο. Με τη βασική διαφορά, ότι, τούτη φορά, τη δεύτερη και την φαρμακερή, το ενδιαφέρον θα εκδηλωθεί από μεριάς Παναχαικής. Καθώς, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του "tsipas-hlias blog", αφού πέρασε το διάστημα των 10 ημερών και δεν εμφανίστηκε κανείς με λεφτά που να θέλει να προχωρήσει στην αγορά, θα επανέλθει -αναγκαστικά- στο τραπέζι των συζητήσεων η περίπτωση Παπαγεωργίου. Σε διαφορετική περίπτωση, η Παναχαΐκή θα αδυνατεί να ανταποκριθεί σε βασικές υποχρεώσεις της.

Θα επανέλθω στο θέμα ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...