Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

Το «PatraGossip» το 2017: Μύθοι, αλήθειες και ...εκφοβισμοί

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 2017

Λίγο πριν μας αποχαιρετήσει το 2017 και υποδεχτούμε το 2018, αναρωτιέμαι αν θα πρέπει να γράψω-ως μια μικρή ανασκόπηση αλήθειας- τα όσα περάσαμε μέσα από το «μαγαζί» μας τη χρονιά που πέρασε. Τα θέματα… την ανταπόκριση του κόσμου… τη διάθεση, την τάση, τα ρεπορτάζ, τα γεγονότα, τα σχόλια. 

Ομολογουμένως, ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά. Μια χρονιά πολιτικών ανατροπών , ανασφάλειας , φόβου και αγωνίας. Μια χρονιά που είδαμε χιλιάδες δουλειές να χάνονται, τη δική μας δουλειά να συρρικνώνεται και ανθρώπους που αγαπούσαμε να μην είναι πλέον κοντά μας. Μια χρονιά που ανέδειξε ουκ ολίγες τηλεοπτικές μετριότητες, πολλές κακές ειδήσεις και έφερε στην επιφάνεια την φαυλότητα στις ανθρώπινες σχέσεις, η οποία δυστυχώς ξεπέρασε τα όρια και ακούμπησε αυτά της ανθρωποφαγίας.

Ακόμη και έτσι όμως, όντας σε πολλάκις περιπτώσεις αναγκασμένοι να παλέψουμε με τεράστια, θεόρατα, γιγάντια μεγέθη, εμείς αποδείξαμε πως δεν είμαστε τυχαία εδώ… δεν υπάρχουμε για πλάκα! Η αναδημοσίευση δεκάδων θεμάτων και αποκαλυπτικών ρεπορτάζ του «PatraGossip» από σημαντική μερίδα Αθηναϊκών ΜΜΕ , είναι η απόδειξη για το πόσο ο κόσμος μας στηρίζει, μας εμπιστεύεται και πάνω απ όλα…μας διαβάζει!Δεν είναι τυχαίο άλλωστε , πώς στην εποχή της ψηφιακής επικοινωνίας και του Ίντερνετ , η πλειοψηφία του αναγνωστικού κοινού διαβάζει πρώτα gossip και μετά ότι άλλο μικρό ή μεγάλο κυκλοφορεί. 

Από την άλλη δε , δεν γίνεται να παραλείψω το γεγονός ότι  στον ωκεανό του διαδικτύου , μας κατατάσσουν στα «κακά παιδιά» . Σε αυτούς που δεν διστάζουν να ανοίξουν κόντρες και να εμπλακούν σε αντιπαραθέσεις . Κάποιοι μάλιστα δεν εμμένουν σ’ αυτό καθαυτό, αλλά το προχωρούν ένα βήμα παρακάτω . Πως μεταφράζεται αυτό κύριοι; Μα να μας χρεώνουν μέχρι και τεχνάσματα «στοχοποίησης» προσώπων. Όσον αφορά τις παράνομες και απαράδεκτες πρακτικές που αμείλικτα μας προσάπτουν , ξεκαθαρίζουμε προς όλες τις κατευθύνσεις , ότι η συστηματική εκτόξευση κατηγοριών εναντίον του εγχειρήματος που ξεκίνησε πριν επτά χρόνια, γίνεται από συγκεκριμένα κέντρα εξουσίας και για συγκεκριμένους λόγους. Όπως ομολογουμένως έχει δείξει η δημοσιογραφική μας πορεία, είναι δίχως χατίρια, δίχως περίεργες διαδρομές, δίχως «σκυψίματα». Με αποκαλυπτικά ρεπορτάζ, με το θάρρος της γνώμης μας, με ελευθερία έκφρασης, με αγάπη για οτιδήποτε συμβαίνει γύρω μας αλλά και απέχθεια για αυτούς που μας «κακομεταχειρίζονται». Για αυτούς που ευθύνονται για την κακοδαιμονία της καλλιτεχνικής– και όχι μόνο – ζωής του τόπου.

Εγώ όπως λέω πάντα, και κάποια στιγμή πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους, κάνω απλά τη δουλειά μου! Όπως ο παρουσιαστής ειδήσεων μεταφέρει καλές και κακές ειδήσεις, έτσι και εγώ καταγράφω τα όσα μαθαίνω με βάση και μόνο το ρεπορτάζ…

Άλλοτε αρέσουν άλλοτε όχι… Όμως πόσες φορές δεν μας αρέσουν οι ειδήσεις που βλέπουμε; Τις περισσότερες… Είναι μέρος της ζωής μας όμως… Όπως και το Star System. Αυτό είναι όλο. Προσωπικά δεν έχω με κανέναν και ούτε κολλητιλίκια…και οι πιστοί αναγνώστες μου θα δουν πως δεν υπάρχει καμία εμπάθεια.

Άτομα που εκθειάζω βάση γεγονότων, άλλοτε τα επικρίνω επίσης βάση των πράξεων τους… Λέμε απλά την αλήθεια και αυτό πειράζει… Ναι υπάρχει και προσωπικό σχόλιο, και αυτό είναι το ρίσκο που πήρα από την αρχή… Όμως πείτε μου, πόσοι στην Ελλάδα τα λένε έξω από τα δόντια, με την πιθανότητα να γίνουν αντιπαθείς, βάζοντας την υπογραφή τους; Λίγοι… Εγώ είμαι εδώ για όλους… Και δε μασάω.

Ούτε από απειλές… ούτε από εξώδικα, ούτε από αγωγές… ούτε από μηνύσεις, ούτε από επιθέσεις παραφουσκωμένων φουσκωτών. Συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια. Άλλωστε η όποια περιουσία έχω κάνει από την δουλειά αυτή , μετά από 7 χρόνια , είναι δηλωμένη και ελέγχεται κάθε χρόνο, όπως και οι λογαριασμοί μου. Όπως και γνωρίζω ότι αυτό που κάνω έχει κόστος. Πόρτες κλείνουν από τα θιγόμενα «παρεάκια» και πολλοί μας βάζουν στο στόχαστρο τους. Αλλά δε μασάμε.

Το 2018 ξεκινάει και οι προκλήσεις είναι ακόμη μεγαλύτερες. Σας ευχαριστώ την καθεμιά και τον καθένα ξεχωριστά για την εμπιστοσύνη σας. Κι εσάς τους «εμπαθείς» , τους «κακόβουλους», τους «δόλιους» που φροντίζεται με την οπισθοβουλία που μαρτυρά την ανεπάρκειά σας και μόνο να μεγαλώνετε την φήμη της δουλειάς μας στον κόσμο…

Καλή χρονιά σε όλους… Να έχουμε υγεία τρέλα και δημιουργικά μυαλά… Ας είναι η νέα χρονιά μια χρονιά γεμάτη χαρές… τουλάχιστον περισσότερες από αυτές που ξέχασε να μας δώσει το 2017…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...