Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Πραγματικός Νικητής: Ήξερε ότι θα τον έκραζαν όλοι για κωλοτούμπα, αλλά κράτησε το στόμα του κλειστό – μέχρι σήμερα


Αποτέλεσμα εικόνας για μΑΥΡΙΔΗς
Πέρασαν σχεδόν τρεις μήνες που κάθε μέρα διάβαζα παντού τις ειρωνείες (στην καλύτερη, γιατί στη χειρότερη βγήκε μίσος και «ψόφοι») για το Γιώργο Μαυρίδη, που μπήκε σε ριάλιτι επιβίωσης ενώ τα είχε κατακρίνει.

Και δαγκωνόμουν. Γιατί με είχε βάλει να ορκιστώ ότι δεν θα πω τίποτα σε κανέναν μέχρι το τέλος του παιχνιδιού. Κρατήθηκα με τα χίλια ζόρια.


Γιατί ήξερα απ’ τον Ιούλιο, δηλαδή σχεδόν 3 μήνες πριν καν ξεκινήσει το Nomads. Με πήρε όταν το συζητούσε να με ρωτήσει τη γνώμη μου, όχι γιατί είμαι σπουδαίος αλλά γιατί είμαστε φίλοι απ’ το δημοτικό και επιπλέον ξέρω λίγο τα μιντιακά. Ήμουν σε άδεια, πάνω σ’ ένα καράβι που έκανε μια μεγάλη βόλτα στο Αρχιπέλαγο της Στοκχόλμης.

Μου είπε ότι του έκαναν πρόταση, είπε όχι, τον ρώτησαν τι θέλει για να το κάνει, και μετά από σκέψη -και θεωρώντας ότι δεν θα το κάνουν- τους μίλησε για το Παιδικό Ογκολογικό του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

(Είναι ένας σκοπός για τον οποίο αγωνίζεται χρόνια – για να μαζέψει χρήματα έχει κάνει μέχρι στιγμής δύο μαραθωνίους, κάνοντας τατουάζ όλη μέρα δωρεάν ώστε να γίνουν δωρεές στις οικογένειες των καρκινοπαθών παιδιών. Έδιωχνε μάλιστα τις κάμερες και δεν έκανε δηλώσεις σ’ εκείνους τους μαραθωνίους.)

«Προτιμώ να με κράζουν και τρεις μήνες και χίλια χρόνια, παρά να το κάνω με τρόπο unfair».
Μου είπε πως το ΑΧΕΠΑ χρειάζεται πολλά χρήματα (αρκετά πάνω από 100.000) για να ξαναφτιαχθεί η απαραίτητη πτέρυγα για τα καρκινοπαθή παδιά, και ο Γιώργος ζήτησε απ’ τον ΑΝΤ1 τα χρήματα που θα έπαιρνε -ΟΧΙ ΜΟΝΟ αν κέρδιζε, αλλά και αυτά που θα έπαιρνε για την κάθε εβδομάδα που θα κατόρθωνε να μείνει στο παιχνίδι- να δωθούν εκεί. Ο ΑΝΤ1 προς τιμή του δέχτηκε να το κανονίσει.

Του είπα κατευθείαν τη γνώμη μου: Να το κάνει. Μου είπε ότι με άλλους που μίλησε του είπαν ότι είναι ξεφτίλα και τον απέτρεψαν. Ο Γιώργος ήξερε ότι θα ξεφτιλιζόταν μπαίνοντας σ’ ένα παιχνίδι που το θεωρούσε ανθρωποφαγικό, αλλά ήξερε επίσης ότι ο σκοπός αγίαζε τα μέσα.

«Ναι, αλλά θα πεις το λόγο που μπαίνεις, αλλιώς θα σε κράζουν τρεις μήνες» του είπα, καθώς φτάναμε στο μικρότερο νησάκι ανοιχτά της Στοκχόλμης.

«Όχι όχι» απάντησε σχεδόν τρομαγμένος (ακούστηκε τρομαγμένος γιατί συνειδητοποίησε ότι όσο έλειπε εγώ μπορεί να το δημοσίευα παρά τη θέλησή του) , «δεν υπάρχει περίπτωση, θα φανεί ότι το είπα για να κερδίσω κι αυτό θα ήταν άδικο για τους υπόλοιπους. Δεν θα πω τον σκοπό δημοσίως όσο ψηφίζει κόσμος.»

Ναι αλλά στο τέλος μπορεί όλοι αυτοί που τον έχουν αντιπαθήσει να μην αλλάξουν ξαφνικά γνώμη ακούγοντας την αλήθεια, του είπα. «Προτιμώ να με κράζουν και τρεις μήνες και χίλια χρόνια, παρά να το κάνω με τρόπο unfair».

Και αυτό έκανε, και αυτό έγινε. Όταν τον ρώτησαν στο Αεροδρόμιο πριν φύγει για Nomads για την κωλοτούμπα ψέλλισε κάτι για «επαγγελματικές ευκαιρίες», και σ’ όλο το παιχνίδι ούτε μία φορά δεν ανέφερε την Πτέρυγα Καρκινοπαθών Παιδιών και αυτά για τα οποία είχε δεσμευτεί επισήμως με τον ΑΝΤ1.

Τώρα κάποιοι θα καταλάβουν και μερικές περίεργες αντιδράσεις του στο παιχνίδι, μια εύθραυστη ψυχολογία (κλάμματα όταν νόμισε ότι μπορεί να φύγει χωρίς καν να έχει μαζέψει ένα σοβαρό ποσό για τον σκοπό του), κάποια είπα-ξείπα.


Έχασε. Βγήκε τρίτος τελικά. Τα λεφτά που κέρδισε στα παιχνίδια τα μοιράστηκε με φίλους του, τα λεφτά της πληρωμής του όμως θα τα δώσει για το Σκοπό του. Απογοητεύτηκε γιατί θα είναι λιγότερα απ’ όσα θα ήλπιζε – ξέροντάς τον θεωρώ πως θα έχει στην αρχή και τύψεις που δε νίκησε, τύψεις για τα παιδιά που θα μπορούσε να είχε βοηθήσει ακόμα περισσότερο.

Θέλει γερό στομάχι να ξέρεις ότι όλοι θα σε κράζουν ως κωλοτούμπα και να μην τους τρίψεις στη μούρη την αλήθεια σου, αλλά να την κρατήσεις κρυφή για λόγους δεοντολογίας. Κι ο Γιώργος δεν είχε γερό στομάχι -είναι ευαίσθητος και φάνηκε στο παιχνίδι- αλλά τα κατάφερε και κράτησε το μυστικό του. Προτίμησε να τον χτυπήσουν, παρά να φτηνύνει το σκοπό του για να κερδίσει έξτρα ψήφους από τηλεφωνήματα. Ήθελε να προχωρήσει με την αξία του.

Ήδη κέρδισε πολλά λεφτά για το σκοπό, όμως ξέρω ότι θα συνεχίσει να προσπαθεί με κάθε τρόπο – δε θα ησυχάσει μέχρι να γίνει αυτή η Πτέρυγα για Καρκινοπαθή Παιδιά.

Μόνο σήμερα, αφού δεν υπήρχε θέμα ψηφοφορίας, είπε την αλήθεια ολόκληρη, όπως την ήξερα εδώ και έξι μήνες κι εγώ, αλλά και άλλοι που θα την επιβεβαιώσουν με περηφάνια:

«Πρέπει κάποια στιγμή να πω κι εγώ αφού δεν επηρεάζει κάποια ψηφοφορία. Κάποια στιγμή με κάλεσαν στα γραφεία του ΑΝΤ1 να μιλήσω για το Nomads και αν ήθελα να έχω κάποια συνεργασία με το κανάλι. Πέρασα την πόρτα του κ. Λάτσιου, είπε για ένα παιχνίδι-υπερπαραγωγή και μου έκανε πρόταση να συμμετάσχω. Του είπα κατευθείαν όχι..

Mου είπε ο κ. Λάτσιος, “ηρέμησε… να είσαι πιο διαλλακτικός”. Είδα πως είχε μία οικονομικά συμφέρουσα πρόταση για όσους συμμετέχουν. Σκέφτηκα ότι δεν γίνεται να αμοιφθεί τόσο καλά ένας άνθρωπος, και είπα να παίξω όλα μου τα χαρτιά. Του είπα “δεν θέλω να με ανταμείψετε με αμοιβή ανά εβδομάδα ή επεισόδιο. Τους πρότεινα -γνωρίζοντας ότι ο ΑΝΤ1 έχει ένα ταμείο κοινωνικής ευθύνης- να πάνε τα χρήματα στην κλινική του παιδογκολογικού και να ανακαινίσουν την πτέρυγα με τις χημειοθεραπείες. Είπα αν είναι reality επιβίωσης και είναι τόσο σημαντικό πρόσωπο ο Μαυρίδης κάντε το!

Τους έφερα σε επαφή με το Νοσοκομείο, πήρα το ΟΚ και μπήκα. Ήταν η αμοιβή μου, το κέρδισα με το σπαθί μου και χαίρομαι που ο ΑΝΤ1 με βοήθησε να το κάνω αυτό… Δεν γνωρίζω τι έχει συμβεί, τα έχει αναλάβει η κ. Παπαμερή και ο κ. Λάτσιος να τα κάνει όλα αυτά».

Θέλει γερό στομάχι να ξέρεις ότι όλοι θα σε κράζουν ως κωλοτούμπα και να μην τους τρίψεις στη μούρη την αλήθεια σου, αλλά να την κρατήσεις κρυφή για λόγους δεοντολογίας

Μακάρι να είχε κερδίσει και στο τελευταίο αγώνισμα. Ήδη κέρδισε πολλά λεφτά για το σκοπό, όμως ξέρω ότι θα συνεχίσει να προσπαθεί με κάθε τρόπο – δε θα ησυχάσει μέχρι να γίνει αυτή η Πτέρυγα για Καρκινοπαθή Παιδιά.

Θέλω να πιστεύω ότι ο ΑΝΤ1 θα εκπληρώσει το όνειρο όχι μόνο του Γιώργου αλλά όλων αυτών των παιδιών και των οικογενειών τους.

Για μένα είναι, έτσι κι αλλιώς, Νικητής.


-lifo.gr (Άρης Δημοκίδης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...