Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

Lloyd’s Awards: Οι καλύτεροι της ελληνικής ναυτιλίας – Προσωπικότητα της χρονιάς ο Β. Μαρινάκης

Μαρινάκης ναυτιλία

Σε μια λαμπρή βραδιά, παρουσία των μεγάλων ονομάτων της ελληνικής ναυτιλίας, απονεμήθηκαν τα φετινά βραβεία Lloyd’s Awards, τα οποία κατέδειξαν τον ρόλο των Ελλήνων εφοπλιστών στην παγκόσμια ναυτιλία.


Συνολικά απονεμήθηκαν 17 βραβεία:
«Προσωπικότητα της Χρονιάς στην Ελληνική Ναυτιλία», ανακηρύχθηκε ο Βαγγέλης Μαρινάκης ο οποίος μέσα στο 2017 έκανε στη ναυτιλία επενδύσεις που ξεπέρασαν το ένα δισεκατομμύριο δολάρια τόσο σε ναυπηγήσεις πλοίων κυρίως υπερδεξαμενόπλοιων VLCC αλλά και σε αγορές πλοίων όπως τα πέντε μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων από την νοτιοκορεάτικη Hanjin Shipping.
Ο κ. Μαρινάκης τόνισε στις δηλώσεις του:
«Είμαι περήφανος για τη σύμπτωση να γεννηθώ Έλληνας και να ασχολούμαι με τη Ναυτιλία. Στον ναυτιλιακό κόσμο, μαθαίνει κανείς από την αρχή πώς να αντιμετωπίζει και να ανταγωνίζεται ψηλά κύματα, τεράστιες εταιρείες και πολύ ταλαντούχους, έξυπνους και έμπειρους ανθρώπους. Επομένως, για να επιτύχει κανείς πραγματικά σε υψηλό επίπεδο, πρέπει να εργαστεί σκληρά, να αποδίδει, να έχει πίστη και να είναι συνεπείς απέναντι στις απαιτήσεις της βιομηχανίας μας, οι οποίες αυξάνονται σχεδόν καθημερινά. Κατά τη διάρκεια αυτού του υπέροχου και δύσκολου ταξιδιού, μαθαίνει πώς να πολεμά και να είναι νικητής.
Για να τα κατορθώσει αυτά, πρέπει να έχει κανείς τους κατάλληλους συναδέλφους στο πλάι του, άριστα καταρτισμένα πληρώματα και μια οικογένεια που να τον στηρίζει και να στέκεται δίπλα του. Τους ευχαριστώ όλους πολύ για την πίστη και την εμπιστοσύνη τους προς εμένα. Η επιτυχία μας στη ναυτιλία, μας επέτρεψε να συνεισφέρουμε σημαντικά και να είμαστε νικητές και σε άλλους τομείς δραστηριότητας: στον αθλητισμό, συμπεριλαμβανομένου του ποδοσφαίρου φυσικά, στην Ελλάδα και στην Αγγλία, στα Media και στον αγαπημένο μας Δήμο Πειραιά.
Τα επιτεύγματά μας στην Ναυτιλία μας δίνουν την δύναμη να συνεισφέρουμε ότι καλύτερο στην κοινωνία. Η ανεξαρτησία από οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση -ιδιαίτερα την ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) μας δίνει την ελευθερία να εκφράζουμε τη γνώμη μας και τις απόψεις μας για τη χώρα μας και τις προσδοκίες μας για ένα καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα. Ο Θεός να ευλογεί τη χώρα μας και όλους μας.».
Το βραβείο για την κορυφαία Εταιρεία Δεξαμενόπλοιων της Χρονιάς, (Tanker Company of the Year) ανακηρύχθηκε η Maran Tanker του Ομίλου Αγγελικούση. Το βραβείο παρέλαβε η κόρη του Μαρία Αγγελικούση η οποία είναι ενεργό στέλεχος του ομίλου.
Το βραβείο για την κορυφαία Εταιρεία Φορτηγών Πλοίων –(Dry Cargo Company of the Year)  κατέλαβε η Carras Hellas την οποία ίδρυσε ο θρυλικός για τη ναυτιλιακή βιομηχανία John M.Carras.
Ως Επιβατηγό Εταιρεία της Χρονιάς(Passenger Line of the Year) βραβεύτηκε η GOLDEN STAR FERRIES του Γιώργου και Δημήτρη Στεφάνου για τα επενδύσεις της στην ελληνική ακτοπλοία.
Ο κάπτεν Fu Chengqiu, διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ και υψηλόβαθμο στέλεχος της Cosco εξελέγη Διεθνής Προσωπικότητα της Χρονιάς, το μόνο βραβείο ανοιχτό αποκλειστικά σε μη Έλληνες.
TCM Academy Maria Tsakos ήταν ο νικητής για το 2017 του Βραβείου για την Εκπαίδευση ή την Επιμόρφωση (Education or Training Award). Η πολύπλευρη και η σταθερή υποστήριξη του Ομίλου Τσάκου στην ναυτική εκπαίδευση ανά τα χρόνια αποτυπώνεται με τη ναυτική ακαδημία που λειτουργεί στο Μέγαρο Μακεδονία όπου έως τώρα έχουν εκπαιδευτεί πάνω από 4.000 ναυτικοί για να μπορούν να αντιμετωπίζουν τις σύγχρονες προκλήσεις της ναυτιλίας.
Το Βραβείο Πλοίο της Χρονιάς (The Ship of the Year Award) πήγε στο θρυλικό Θωρηκτό Αβέρωφ τη ζωντανή ιστορία του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού αλλά και της Ελλάδας. Μόλις έγινε η ανακοίνωση η αίθουσα σείστηκε από τα χειροκροτήματα.
Το Βραβείο Ναυτικός της Χρονιάς (Seafarer of the Year Award) κέρδισε ο πλοίαρχος Ιάκωβος Δανιήλ της Danaos Container Shipping συμφερόντων του δρ.Ιωάννη Κούστα.
Το Βραβείο Ναυτιλιακός Χρηματοδότης της Χρονιάς (Shipping Financier of the Year) πήγε στην Eurobank η οποία ενίσχυσε την παρουσία της στη ναυτιλία με χαρτοφυλάκιο ύψους 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Ο Ιωάννης Μαρτίνος κέρδισε το βραβείο Νέας Γενιάς (New Generation Shipping Award), το οποίο είναι ανοιχτό σε προσωπικότητες της ναυτιλίας, ηλικίας έως 40 ετών. Από το 2014 έχει ιδδρύσει τη δική του εταιρεία την Signal Maritime έχοντας θητεύσει προηγουμένως μαζί με τον αδελφό τα ου Νικόλα στη Thenamaris. Είναι μηχανολόγος απόφοιτος του ΜΙΤ και του Tafts.
Η Masters Shipping κέρδισε το Βραβείο Ναυτιλιακός Μεσίτης της Χρονιάς (Shipbroker of the Year).
Tο Βραβείο Τεχνολογικού Επιτεύγματος (Technical Achievement) κέρδισε η NanoPfos. Εταιρεία που επένδυσε στη νανοτεχνολογία και έφθασε να βραβευθεί από τον Μπίλ Γκέιτς του οποίου προσέλκυσε το ενδιαφέρον. Το βραβείο παρέλαβε ο ιδρυτής της Ιωάννης Αμπατζής.
Τα «Ναυτικά Χρονικά» ήταν ο παραλήπτης αυτής της χρονιάς του βραβείου κύρους το Βραβείο Πειραιάς Διεθνές Κέντρο (Piraeus International Centre Award).
Η ναυτιλιακή εταιρεία Atlantic Bulk κέρδισε το Βραβείο για την Ασφάλεια ή την Περιβαλλοντική Προστασία (Award for Safety or Environmental Protection).
Το Βραβείο Lloyd’s List Intelligence Big Data Award δόθηκε στην εταιρεία ASPIDA του Πάνου Μωραϊτη για σύγχρονα συστήματα που διαθέτει για την ενίσχυση της ναυτιλιακής ασφάλειας
Ο Παύλος Ιωαννίδης, διευθύνων σύμβουλος του Ιδρύματος Ωνάση, πιλότος, διαχειριστής πλοίων και συγγραφέας πήρε το βραβείο Βραβείο Επιτεύγματος Ζωής ( Lloyd’s List / Propeller Club Lifetime Achievement Award) για μία εξαιρετική σταδιοδρομία
Το βραβείο «Ναυτιλιακός Newsmaker της Χρονιάς» δόθηκε John Michael Radziwill εγγονό του John Carras ο οποίος δραστηριοποιείται στη ναυτιλία με την νεοσύστατη εταιρεία Good Bulk.
-mononews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...