Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

MIG: Ποιοι βρίσκονται πίσω από την εξαγορά του ποσοστού του ομίλου

Αποτέλεσμα εικόνας για marfin investment group

Έλληνες επενδυτές πιθανολογείται ότι βρίσκονται πίσω από τη συναλλαγή στις 28 Δεκεμβρίου του πακέτου μετοχών της Marfin Investment Group. Επισήμως για την αγορά των 90.753.687 μετοχών που αντιστοιχούν σε ποσοστό 9,6597% της MIG εμφανίζεται ο γερμανός κ. Jochen Müller, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν λεπτομέρειες για το who is who του εν λόγω επενδυτή. Σημειώνεται ότι η αγορά έγινε μετά την αποεπένδυση από τη MIG του DUBAI GROUP.


Πηγές από τη διοίκηση του ελληνικού ομίλου σημειώνουν ότι δεν έχουν λάβει περαιτέρω γνώση για τα κίνητρα της συγκεκριμένης κίνησης, για την οποία ωστόσο όπως εξηγούν, οι βασικοί μέτοχοι δεν έχουν λόγο να προβληματίζονται. Αν και το ποσοστό που αποκτήθηκε δεν είναι μικρό, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πρωτοβουλίες ενεργής εμπλοκής στη διοίκηση του ομίλου και μένει να διερευνηθεί κατά πόσο αυτό θα γίνει στο μέλλον, εξηγούν χαρακτηριστικά.
Το ενδιαφέρον να προέρχεται από Έλληνες επενδυτές, που έχουν κάθε λόγο να τηρήσουν την ανωνυμία τους, πιθανολογείται με δεδομένη τη χαμηλή τιμή της MIG στο ταμπλό, που υπολείπεται ακόμη και της κεφαλαιοποίησης των βασικών περιουσιακών της στοιχείων. Πίσω από τη συναλλαγή εκτιμάται ότι βρίσκονται φυσικά πρόσωπα και όχι κάποιο επενδυτικό fund που θα είχε υποχρέωση για τη δημοσιοποίηση της επενδυτικής του πολιτικής.
Να σημειωθεί ότι με βάση το χθεσινό κλείσιμο η κεφαλαιοποίηση της MIG διαμορφώνεται στα 139,6 εκατ. ευρώ και η τιμή της μετοχής στα 0,1486 ευρώ, όταν η τιμή της μετοχής της «ATTICA Συμμετοχών» διαμορφώνεται στα 1,5200 ευρώ και η κεφαλαιοποίησή της στα 291,32 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα η κεφαλαιοποίηση του «Διαγνωστικού Υγεία», για το οποίο υπενθυμίζεται ότι «τρέχει» ακόμη η δημόσια πρόταση της εταιρείας «Γ. Αποστολόπουλος Εταιρεία Συμμετοχών», διαμορφώνεται στα 180,38 εκατ. ευρώ και η τιμή της μετοχής στα 0,5900 ευρώ.
O Διευθύνων Σύμβουλος της MIG και Πρόεδρος του Ομίλου ΥΓΕΙΑ κ. Αθανάσιος Παπανικολάου
-mononewes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...