Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Περί των καταστημάτων της Ηρώων Πολυτεχνείου - Άλλο ρεπόρτερ άλλο σαπόρτερ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΠΑΤΡΑ  ΜΑΓΑΖΙΑ
ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΙΝΕΣΤΕ, Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΟΠΑΔΟΥΣ, ΘΕΛΕΙ ΕΛΕΎΘΕΡΕΣ ΣΚEΨΕΙΣ

Μπερδευτήκαμε και ας ξεμπερδευτούμε. Κατ' αρχάς ο δημοσιογράφος δεν είναι επικοινωνιακός εκπρόσωπος προσώπων που απασχολούνται επαγγελματικά με την ίδρυση, τη λειτουργία και την ανάπτυξη επιχειρήσεων και, συνήθως, τους ανήκουν ή είναι οι βασικοί επενδυτές σε αυτές. 

Εκτός και αν έχει προσληφθεί φανερά και νόμιμα γι' αυτήν τη δουλειά. Δυστυχώς, η αίσθηση που δημιουργούν πολλοί δημοσιογράφοι (για κάποιους η αίσθηση γίνεται βεβαιότητα) είναι ότι λειτουργούν ως τέτοιοι, ως εκπρόσωποι δηλαδή, και ας μη βάζουν δεκαράκι στην τσέπη για τη δουλειά αυτή. 

Αλλά το κάνουν. Αναλώνονται δηλαδή, στο να πείσουν αν είναι προτιμότερο και συμβατή με τους νόμους η πράξη της κατεδάφισης των κτιρίων της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου (Μαρίνα), που βρίσκονται στο υπό παραχώρηση θαλάσσιο μέτωπο και λειτουργούν ως καφετέριες. Αλλά τη δουλειά της επιρροής της κοινής γνώμης είναι άλλοι καθ' ύλην αρμόδιοι από το δημοσιογραφικό σινάφι για να την κάνουν. 

Είναι οι δημοσιοσχετίστες, οι δικηγόροι, ο Δήμος που λαβαίνει ενοίκιο, οι εργαζόμενοι, οι υπεύθυνοι, οι ιδιοκτήτες που έχουν ρίξει "ένα κάρο" λεφτά (για να το πάμε πιο πέρα, στους άμεσα εμπλεκόμενους δηλαδή) και όποιος άλλος σωστά μισθοδοτούμενος. Δεν είναι ο δημοσιογράφος που ανεβάζει στο site το ρεπορτάζ και η πένα του πάλλεται από κατευθυνόμενη μεροληπτική στάση.. Αυτός δεν καταλαβαίνει ότι είναι ρεπόρτερ και όχι σαπόρτερ στο επικοινωνιακό παιχνίδι κάθε επιχειρηματία-μαγαζάτορα ( ανεξάρτητα από το αν έχει δίκιο ή άδικο ).

Ο δημοσιογράφος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ νομικός εκπρόσωπος, για να κρίνει αν έχει δίκιο το ΣΤΕ (υπέρ κατεδάφισης), η αρμόδια υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου (έδωσε 5 χρόνια διορία), η Κτηματική Υπηρεσία (επέβαλε υπέρογκα πρόστιμα). Ο δημοσιογράφος ΕΙΝΑΙ για να ενημερώνει και να σχολιάζει με προσωπικό γνώμονα και όχι να "παίξει το παιχνίδι" της μιας ή της άλλης πλευράς. Πράγμα δύσκολο στον καιρό που η επικοινωνία έχει το στέμμα της βασίλισσας. Αλλά αναγκαίο όταν αιωρούνται οι υποψίες, μαζί με λάσπες που λερώνουν τον κλάδο και όχι μόνο τους λίγους (δίκαια ή άδικα) υπόπτους.

Αν, από την άλλη, όμως, κάποιοι τσεπώνουν τίποτα χαρτζηλίκια , να τους… δικαιολογήσεις με την σπάτουλα που ρίχνουν. Αίσχος, βέβαια, να γράφουν τόσο, μα τόσο ...ξεφτυλισμένα πράγματα, όμως, ρε παιδί μου, έχεις μία… κατανόηση. Δεν γλύφουν τζάμπα. Για το γάλα των παιδιών τους. Για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και του ΟΤΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...